18/9/19

Η συμφωνία των Πρεσπών δυνητικά αντικαθίσταται με άλλη, άρα ακυρώνεται - Να πάψει επιτέλους η υποκρισία, δεν ητηθήκαμε σε πόλεμο για να δεχτούμε την προδοτική συμφωνία!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις τελευταίες ημέρες ακούμε απίστευτα πράγματα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία προσβάλλουν όχι μόνο τα νοημοσύνη αλλά και το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.
Η πρώτη ουρανομήκης ανοησία –με την πολιτική έννοια– που ακούμε κατά κόρον, είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά θα την τηρήσουμε και θα απαιτήσουμε την πιστή τήρησή της από τους Σκοπιανούς.
Δηλαδή, μια συμφωνία που είναι επιβλαβής, όταν εφαρμόζεται κατά γράμμα δεν είναι λογικό να παράγει αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα;
Η δεύτερη είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν ακυρώνεται. Για να ακυρωθεί μια συμφωνία, μεταξύ άλλων, πρέπει να αποδειχθεί ότι ο ένας εκ των δυο υπουργών που υπέγραψαν, έχει χρηματιστεί. Πώς είναι σίγουροι οι της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έγινε αυτό, τη στιγμή που υπάρχουν και σχετικές δηλώσεις που έγιναν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας; Το έχουν ψάξει και λένε με τέτοια σιγουριά ότι δεν ακυρώνεται, ή μήπως αυτό τους βολεύει και ίσως αυτό υποσχέθηκαν στη Μέρκελ και σε όσους τα... έδωσαν όλα για να υπογραφεί και επικυρωθεί η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών; Και όχι μόνο τα έδωσαν όλα, διέλυσαν δύο κόμματα στην Ελλάδα, δωροδόκησαν με υπουργικές θέσεις και θέσεις μετακλητών ορισμένους βουλευτές για να την υπογράψουν – ένας από αυτούς και ο Γιώργος Μαυρωτάς, για να μην ξεχνιόμαστε, λίγο ριγμένος αυτός, γιατί αντί για υπουργείο ή βουλευτική έδρα, έλαβε Γενική Γραμματεία. Α, να μην ξεχνιόμαστε, αυτό το τελευταίο, η «αποκατάσταση» Μαυρωτά, όπως και το «δωράκι» στον Μαργαρίτη Σχοινά, υμνητή της Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ένα άλλο αντεπιχείρημα, στο επιχείρημα «δεν ακυρώνεται», που αναμασούν ως σανό διάφοροι, κυβερνητικοί και μη, για να κρύψουν την απίστευτη υποκρισία τους και την κοροϊδία του ελληνικού λαού.
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα μπορούσε να περάσει από τη βουλή των Σκοπίων, αν δεν την στήριζαν τα δύο αλβανικά κόμματα. Και για να την στηρίξουν, έλαβαν το μήνυμα από τα Τίρανα και από την Αθήνα.
Από την Αθήνα εκτός από μήνυμα μπορεί να έλαβαν και κάτι άλλο, αλλά αυτό δεν είναι της ώρας.
Αν λοιπόν μια ελληνική κυβέρνηση που πιστεύει πραγματικά ότι η παραχώρηση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας είναι εθνικό έγκλημα, γιατί δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, επιδιώξει τη στήριξη των Αλβανών αλλά και άλλων εθνοθρησκευτικών ομάδων των Σκοπίων, και οδηγηθούμε σε υπογραφή μιας άλλης συμφωνίας, που θα αντικαθιστά την πατσαβούρα των Πρεσπών, τότε δεν θα έχουμε στην πράξη ακύρωσή της;
Γιατί λοιπόν αφού υπάρχει αυτή η έστω και θεωρητική δυνατότητα, κατηγορηματικά δηλώνουν ο πρωθυπουργός και τα διάφορα πολιτικά ή άλλα παπαγαλάκια ότι δεν ακυρώνεται;
Πάμε τώρα και στα πιο... ήπια.
Το «ισχυρότερο» επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δεν δεσμεύτηκε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία, άρα δεν παραπλάνησε τον ελληνικό λαό.
Απορώ πραγματικά ποιοι είναι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού και τον βάζουν να λέει τέτοια επιχειρήματα!
Όταν προεκλογικά έχει πει ή μάλλον έχει καταγγείλει την προηγούμενη κυβέρνηση ότι υπέγραψε μια εθνικά βλαπτική συμφωνία, που «όπως λένε οι πολίτες, η συγκυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με το Σκοπιανό» καθώς επίσης και ότι με τη συμφωνία παραχώρησε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, που δεν υφίστανται, δεν οφείλει να πει με γενναιότητα στον ελληνικό λαό ότι θα παραμείνει πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης αυτό το εθνικό έγκλημα να αποκατασταθεί πάση θυσία;
Αν κάνει αυτήν τη δήλωση, τότε θα μπορεί να κοιτάξει τον Έλληνα πολίτη στα μάτια. Αν όχι, η στάση του είναι βαθύτατα υποκριτική και θα το βρει μπροστά του πολύ πιο γρήγορα από όσο του λένε οι σύμβουλοί του.
Όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
Από τη στιγμή που κάποιος έχει παραδώσει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που όλος ο επιστημονικός κόσμος γνωρίζει ότι δεν υφίστανται αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το κατήγγειλε προεκλογικά, δεν έχει υποχρέωση αυτός που το κατήγγειλε να αναζητήσει ποινικές ευθύνες από εκείνους που διέπραξαν αυτό το εθνικό έγκλημα;
Ή μήπως δεν είναι εθνικό έγκλημα να παραδίδεις στους σλάβους μακεδονική εθνότητα και γλώσσα;
Πέστε το μας κι αυτό, να ολοκληρωθεί το μενού της παραπλάνησης και της προδοσίας.
Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε Δένδια και κύριοι της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, είναι γνωστό το ρητό που λέει ότι «ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα άλλο και μάλιστα μεγαλύτερο λάθος».
Αυτό προσπαθούσε να μας πείσει ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλούμενος τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων στο Σκοπιανό, οι οποίες όμως δεν υπέγραψαν, πάτησε πάνω σ’ αυτά και τα «διόρθωσε» με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
Τώρα κάνετε κι εσείς το ίδιο λάθος, με τις γέμουσες πολιτικής ανοησίας δηλώσεις και θέσεις σας για το θέμα, ενώ με τη στάση σας νομιμοποιείται ένα εθνικό έγκλημα. Αλλάξτε τες και μη φοβάστε καμία Μέρκελ και κανέναν Σόρος.
Τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ, που ήταν το ζητούμενο για τη Δύση.
Άρα, αν είναι ειλικρινείς οι Δυτικοί σύμμαχοί μας, αν πραγματικά αυτό ήθελαν και όχι τη δημιουργία «μακεδονικού έθνους» που θα διεκδικήσει στο μέλλον τη μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα, και την Θεσσαλονίκη, στην "πλάτη" της οποίας παίζονται πολλά παιχνίγια, δεν πρόκειται να σας πιέσει κανείς, κυρίως αν επικαλεστείτε το εθνικό συμφέρον και τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.
Μην αυταπατάσθε.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να νιώθει ότι υπέστη μια ήττα, λόγω της υπογραφής Κοτζιά-Τσίπρα, όμως η στάση του στο θέμα δεν άλλαξε. Αν συνεχίσετε να τον κοροϊδεύετε με επιχειρήματα που τον προσβάλλουν, θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Όμως τότε θα είναι αργά και αν σας πάρει η κατηφόρα, τότε δεν έχει γυρισμό.
Και μια συμβουλή. Μη νιώσετε την κατακραυγή των πολιτών, δεν αφήνει καλή γεύση. Ρωτήστε γι’ αυτό τους υπογράψαντες του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από τους οποίους είναι πεταμένοι στον κάλαθο των αχρήστων, όπου θα καταλήξουν και όσοι –με την πολιτική έννοια– χρήσιμοι ηλίθιοι διασώθηκαν.
Μια που βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, πάμε πάλι απ’ την αρχή να πούμε το μάθημά μας.
  • Η Συμφωνία των Πρεσπών δυνητικά αντικαθίσταται από μία άλλη, άρα ακυρώνεται.
  • Και μακεδονικό έθνος και γλώσσα δεν υπάρχουν, και αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αυτό να απαλειφθεί.

