13/9/19

Οι «αντικαπιταλιστές» που δεν ξέρουν πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός

Το εκ του ασφαλούς αντικαπιταλιστικό κήρυγμα είναι καλό να έχει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον



"Ετσι γίνομαι κι εγώ επενδυτής"  έγραψε στο τουίτερ ο Τάκης όταν διάβασε ότι η Λάμδα η Ντιβέλοπμεντ θα δανειστεί προκειμένου να προχωρήσει την επένδυση στο Ελληνικό. Η Λίνα έγραψε ειρωνικά «Ωραίες οι επενδύσεις με δανεικά» και ο Θωμάς, περισσότερο οργισμένος αυτός, έγραψε «Επενδύσεις με αέρα κοπανιστό γιατί χορταίνουμε με καπιταλιστικό σανό».
Οι συμπολίτες αυτοί είναι τρεις από τους δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι χλεύασαν την εταιρεία που θέλει να δανειστεί για να επενδύσει και οργίστηκαν που «οι επενδύσεις στη χώρα αυτή γίνονται με δανεικά». Ειδικά ο Τάκης ένιωσε πολύ αδικημένος από ένα συστημα που δεν επιτρέπει και σε εκείνον να πάρει ένα μεγάλο δάνειο ώστε να γίνει μεγαλοεπενδυτής. Το κοινό όλων αυτών των συμπολιτών δεν είναι μόνο ότι είναι αντικαπιταλιστές, αλλά ότι ανήκουν σε εκείνη την ενδιαφέρουσα κατηγορία των αντικαπιταλιστών που δεν έχουν ιδέα από καπιταλισμό.  

για τη συνέχεια AthensVoice






















6 σχόλια:

  1. One should explain me then the benefits of another similarly structured deal. That of our airports. How much capital was infused into the Greek economy as result of that deal?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Equal to the acquisition price. What kind of question is that?

      You mean the government used the money to pay the debt? OK, then the government didn’t have to collect the equal amount of taxes to pay that portion of the debt. Thus, money staying, or in other words infused, to the Greek economy.

      Do you expect the government sending a check to each one of us after every such deal?

      Διαγραφή
  2. Κυριε που ζειτε, Νοτια Αφρικη? Βανκουβερ? Ταιβαν? Που εισασταν οταν για αντιστοιχες χασουρες τραπεζων, μας ηπιαν των Ελληνων το αιμα με το καλαμακι την τελευταια 10ετια? Και περιμενετε να πει ο κοσμακης ετσι απλα ελα μωρε πρεπει να γινει? ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα ειναι οπως λεει ανω αν εχουν ιδεα η οχι απο καπιταλισμο και ποιοι. Λοιπον κανεις...Αυτοι που υποτιθεται ξερουν...δεστε τι εφτιαξαν τοσα χρονια στην χωρα.Την διελυσαν πληρως.Τωρα τι ακριβως μαθημα κανουν ?? Γιατι ..εχουμε και νευρα οκ ??? Κι αυτοι που δεν εχουν ιδεα...ειναι κομματι ολων των ανιδεων ψευτων...κι αυτων που ταχα ξερουν καταστροφεων...Ληστοσυμμοριες εχουμε εδω αν καταλαβα καλα.Και φαντασιοπληκτους πολλους..εφετζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συγγραφέας θα μπορούσε ίσως να εξηγήσει, επειδή ξέρει από καπιταλισμό, για΄τι βούλιαξαν οι μη κρατικε΄ς αμερικάνικες τράπεζες όπως και οι ευρωπαϊκές και τότε συμπαρέσυραν τις ελληνικές. Γιατί;
    Σχόλιο άσχετο. Η Βλακεία είναι το μόνο πράγμα χωρίς όρια. Τη συναγωνίζεται ωστόσο το συμφέρον που μας κάνει επιπλέον ηθελημένα δούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.