14/9/19

Έπεσαν να “φάνε” τον μάγκα πιτσιρικά στη Λευκωσία, που κατέβασε τη σημαία του Αττίλα…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Θαυμάζουν τους Παλαιστίνιους νέους και νέες, που καθημερινά τα βάζουν με τις δυνάμεις κατοχής. Ιδιαίτερα τις Παρασκευές. Οι φωτογραφίες τους και τα βίντεο με τις συγκρούσεις τους με τους Ισραηλινούς δημοσιοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Παλεύουν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ.
Φίλοι και σύμμαχοι οι Ισραηλινοί, αλλά η κατοχή είναι κατοχή. Είναι ένα γεγονός. Όπως και η τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου. Το ίδιο και το αυτό…


Παλαιότερα θαύμαζαν τους Σαντινίστας και τους αντάρτες του Σαλβαδόρ, και κάθε «επαναστατικό» κίνημα στον κόσμο όλο. Κατέβαιναν και οι ίδιοι σε διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες της Αμερικής και του Ισραήλ.
  • Αλλά όταν το θέμα αφορά την Κύπρο και τον λαό της, η συμβουλή των ψευτο-επαναστατών είναι η παράδοση στις διαθέσεις της Τουρκίας. Αποδέχονται όλα τα σχέδια των ξένων, τα οποία συστηματικά καταλήγουν στην ίδια λύση-διάλυση: Η πλειοψηφία του 80% να τα μοιράσει όλα με τη μειοψηφία του 18%.
Εξανέστησαν, λοιπόν, με τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Όλα τα είπαν. Το μόνο που δεν ζήτησαν ακόμα από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να τον εκδώσει στην κατοχική δύναμη Τουρκία. Βεβαίως, αν περνούσε από το χέρι τους, αυτό θα έκαναν. Ας μην έχουμε αμφιβολία.

Ούτε την ηλικία του παιδιού σκέφτηκαν, ούτε ότι κατέβασε το σύμβολο της κατοχής, Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυπριακή ελίτ, η οποία στην πλειοψηφία της είναι δουλική και δουλοπρεπής. Γονάτισε μπροστά στους Βρετανούς και έγινε υποχείριό τους. Γονάτισε και στην τουρκική κατοχή. Επιθυμεί τον «συμβιβασμό», ακόμα και αν είναι εις βάρος της ελληνικής πλευράς.


Στόχος και σκοπός είναι πάντα ο ίδιος. Να συνεχίσει να υπάρχει και να γίνεται όλο και πιο πλούσια. Για το σύνολο ούτε που ασχολείται η κυπριακή αριστοκρατία. Κοντά και μαζί με την ελίτ συντάσσεται και μία νέα «νομενκλατούρα», που συγκροτούν περιθωριακοί και αποτυχημένοι τύποι, τους οποίους συνδέει το φιλοτουρκικό σχέδιο Αναν. Λεγόμενοι αριστεροί, πρώην εθνικιστές, που είδαν ξαφνικά το …φως, και τρόφιμοι ξένων ιδρυμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

10 σχόλια:

  1. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Ιγνατιου μια γράφει έτσι και δέκα γιουβέτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου αν θέλεις συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο όλα τα άρθρα του κου Ιγνατίου και εκει μπορείς να μας αποδείξεις αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεσαι.
      Αλλιώς πετάς φωτοβολίδες στον αέρα
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  2. Οι τούρκοι σκύλιασαν για τη σημαία τους. Τελευταίες πληροφορίες λένε πως θα τους επιστραφεί για να ηρεμήσουν.

