4/9/19

Η φτώχεια ξεκινάει από το μυαλό...


Δυο εκ των βασικών πηγών της κακοδαιμονίας της χώρας οι οποίες συμβάλουν στην καθήλωσή της στο τέλμα της υπανάπτυξης και της φτώχειας είναι η κατάσταση στην παιδεία αλλά και τη δημοσιογραφία που αποτελεί και το βασικό εργαλείο μια άτυπης δια βίου μάθησης για το σύνολο του πληθυσμού.  Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης σε αμφότερους τους τομείς είναι ο τρόπος που προβάλλει το σύνολο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης την θέση που καταλαμβάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια στις διάφορες λίστες διεθνούς αξιολόγησης και κατάταξης.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται το παλιό αντισοβιετικό ανέκδοτο για το πώς παρουσίαζαν τα σοβιετικά μέσα ενημέρωσης τις "επιτυχίες" των σοβιετικών αθλητών στις παγκόσμιες διοργανώσεις. "Δεύτερη στον Κόσμο η ΕΣΣΔ" χωρίς πουθενά να αναφέρεται πως συμμετείχαν μόνο δύο ομάδες στη διοργάνωση. Για την ίδια κατάταξη των ΗΠΑ στην ίδια διοργάνωση θα έγραφαν "Τελευταίες τερμάτισαν οι ΗΠΑ". Κάπως έτσι λοιπόν αντιμετωπίζουν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης την κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων στις διάφορες διεθνείς λίστες αξιολόγησης και κατάταξης.
"Κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ", έγραφε η ιστορική Αυγή, άλλοτε ποιοτικό  φυτώριο της ελληνικής δημοσιογραφίας,  σε παλαιότερο άρθρο της
.
Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Ξερετε ποια ειναι τα κριτηρια επιλογής σε θεσεις πανεπιστημιακων? ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ (τεκτονων συνηθως) οικογενειακής υφής. Δεν βλεπετε πως ξανανιωσε ο Παπαζαχος? Εδωσε την σκυταλη ο ομοτιμος στο γιο ! Δεν υπηρχαν αλλοι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι οσο πιο μεγαλοι αριθμοι ανθρωπων σε τετοια κατασταση..τοσο πιο πολλα χρονια φτωχειας..Μπορει και αιωνες αν ειναι μεγαλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.