18/9/19

Αρκετά κράτησε η «παιδική χαρά» στο ΥΠΕΞ


Υπάρχουν έμπειροι και καλά πληροφορημένοι Έλληνες διπλωμάτες αλλά χρειάζονται οδηγίες από το Κέντρο. Βλέπουν τι έρχεται και ανησυχούν.
Ζητήματα της ελληνικής διπλωματίας: Αιγαίο-ΑΟΖ, Κυπριακό-Μεσόγειος, Αλβανία-ΑΟΖ, Μειονότητα, Προσφυγικό, εξοπλισμοί, σχέδιο Στρατηγικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ύστερα, η φράση «ελληνική εξωτερική πολιτική» ήταν απλώς το πιο σύντομο ανέκδοτο στον κόσμο της διεθνούς διπλωματίας. Οι δεκαετίες πέρασαν, οι κυβερνήσεις άλλαξαν και οι μόνες σταθερές σε αυτή τη χώρα είναι η Συνθήκη της Λωζάνης (Βενιζέλος), ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, τα δύο Νόμπελ του Σεφέρη και του Ελύτη και ο «Δίσκος της Φαιστού». Α, είναι και η Γραμματική του Τριανταφυλλίδη. Ο Όμηρος επίσης. 
Πριν από χρόνια ο έμπειρος για τα περί «σφουγκοκωλάριων» στα διπλωματικά πράγματα της χώρας του εκάστοτε Βασιλέως, ο Πέτρος Μολυβιάτης είχε εφαρμόσει το δόγμα «Στη διπλωματία το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτε».

Για τη συνέχεια AthensVoice

4 σχόλια:

  1. Θα το ρισκαρουμε και οτι απιδια πιασει ο σακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά τα ερωτήματα προϋποθέτουν ανθρώπους που να αγαπούν πρωτίστως την πατρίδα τους , κάτι που εγώ αμφιβάλλω !!!!!! Όλους αυτούς και δεν εξαιρώ κανέναν, είναι εκεί που είναι από ψώρα που έχουν για την πολιτική και για τον μισθό τους !!!!
    Οι γνώστες φωνάζουν, ανησυχούν αλλά αυτοί τον ύπνο του δικαίου !!!!!!
    Εύχομαι να μας βοηθήσει ο θεός, η μόνη μας ελπίδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.