Καθαρές κουβέντες.

43 σχόλια:

  1. 1)"Η Σύγκρουση των Πολιτισμών και ο Ανασχηματισμός της Παγκόσμιας Τάξης"
    του Samuel P. Huntington, Publication date 1996.

    (Samuel Phillips Huntington (April 18, 1927 – December 24, 2008) was an American political scientist, adviser and academic. He spent more than half a century at Harvard University, where he was director of Harvard's Center for International Affairs and the Albert J. Weatherhead III University Professor. During the presidency of Jimmy Carter, Huntington was the White House Coordinator of Security Planning for the National Security Council.
    He is best known for his 1993 theory, the "Clash of Civilizations", of a post–Cold War new world order. He argued that future wars would be fought not between countries, but between cultures, and that Islamic extremism would become the biggest threat to world peace. Huntington is credited with helping to shape U.S. views on civilian–military relations, political development, and comparative government even into the current Trump administration.)

    2)Terzo-books 1998, σελ. 184,185

    "Η Ελλάδα αποτελεί μια εξαίρεση ως ορθόδοξος ξένος στούς δυτικούς οργανισμούς".
    "Επέτρεψε στη Ρωσία να εγκαθριδρύσει σημαντική παρουσία στην ελληνική Κύπρο. Ως αποτέλεσμα της "κοινής τους ανατολικοορθόδοξης πίστης" οι Ελληνοκύπριοι υποδέχθησαν Ρώσους και Σέρβους στο νησί."
    "η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιούσε σημαντικές προμήθειες όπλων από την Ρωσία. Επίσης η Ελλάδα μελετούσε με την Ρωσία την πιθανότητα να φέρει πετρέλαιο από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία μέσω ενός ελληνοβουλγαρικού αγωγού."
    "Συνολικά, η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει πάρει ένα έντονο ορθόδοξο προσανατολισμό."
    "Ο ανταγωνιστής της Σοβιετικής Ένωσης κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου εξελίσεται σε ένα μεταψυχροπολεμικό σύμμαχο της Ρωσίας."

    3)σελ. 156

    "Μία διχασμένη χώρα για να μπορέσει να επαναπροσδιορίσει την πολιστισμική της ταυτότητα, πρέπει να εξασφαλίσει τρείς τουλάχιστον όρους.
    Πρώτον, η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας θα πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας.
    Δεύτερον, η κοινή γνώμη τουλάχιστον να συναινεί.
    Τρίτον, ο ξενιστής πολιτισμός, ... η Δύση, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον προσήλυτο."

    "Εάν ... δυτικοποιηθεί, τότε ο Ορθόδοξος πολιτισμός θα πάψει να υπάρχει."
    "Χαρακτηριστικό σημείο του δυτικού πολιτισμού ... είναι χωρισμός εκκλησίας και κράτους."

    4)Συμπέρασμα.
    Λόγω της ανησυχίας της Δύσης για μία υποτιθέμενη "ορθόδοξη συμμαχία", με Ρωσία και Σερβία, η Ελλάδα έχει τιμωρηθεί πολύ σκληρά.

    Ο Κ. Καραμανλής υποχρεώθηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, ακολούθησαν τα καταστρεπτικά Μνημόνια, η προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών", οι πολιτικές του αφελληνισμού (πολυπολιτισμού - εποικισμού της χώρας) και της αποχριστιανοποίησης, κ.λ.π..

    Η Ελλάδα προφανώς κινδυνεύει να συρρικνωθεί, να μικρύνει, οι Έλληνες να καταστούν δημογραφικά μειοψηφία και η χώρα μας να καταστεί πολυφυλετικὀ και πολυθρησκευτικό μόρφωμα.

    "Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί..."
    Ο Κίσινγκερ διέψευσε πως έκανε την ανωτέρω την δήλωση.