    Μα πως κάνουν έτσι βρε οι τουρκαλάδες για ένα, "πανί";
    Ας πούνε ότι το πήρε ο άνεμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον κάποιοι ξεχνούν πως ο (τιμώμενος ως Ήρωας της Κύπρου) Ευαγόρας Παλληκαρίδης, την 1η Ιουνίου 1953 είχε κατεβάσει και είχε κομματιάσει την Βρετανική Σημαία από το «Ιακώβιο Γυμναστήριο» στην Πάφο, δίνοντας έναυσμα διαδηλώσεων που οδήγησαν στη ματαίωση των εορτασμών στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης τότε, ήταν μόλις 15 ετών! Μα τι λέω! Σίγουρα κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν ως παλιόπαιδο, κακομαθημένο, αφελή, παρορμητικό, επικίνδυνο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο "μάγκας πιστσιρικάς" είναι το πρότυπο του κυρίου Ιγνατίου, τι κάθεται ο ίδιος και δεν μιμείται το πρότυπό του; Ίσως επειδή ως δημοσιογράφος έχει άλλα... σοβαρότερα καθήκοντα; Π.χ. να μας "ενημερώσει" περιγράφοντας την τελεσίδικη καταστροφή της Κύπρου, όταν κι άλλοι ήρωες πέσουν μαχόμενοι υπερασπίζοντάς την; Την τον εμποδίζει να είναι κι εκείνος ένας από τους πεσόντες ήρωες της επόμενης ήττας που δεν θα έχει ανάγκη... δημοσιογράφων να την περιγράψουν διότι θα είναι η τελευταία; Τότε, δεν θ' απομείνει τίποτε πια, ούτε καν πατριώτες της πολυθρόνας. Το αστείο (ποιο αστείο;) με τους πατριώτες δημοσιογράφους, τους πατριώτες πολιτικούς αναλυτές και πρωτίστως τους πατριώτες "πολιτικούς" είναι ότι είναι τόσο ολοφάνερα και ξεκάθαρα υποκριτές που καμώνονται (τους το επιτρέπει η φθορά και η παρακμή) ότι δεν γνωρίζουν ποιες και Ποιου οι "πολιτικές" έφεραν την Κύπρο και την Ελλάδα στο συντριπτικό αδιέξοδο που ούτε καν δια του πολέμου δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε έξοδο κι ελευθερία. Κι ο λόγος είναι απλός: Υποστήριξαν με φανατισμό εκείνες τις "πολιτικές" που απαρνήθηκαν την Ελλάδα όταν εκείνη είχε το πάνω χέρι. Την απαρνήθηκαν γιατί προτεραιότητα είχαν τα τομάρια τους. Και τώρα κοροϊδεύουν και αυτοκοροϊδεύονται ότι ξέρουν τη... λύση!! Που δεν οδηγεί παρά σε μια νέα καταστροφή, αλλά τι τους νοιάζει αυτούς που θα είναι πάντα οι "παρτριώτες" των λόγων; Μόνο που αυτή τη φορά η υποκρισία και η παρακμή θα έχουν ξύσει κάτω από τα πόδια τους και την παραμικρή ίντσα εδάφους για να σταθούν και στεντορείως να ψάλλουν πατριωτικούς λόγους στα ανύπαρκτα μετόπισθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ητοπαθεια ειναι αρρώστια.
      Σε συμβουλευω να επισκέυτης γιατρο..
      Μαζι με τον Ιγνατίου φυσικα..

      Διαγραφή
    2. Λακη...αλλο λεει ο ανθρωπος.Για μια ηττοπαθη ηγεσια που ειναι ετοιμη να καταστρεψει εναν γεναιο λαο ξανα..Για τους φιλοτομαριστες κλεφτες που δεν εχουν αλλη πατριδα απ τα λεφτα.Ο λαος θα πολεμησει.Αυτοι θερμαινουν μηχανες να δωσουν .

      Διαγραφή
    3. Πως σχολιαζεις Λακη ..οτι θα δωσουν επιδομα τεκνων στους εποικους ?? Το ακουσα απ την ιδια την υπουργο την ...ομορφουλα . Δεν ειδα ουτε μια σεμνη σταση σκεπτικη.Περισυλογης.Εναν προβλημματισμο στο προσωπο της...Πολυ ..Ευρωπαικο στυλ σε ολα..Σοφιστικε..χωρις αγωνια Βαλκανικη.Σαν ναταν στο ..Τεξας..κλπ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.