17/9/19

ΗΠΑ: Χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι στην επίθεση στη Σ. Αραβία

ΗΠΑ: Χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι στην επίθεση στη Σ. ΑραβίαΠύραυλοι cruise χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Σαββάτου κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία και η επίθεση προήλθε από το Ιράν, ισχυρίστηκε Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι ΗΠΑ πλέον συλλέγουν αποδείξεις για την επίθεση προκειμένου να τις παρουσιάσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ ήταν σίγουρες ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανικό έδαφος ο αξιωματούχος απάντησε «ναι».
Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, οι επιθέσεις διοργανώθηκαν από το Ιράν και έγιναν με περίπου 20 drones και τουλάχιστον δώδεκα πυραύλους.
Σαουδάραβος αξιωματούχος που μίλησε στους WSJ δήλωσε ότι η έκθεση δεν ήταν οριστική, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά δεν παρείχε επαρκή στοιχεία ότι η Τεχεράνη «ήταν σίγουρα» πίσω από τις επιθέσεις.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να ισχυρίζονται ότι το Ιράν ήταν υπεύθυνο για τις επιθέσεις ώρες μετά το συμβάν, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να καλεί τη διεθνή κοινότητα να «καταδικάσει δημόσια και ξεκάθαρα τις ιρανικές επιθέσεις» στην «παγκόσμια προμήθεια ενέργειας». Αργότερα ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε επίσης το Ιράν προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να απαντήσουν.
Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί ήταν «απαράδεκτοι και εντελώς αβάσιμοι». Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ ότι άλλαξε από τη στρατηγική της «μέγιστης πίεσης» σε αυτή της «μέγιστης εξαπάτησης» με τους νέους ισχυρισμούς. Οι ΗΠΑ, υποστήριξε δεν θα πετύχουν το τέλος του καταστροφικού πολέμου στην Υεμένη με το να «κατηγορούν το Ιράν» για όλα.
Πηγή: philenews / sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.