    Σημείωση. Η 'ειρωνεία της τύχης' είναι ότι ενώ ανησυχούσαν με την Ελλάδα, τους προέκυψε η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το άρθρο. Εσύ;

      Διαγραφή
    2. 1)Η "Συμφωνία των Πρεσπών", προφανώς, είχε δύο στόχους:
      α)Ο πρώτος είναι φανερός και πολύ σημαντικός για την Δύση. Με την συμφωνία φεύγουν οριστικά τα Σκόπια από την ζώνη επιρροής της Ρωσίας και εντάσσονται στο ΝΑΤΟ.
      β)Ο δεύτερος είναι συγκεκαλυμμένος. Δίνει την δυνατότητα, όποτε αποφασιστεί από τους συμμάχους μας, να δημιουργηθεί στο μέλλον η "Ενωμένη Μακεδονία", με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. (Δώσαμε εγκληματικά, όνομα, εθνότητα, γλώσσα. Αυτά δίνουν στούς Σκοπιανούς τα ερείσματα για αξιώσεις 'επανένωσης'.)

      2)Η σχέση των αναφορών μου, με το άρθρο, αιτιολογεί τα κίνητρα των συμμάχων μας, που μας επέβαλλαν την συγκεκριμένη συμφωνία. Δεν μας εμπιστεύονται. Αυτό σημαίνει: "Ο ανταγωνιστής της Σοβιετικής Ένωσης κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου εξελίσεται σε ένα μεταψυχροπολεμικό σύμμαχο της Ρωσίας."
      Ανέφερα λοιπόν τι λέει ο Samuel P. Huntington, που δεν είναι τυχαίος.
      Τι μπορεί να σημαίνει, ότι δεν μας εμπιστεύονται?
      Προφανώς σημαίνει ότι, εάν η Ελλάδα, συνεχίσει να έχει δοσοληψίες με την Ρωσία, άνευ της αδείας των συμμάχων μας, κινδυνεύει και η εδαφική της ακεραιότητα, εκτός των άλλων.

      3)"Τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ, που ήταν το ζητούμενο για τη Δύση.
      Άρα, αν είναι ειλικρινείς οι Δυτικοί σύμμαχοί μας, αν πραγματικά αυτό ήθελαν και όχι τη δημιουργία «μακεδονικού έθνους» που θα διεκδικήσει στο μέλλον τη μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα, και την Θεσσαλονίκη, στην "πλάτη" της οποίας παίζονται πολλά παιχνίδια ... "

      Διαγραφή
    3. @ Fotis V. 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:06 μ.μ.

      1α) Συμφωνώ.
      1β) Τραβηγμένο από τα μαλλιά. Εικασία εντελώς αυθαίρετη και ανυπόστατη.

      2) Η Ελλάδα δεν έδωσε ποτέ δείγμα ανυπακοής στην Δύση, οι όποιες σχέσεις της δε με την Ρωσία, περιορίζονται σε εμπορικό επίπεδο. Δεν νομίζω οι σύμμαχοί μας να έχουν αντίρρηση σ' αυτό. Εάν μάλιστα η Ελλάδα προχωρήσει τελικά στην εξαγωγή φ.α. και πετρελαίου, θα κάνει ζημιά στην Ρωσία. Γι αυτό και η τελευταία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να την παρεμποδίσει.

      3) "Τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ, που ήταν το ζητούμενο για τη Δύση". Όχι ακόμη. Ένα άλλο ζητούμενο είναι η είοσδός των στην ΕΕ.

      Βλέπεις, Φώτη, γράφοντας με λίγα λόγια τι θέλεις να πεις, αποφεύγεις:
      α) Τα τεράστια copy/pastes, που είναι και εν πολλοίς άσχετα. Το πρώτο σχόλιό σου είναι εντελώς ακατανόητο.
      β) Τον κόπο να δίνεις εξηγήσεις.

      Διαγραφή
    4. @Nativist

      Α)"Το διοικείν εστί προβλέπειν."
      Αλκιβιάδης, 450-404 π.Χ., Αθηναίος πολιτικός & στρατηγός

      Η εκάστοτε ηγεσία της χώρας μας έχει υποχρέωση να προβλέπει τις χειρότερες πιθανές εξελίξεις, κάθε δυνατής εξωτερικής ή εσωτερικής απειλής, ως αναφορά την ασφάλεια της χώρας μας.
      Ακολούθως οφείλει, το γρηγορότερο, να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα στο πως θα εξαλείψει ή αντιμετωπίσει τον πιθανό κίνδυνο ή ακόμα και τον 'απίθανο'.
      (Να θυμηθούμε τι έπαθαν το 1940 οι Γάλλοι στο υποτιθέμενο «αδιαπέραστο» από μηχανοκίνητες δυνάμεις δάσος των Αρδεννών?)

      1)β)Όσο αφορά την "Συμφωνία των Πρεσπών", αναφέρομαι σε πιθανή απειλή.
      2)Ο Samuel P. Huntington λέει το αντίθετο.
      Γιατί ο Κ.Καραμανλής παραιτήθηκε, μετά την συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό "Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολης"?
      3)Ο κ. Σ. Καλεντερίδης το λέει και συμφωνώ μαζί του.

      Β)Η Ελλάδα δέχεται πόλεμο.
      Γιατί τόσοι πολλοί προσπαθούν η χώρα μας να αφελληνιστεί και να αποχριστιανοποιηθεί?
      Γιατί Τούρκοι και ΜΚΟ κάνουν το πάν να εποικιστεί μαζικά η Ελλάδα με μουσουλμάνους μετανάστες? Γιατί καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδράει δυναμικά με μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης?
      Γιατί έχουμε γίνει αποικία χρέους, των συμμάχων μας?
      Γιατί η "συμφωνία των Πρεσπών" δίνει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια?

      Μήπως έχουν σχεδιαστεί αλλαγές συνόρων και στα Βαλκάνια?

      Διαγραφή
    5. @Fotis V. 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:59 μ.μ.

      Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις άταχτες σκέψεις σου. Πετιέσαι απ' εδώ κι απ' εκεί και δεν βγάζω τελικά νόημα τι θέλεις να πεις και πού θέλεις να καταλήξεις.

      Α) Κοινότυπα, γνωστά και τετριμμένα αυτά που γράφεις. Μάθημα μού κάνεις για το τι οφείλει μία χώρα; Μα ... ίσαμε ένα εκατομμύριο φορές τα έχομε γράψει/πει/διαβάσει αυτά.

      2) Το ότι το λέει ο Samuel P. Huntington, δεν σημαίνει ότι είναι κι έτσι. Ο Κ.Καραμανλής δεν παραιτήθηκε, μετά την συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό "Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολης". Πού το είδες αυτό (το ελληνικό ερωτηματικό είναι στο πλήκτρο Q, όταν είναι γυρισμένο στα ελληνικά); Παραιτήθηκε όταν κατάλαβε ότι η βόμβα τής χρεοκοπίας θα έσκαγε στα χέρια του και άφησε με πρόωρες και αδικαιολόγητες εκλογές να πάρει άλλος την εξουσία, πετώντας του την καυτή πατάτα. Ακολούθησε την πολιτική τού Βενιζέλου με τις εκλογές τού 1920 εν μέσω πολέμου.

      3) Το ζητούμενο για την Δύση, ή μάλλον, όπως ήδη είπα, ένα από τα δύο ζητούμενα από την Δύση (το άλλο είναι η είσοδος στην ΕΕ) είναι ΝΑ ΜΠΕΙ στο ΝΑΤΟ. Δεν έχει ακόμη μπει, εκτός κι αν εσύ ή ο Καλεντερίδης μπορείτε να μού δώσετε ημερομηνία εντάξεως. Αυτά εξακολουθούν να είναι τα 28ν κράτη-μέλη τού ΝΑΤΟ. Πού είναι η Δ. τής Β.Μ.;

      Β) Δεν αποκλείεται να έχουν σχεδιαστεί αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

      Αυτά πού γράφεις στο σχόλιό σου 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 3:19 μ.μ., στο 2) (Terzo-books 1998, σελ. 184,185" και δη "Η Ελλάδα αποτελεί μια εξαίρεση ως ορθόδοξος ξένος στούς δυτικούς οργανισμούς".
      "Επέτρεψε στη Ρωσία να εγκαθριδρύσει σημαντική παρουσία στην ελληνική Κύπρο. Ως αποτέλεσμα της "κοινής τους ανατολικοορθόδοξης πίστης" οι Ελληνοκύπριοι υποδέχθησαν Ρώσους και Σέρβους στο νησί."
      ποιος τα γράφει, ο Huntington; Δεν κατάλαβα. Η Ελλάδα επέτρεψε στην Ρωσία "να εγκαθριδρύσει σημαντική παρουσία στην ελληνική Κύπρο"; Τι ανοησίες είναι αυτές; Τα δε περί ορθοδοξίας κλπ ανοησιών, μόνον εσύ και ο Καβάσιλας μπορεί να τα πιστεύεται. Φαίνεται ότι ο ορθόδοξος Ρωσία δεν σκοτίζεται αν η Τουρκία δεν είναι και τόσο ... ορθόδοξη, έχει εμάς, τού ομοδόξους, χεσμένους και μάς βάζει συνέχεια τρικλοποδιές στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και εξοπλίζει μια χαρά τούς άλλους.

      Διαγραφή
    6. 1)Επαναλαμβάνω, οι 'άτακτες σκέψεις' ή ανοησίες όπως αποκαλείς τα κείμενα που παραθέτω, τα 'τεράστια copy/pastes' όπως υποτιμητικά αναφέρεις, δεν είναι δικά μου.

      Είναι του S. Huntington, που κατείχε την θέση του 'White House Coordinator of Security Planning for the National Security Council', ο οποίος χαίρει τεράστιας εκτίμησης στις ΗΠΑ.

      Για το μόνο που δεν με έχεις εγκάλεσες είναι για τα τυχόν ορθογραφικά λάθη στα σχόλια μου. Έτσι θα μπορούσες να με αποκαλέσεις, εκτός από 'παράλογο' και αγράμματο.

      2)Είναι άσχετα αυτά που γράφει με αυτά που συνέβησαν ή συμβαίνουν στην Ελλάδα? Ασφαλώς όχι. Για αυτό τον λόγο άλλωστε έκανα εκτενή αναφορά στα σχόλια μου.
      Προφανώς δεν συμφωνείς.
      Θα μπορούσες να μου απαντήσεις ότι αυτά που γράφει ίσχυαν παλαιότερα και όχι σήμερα, διότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, ή ότι οι απόψεις του είναι λανθασμένες και να εξηγούσες τους λόγους.

      3)Ότι και να λες, όσο και να προσπαθείς να υποβιβάζεις το θέμα, είναι πάρα πολύ δυσάρεστα τα γραφόμενα του για την Ελλάδα.
      Εάν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του και έχεις διαθέσιμο χρόνο, κάνε τον κόπο να το διαβάσεις. Ίσως έτσι καταλάβεις καλύτερα τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν ή εξελίσσονται στην χώρα μας.

      Διαγραφή
    7. 1) Δεν απεκάλεσα όλα όσα γράφεις ανοησίες. Έλεος! Συγκεκριμενοποιώ τι θεωρώ ανοησία.

      2) Ποτέ τα copy/pastes, τεράστια ή μη, δεν είναι αυτού που τα παραθέτει. Προφανές αυτό. Και δεν υπάρχει τίποτε το υποτιμητικό στην αναφορά μου σ' αυτά. Το ποιανού είναι δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, όσο ενδιαφέρον είναι το τι γράφουν. Και αυτό σχολίασα, όπως συνηθίζω να κάνω.

      Η παράγραφος με τις ανορθογραφίες είναι σαν παράπονο μικρού παιδιού. Την προσπερνώ, διότι στερείται σοβαρότητος.

      Τελειώνοντας, παρατηρώ με λύπη μου ότι δεν μπορείς να κάνεις διάλογο, διότι βασίζεσαι πάντα σ' αυτά που λένε οι άλλοι. Εγώ είπα τις αντιρρήσεις μου, εκτός κι αν δεν τις διάβασες/κατάλαβες. Απάντηση δεν πήρα, διότι δεν μπορείς εσύ να απαντήσεις γι αυτά που γράφει ο Huntington, που δεν έπεται ότι κατέχει το αλάθητο.

      Διαγραφή
    8. Το συμπερασμα οτι η Ρωσια ειναι εχθρικη και σαμποταρει την Ελλαδα ..ειναι αυθαιρετο ...με αιτια τα ορυκτα εννοω..Πρωτα γιατι η Ελλαδσ δεν εχει βρει τιποτε ακομη..ουτε τρυπα δεν εκσνε...και δευτερον με το ιδιο σκεπτικο...θαχε σαμποταρει ..και πολεμισει με λυσσα και την Αιγυπτο..Οχι μονο αυτη ηδη βγαζει..και θα ξαναβρει κι αλλα...και θα δωσει στην Ευρωπη... αλλα τυχαινει να ταχουν αριστα δυο τους και η Γκαζπρομ ειναι κι αυτη μεσα ..και οπλα αγοραζουν απ τα κερδη απ την Ρωσια .!! Παραλογα αυθαιρετο συμπερασμα..Υποθετικο...

      Διαγραφή
    9. «Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη σύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ.
      Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
      Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα»
      , υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος.

      Υπάρχουν κι άλλες παραπομπές. Ποτέ δεν γράφω αυθαίρετα συμπεράσματα. Αντιθέτως, αν εσύ έχεις μεσάνυκτα για το θέμα, το οποίο εγώ έχω από παλιά παρακολουθήσει, καλό θα είναι να μην γράφεις. Ποιος σού είπε ότι η Ελλάδα "δεν έχει βρει τίποτε ακόμη"; Η Αίγυπτος δεν είναι πελάτης τής Ρωσίας. Άσε, δεν γνωρίζεις το θέμα καθόλου.

      Διαγραφή
    10. Και κάτι ακόμη και μην ασχοληθείς ξανά με σχόλιά μου (σού το έχω επανειλημμένως ζητήσει), ειδικά αν δεν είσαι γνώστης τον θεμάτων:

      Γιατί και πώς η Ελλάδα πληρώνει 30% πιο ακριβά το φυσικό αέριο

      Διαγραφή
    11. Επειδη το παρατραβας με την αλλαζονεια σου στους παντες..κι επειδη εχεις το συνδρομο του μεγαλειου σου ..δεν θα δου πω τιποτε βαρυτερο απ το ειδωλο σου..ουτε καν για το σχιστολιθικο ..ασε για τις τιμες που λες και τις εξηγησεις που δινεις..που δειχνουν τι ξερεις απ την αγορα..που προφανως ουδεποτε γνωρισες..Παρε το βημα μονος ...ελευθερα..προβολεα της γνωσης..

      Διαγραφή
    12. Ωστε αυτα ξερεις απ την αγορα...απ το ..Πρωτο Θεμα..?? Ρητρα πετρελαιου η Ρωσια εβαλε ? Τον Κοπελουζο προξενητη ?? Ολα τα λεφτα..φτανουν στην Ρωσια ?? Τον φορο παγκοσμιο ρεκορ τον εβαλες ?? Τα υψηλα κερδη της ΔΕΠΑ ..αλλο ρεκορ κοσμου ?? (Αυτα αυξανουν διαρκως και τα χρονια που πευτει η καταναλωση ) Προφανως μιλας για το τιμολογιο που κοβουν οι Ρωσοι . Η μιλας για την τιμη στην καταναλωση ?? Γιστι εκει ναι ειναι 30%...επανω. Φτανουν τα λεφτα στην Μοσχα ολα ?? Τιμολογιο ομως ερχεται καποιο...Ξερεις εσυ τι γραφει ?? Για πες...για να βαλουμε μετα ολα τα αλλα να βγαλουμε το συν 30%...πες το νουμερο που ξερεις οπως λες φαρσι...Φυσικα με την ρητρα συνδεσης με το πετρελαιο...που δεν ηταν εμπνευση των ...Ρωσων..

      Διαγραφή
  2. Σχόλιο "χωρίς ὅρια":
    «....Άρα, αν είναι ειλικρινείς οι Δυτικοί σύμμαχοί μας, αν πραγματικά αυτό ήθελαν και όχι τη δημιουργία «μακεδονικού έθνους» που θα διεκδικήσει στο μέλλον τη μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα, και την Θεσσαλονίκη, ....., δεν πρόκειται να σας πιέσει κανείς, κυρίως αν επικαλεστείτε το εθνικό συμφέρον και τη βούληση των Ελλήνων πολιτών».
    Πράγματι, τό ἐπιχείρημα αὐτό, εἶναι καταπέλτης:
    Διότι, ἄν, ἡ Κυβέρνηση αὐτή,
    τώρα πού τά Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ, που (ὑποτίθεται ὄτι) ἦταν το (μοναδκιό) ζητούμενο για τη Δύση,
    θελήσῃ νά καταγγείλῃ τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἤ νά τήν ἀκυρώςῃ ὑπογράφοντας μιά ἄλλη ἐθνικά ἐπωφελῆ ἄλλη συμφωνία μέ ἀνατροπή τῆς παραχωρήσεως τοῦ ὀνόματος Μακεδονία στά Σκόπια,
    καί συναντήσῃ ἀντιδράσεις, μέ ὁποιοδηποτε ἐπιχείρημα ἤ πρόσχημα ἀπό τούς «Δυτικούς συμμάχους», προκειμένου νά μήν καταγγείλῃ τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν οὔτε νά τήν ἀκυρώσῃ,
    ἤ ἄν δέν θελήσῃ κάν, μέ ἐπιμονή καί σοβαρότητα, νά τή καταγγείλῃ, οὔτε νά τή ἀκυρώσῃ, λόγῳ προφανῶς πιέσεων ἀπό τούς «Δυτικούς συμμάχους» (θυμηθεῖτε΅ἡ Κυβέρνηση θεωρεῖ τήν συμφωνία ἐπιζήμια καί ἄρα δέν εἶναι νοητό νά μή θέλη κάν νά τήν καταγγείλῃ ἤ νά τήν ἀκυρώσῃ διά μέσου νέας ἐθνικά ἐπωφελοῦς συμφωνίας),
    τότε:
    Α) Δέν «είναι ειλικρινείς οι Δυτικοί σύμμαχοί μας», καί «θέλουν την δημιουργία «μακεδονικού έθνους» που θα διεκδικήσει στο (άμεσο) μέλλον την μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα, και την Θεσσαλονίκη...», καί
    Α) ἔχουμε καραμπινάτη ἐθνική προδοσία, μέ συμπαιγνία τῶν ἡγεσιῶν τῶν κομμάτων, καθώς καί τῶν βουλευτῶν ἐκείνων, πού ἤδη βολεύθηκαν, καί ὅσων περαιτέρω, «ἐνδεχομένως», χρηματοδοτήθηκαν-λαδώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dear Savva,

    ND knows very well Tsipras got paid. They refused to pursue, even before the elections, because they think the same.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Καλεντεριδη εξοχο..
    Μοιαζει ομως σαν να μην το περιμενατε .
    Με την Τουρκια προ των πυλων...τα κυμματα εποικων θαλασσα εντος των πυλων ,την αναπτυξη μακρυα ολων των πυλων..η κα Κεραμεως ως μεγιστο αυτη την στιγμη θεμα κανει ενα διπλο μπασιμο για επιπλεον ενδειξη οτι το βελος που δειχνει την σκευωρια ειναι το ιδιο με του Συριζα .1) κρατα τα ιδια βιβλια με του Γαβρογλου 2) αρον αρον καταργει την αναγραφη του θρησκευματος στα σχολεια.Τοσο σημαντικο θεμα για αρον αρον...με τους Τουρκους εξω απ την πορτα.!!!
    Τι δεν περιμενατε ?? Σαραντα μαυρα χρονια κυβερνουν με αυτες τις οδηγιες ολοι.." διαλυστε το παν"...Στην αρχη δωροδοκωντας τον κοσμο και μετα πατωντας με οδοστρωτηρες. Δρομο φτιαχνουν διαβολε για την κολαση. Ολοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορισμένες παρατηρήσεις...
    1. Χωρίς να αμφισβητώ το κύρος, την αγάπη προς την Πατρίδα και την προσφορά σας, προτιμώ τα σαφή, ξακάθαρα, γεμάτα "οξείες γωνίες" λόγια του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ :
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ούτε "προδωτική η συμφωνία αλλά όχι αυτοί προδότες...", "πολιτικά ηλιθιότητα αλλά όχι κοινωνικά ή/και νοητικά...", "εθνικό έγκλημα η συμφωνία αλλά όχι εθνικοί μειοδότες οι υπογράψαντες ή/και οι έχοντες.."την συνέχεια του κράτους".
    Θα μου πείς, στον χώρο αυτό πρέπει να "πηγαίνεις τοίχο - τοίχο" για να επιβιώσεις, αλλά με τέτοιο όνομα ή μιλάς και "τα σέρνεις" ή δε μιλάς καθόλου...
    2. ας γίνω βαρετός λόγω επανάληψης: ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (για τους γευσιγνώστες). Το αναφέρω διότι - τουλάχιστον σε μένα - ήταν και είναι σαφής στο ιστολόγιο μια "προτίμηση" στην Ν.Δ και σίγουρα μια αποστροφή στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί 200 χρόνια πρίν...το ελληνικό κράτος με την δολοφονία του ΜΕΓΙΣΤΟΥ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ πέρασε στα χέρια των εκάστοτε "εγγυητρίων Δυνάμεων", η δε εντόπιοι βιολογικά αλλά μισέλληνες νοητικά "κυβερνήτες" και "κυβερνήσεις" χορεύουν κατά πως τους χτυπάνε το νταούλι (που έλεγε και το αγράμματο ALEXIS). Επομένως είναι αφελές (ΌΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ) να ζητάς από πορφυρογέννητους να τηρήσουν υποσχέσεις, πόσο μάλλον να πιστεύουν Πατρίδα...δε συζητώ για σκαλινικά κατακάθια που περιέργως ευθυγραμμίζονται με τους "γύπες των αγορών" (Σόρος και Σια). Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις και τα "ημίχρονα" είναι προκαθορισμένα...
    3. Η έννοια της Εθνικής Προδοσίας πλέον και βάσει Νόμου, ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΚΛΠ ΚΛΠ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΤΟΥ Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πολιτεύματος (η γνωστή...REPUBLIC δηλαδή) κλπ κλπ
    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΙΣΧΥΕΙ
    Μ Ο Ν Ο ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνετε κε Β.Α.:
      Περιλαμβάνεται ἡ Ἐθνική Προδοσία καί στον τροποποποιημένο κατά τό 2019 Ποινικό Κώδικα, στον ἄρθρο 138 σε συνδ. προς το ἄρ. 135 (τιμωροῦνται και οἱ προπαρασκευαστικές πράξεις...):
      https://www.e-nomothesia.gr/kat-kodikes-nomothesias/nomos-4619-2019-phek-95a-11-6-2019.html

      Διαγραφή
    2. Νικολάκη, είμαι σαφής...ΔΕΝ είπα ότι η εσχάτη προδοσία έχει πάψει να υφίσταται...είπα ότι η έννοιά της σχετίζεται ΜΟΝΟ με απόπειρες εναντίον του...Πολιτεύματος, του Π.τ.Δ κλπ
      ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

      Διαγραφή
    3. Κανουμε ολοι εξωραισμους οταν μιλαμε..Απο φοβο ?? Απο πονηρια ?? Απο τι...?? Γενικα μλω.Μια κακη συνηθεια πολυ.Δινω δυο παραδειγματα. Λεει καποιος .." αυτο ο πολιτικος ειναι παλιανθρωπος αλητης.." και ξαφνου πεταει το απιστευτο ." Πολιτικα μιλω ...δεν εχω ...τιποτε μαζι του " !!!!!!!!! Αλλος παλι λεει " αυτο το καθηκι ο υπουργος εκανε αυτο το κακο...το αλλο κακουργημα..αυτη την πραξη.Αλλα δεν φταιει ..ουτε ο πρωθυπουργος..ουτε το κομμα...ουτε κανεις αλλος !!!!!!!! Ηταν ..αυτονομος ,,τους επιασε ολους και κοροιδα και στον ..υπνο ...τους καημενουληδες τους αθωους !!!!! Νομιζω καταλαβατε τι γινεται ...και γιατι δωστε μονοι εξηγηση.Εγω εχω δωσει και δεν ειναι πολιτικη...ειναι χειροτερη..

      Διαγραφή
    4. Λάθος κάνεις Β.Α., διάβασε τά ἄρθρα πού σοῦ εἶπα :

      Ἄλλο ἔγκλημα εἶναι ἡ ἐθνική προδοσία
      [Μείωση στή ἐδαφική ἀκεραιότητα τοῦ κράτους, τιμωρούμενο καί γιά τήν ἀπόπειρα, ἤτοι σέ ἀρχή ἐκτελέσεως, ἀλλά καί γιά τίς προπαρασκευαστικές ἐνέργειες,
      ἀκόμη δηλαδή καί πρό τῆς ἐνάρξεως τῆς ἀπόπειρας αὐτοῦ. Τιμωρούμενο, δηλαδή ἀκόμη καί πρό τῆς ἀπόπειρας, γιά προπαρακευαστικές ἐνέργειες γιά ἀποκοπή ἤ μείωση ἐθνικοῦ ἐδάφους. - Εἶναι τέτοιες προπαρασκευαστικές ἐνέργειες, καί αὐτές πού στοχεύουν σέ μείωση τῆς ἐδαφικῆς καί θαλασσίας κυριαρχίας καί σχετικῶν κυριαρχικῶν δικαιωμάτων τῆς Ἑλλαδος χωρίς ἀμοιβαιότηα, ἤ μέ προδήλως ἀνεπαρκή τήν ἀμοιβαιότητα],

      καί ἄλλο ἔγκλημα, διαφορετικό, εἶναι ἡ ἐσχάτη προδοσία, στήν ὁποία ἐσύ ἀναφέρεσαι.
      [Αὐτή ἀναφέρεται στήν προσβολή τοῦ δημοκρατικοῦ Πολιτεύματος].

      Λοιπόν, ἔχει γίνει πολ-λή προπαγάνδα γιά νά τά μπερδέψουμε αὐτά τά δύο ἐγκλήματα προδοσίας, ὅλοι οἱ Ἕλληνες, γιά νά τελοῦμε σέ σύγχυση:
      Συγκεκριμένα, ένῶ προωθεῖτο γιά ὑπογραφή ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν,
      προωθεῖτο ἡ ἰδέα συνέχεια, στά ΜΜΕ, καί σέ σχόλια,
      ὅτι συνιστᾶ μέγα ἔγκλημα ἡ "ἐσχάτη προδοσία", δηλαδή ἡ προσβολή στό δημοκρατικό πολίτευμα,
      ὡς τέτοιου πολιτεύματος νοουμένης τῆς ἀπόλυτης ὑποτίθεται ἐξουσίας (τῆς Βουλῆς, ἤ τῆς Κυβερνήσεως, ἤ τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας) νά κάνουν ὅ,τι θέλουν στίς Πρέσπες.
      Τήν ἀφορμή δέ γιά τήν πρόκληση συγχύσεως τῶν δύο περιπτώσεων τῆς προδοσίας, στά ΜΜΕ, τούς τήν ἔδωσε ἕνας βουλευτής τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς, μᾶλλον κατά λάθος του καί κατόπιν conditioning πού ὑπέστη, καί κάλεσε δημόσια ἀπό τήν Βουλή, νά συλληφθοῦν ὅσοι θά πρόδιδαν στίς Πρέσπες.

      Ἔτσι, ξαφνικά, στήν κοινή ἀντίληψη, πέρασε, ὅτι ὡς προδοσία τιμωρεῖται ἡ προσβολή τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος καί τάχα ὄχι ἡ ἐθνική προδοσία (μείωση ἐδάφους καί κυριαχίας μας) τάχα ὄχι ἡ ἀπόπειρα γιά ἐθνική προδοσία, καί τάχα ὄχι οἱ λοιπές προπαρασκευαστικές ἐνέργειες γιά μείωση ἐδάφους καί κυριαχίας μας.

      Ἐπαναλαμβάνω: Ἄλλο ἔγκλημα εἶναι ἡ ἐθνική προδοσία καί ἄλλο ἔγκλημα, διαφορετικό, εἶναι ἡ ἐσχάτη προδοσία.

      ΥΓ. Στό θέμα τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν ἔχουμε σίγουρα ἐθνική προδοσία.
      Ἀλλά ἔχουμε καί ἐσχάτη προδοσία, νομίζω, λόγω τῆς ἀνώμαλης διαδικασίας πού ἀκολουθήθηκε.
      Δηλαδή, ὑπογραφή πρῶτα στίς Πρέσπες, καί χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση καί ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου, +ξύλο σέ διαμαρτυρομένους πολίτες, καί στήν συνέχεια περίεργα πράγματα στήν Βουλή: Μή ὕπαρξη κυβερνητικῆς πλειοψηφίας 151 ψήφων πού διευρύνθηκε ὕποπτα καί στήν "ὕποπτη" περίοδο κυρίως, μέ ἀνταλλάγματα σέ εἶδος.

      Διαγραφή
  6. Διαβαζω και εκνευρίζομαι !!!!
    Όταν έπεφταν οι υπογραφές γιατί η Ελλάδα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου ; Και αυτό το λέω διότι μαζικά μόνο στην Β.Ελλάδα γίνονταν εκδηλώσεις και μεμονωμένα στην υπόλοιπη χώρα !!!!!
    Μια ζωή αντί να προλαμβάνουν το κακό, κατόπιν εορτής ξεσκιζουμε τα ιμάτιά μας !!!!!!
    Ούτε η Δικαιοσύνη στάθηκε όρθια, ούτε όλος ο λαός ήταν ενωμένος, ούτε η αντιπολιτευση ήταν στο ύψος της, ούτε φάνηκαν τα παλικάρια με τα στήθη μπροστά !!!!!!!!
    Όλα μαζί είναι οι Έλληνες !!!!!
    Εγώ είμαι η τελευταία τρύπα του ζουρνα και πολύ φοβάμαι ότι ο ζουρνας έχει μόνο σαν εμένα !!!!!
    Πριν με κατηγορήσεις κάνε αυτοκριτική !!!!! Τα γράφω αυτά γιατί είμαι πολύ απογοητευμενος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις δεν κατηγορησε κανεναν.
      Για συγκρισεις το εξης.:
      Η Βουλγαρια στελνει 10.000 στρατο στα συνορα με Τουρκια για να κοψουν τις απειλες του Ερτογαν πως ανοιγει τις ροες εποικων.Με το καλο...η το κακο..στοπ. Ολως παραδοξως ειναι στην ΕΕ...οπως εμεις , κι εχει υπογραψει ολες τις διεθνεις συνθηκες οπως εμεις . Αλλα μαλλον εκει δεν λενε τοσα ψεμματα και παραμυθια.Ουτε ρωτανε οι πολιτες σαν ανοητοι " και τι θελετε να κανουμε ??"....Βρηκαν κατι και το κανουν.Κι εκει υποτιθεται εχουν...μαφια στο τιμονι. Σκεφτειτε τωρα .....τι μαφια εχουμε εδω !!! Τοπ...Ταβανι πιανει...

      Διαγραφή
  7. Όπως είχα γράψει μόλις χθες, οι απόψεις διίστανται για το αν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί και παρέθεσα ενδεικτικώς δύο άρθρα.

    Αλλά ακόμη κι αν μπορεί, ακόμη κι αν ακυρωθεί, ήδη τα Σκόπια πέρασαν στον ΟΗΕ (12 Φαβρουαρίου 2019), το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως "Δημοκρατία τής Β. Μακεδονίας" κι έτσι θα κληθούν να γίνουν μέλη στους δύο τελευταίους οργανισμούς. Ασφαλώς, η Ελλάδα μπορεί να προβάλει βέτο τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ, αφού όμως πρώτα δώσει πειστικές εξηγήσεις για τον λόγο που το κάνει. Δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι εύκολο και ούτε βλέπω για την ώρα κανέναν πολιτικό σχηματισμό πρόθυμο να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Τέλος, άπαξ και τούς αναγνωρίσαμε το "μακεδονισμό", αυτό δηλαδή που ήταν το ζητούμενό τους, τώρα πέρασε πια διεθνώς το μήνυμα ότι και η Ελλάδα τον αναγνωρίζει. Αυτό είναι η πεμπτουσία τού ζητήματος. Χάσμα την παρθενιά μας και τώρα πάμε να διορθώσομε το κακό με παρθενορραφή, σαν πουτάνα που πάει για νύφη. Καλά στέφανα και ανθόσπαρτον βίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἡ Τουρκία ποτέ δέν θά ἀντιταχθῆ στήν Ρωσία, καί οἱ Δυτικοί τό γνωρίζουν αὐτό καλά. Τόν χῶρο της μόνο θέλουν.

    Τήν ἔβαλαν λοιπόν στό ΝΑΤΟ κυρίως γιά νά μήν τυχόν μεγαλώσῃ περισσότερο ἡ Ἑλλάδα.
    Τό 1951, ἐκκρεμοῦσε ἡ Ἕνωση τῆς Κύπρου μέ τήν Ἑλλάδα ὅπως τό εἶχαν ὑποσχεθῆ οἱ Ἐγγλέζοι στήν Ἑλλάδα ὅπως καί στούς Κυπρίους (Ἑλληνοκυπρίους), καί ὑπῆρχε Ἑλληνισμός 180.000 στήν Κωνσταντινούπολη.
    Δέν ἤθελαν ὅμως οἱ Ἐγγλέζοι Ὀρθοδοξία ἀπό τήν Ἑλλάδα μέχρι τήν Ρωσία.
    Γι' αὐτό, ἀμέσως μετά ἀπό τό 1951, δημιούργησαν οἱ Τοῦρκοι τά πογκρόμ στήν Κωνσταντινούπολη, μέ τή βοήθεια τῶν Ἐγγλέζων καί μέ πρόσχημα, γιά τούς Τούρκους, τό Κυπριακό.
    Οὔτε ἡ Τουρκία τῶν Ντολμέζ καί σούφι-μασώνων, ἤθελε Ὀρθοδοξία ἀπό τή Ἑλλάδα μέχρι τήν Ρωσία.

    Οἱ δυτικοί, τήν κρατοῦν βέβαια τήν Τουρκία στό ΝΑΤΟ, καί ὡς ὁρατό ἐπίσημο ὅριο στήν ἐπιρροή τῆς Ρωσίας.
    Κυρίως ὅμως, γιά νά σπρώχνῃ ἡ Τουρκία τήν Ἑλλάδα, στήν ἀγκαλιά τῆς Δύσεως,
    καί γιά νά μειώνῃ τόν Ἐλληνισμό, ὡς πολιτισμικό καί πνευματικό μέγεθος, προκειμένου νά καθίσταται ἐλεγχόμενος ἀπό τήν "Δὐση" καί διαβρωνόμενος διαρκῶς καί ἀπό τήν Δύση καί ἀπό τήν βιαία ἐκτούρκευση (βλ. Κύπρος).

    Ἡ Ρωσία δέν ἐγγυᾶται τίποτα γιά μᾶς σήμερα στό θέμα ἰδίως τοῦ Σκοπιανοῦ, ἀλλά ἐγγυᾶται ἡ ἱστορία μας καί ἡ κοινή Ὀρθοδοξία μας, τίς ἔντιμες τυχόν συμμαχίες μας, ἀκόμη καί γιά τό άμεσο μέλλον.
    Ἡ Αἰκατερίνη ἡ τσαρίνα, δέν εἶναι ἀληθινή ἐξαίρεση στήν φιλική μας σχέση, διότι ἦταν Γερμανίδα καί ἐνήργησε σέ βάρος μας στά Ὀρλωφικά ὡς Γερμανίδα.
    Στήν φιλική μας σχέση μέ την Ρωσία, τό μεγαλύτερο ἐμπόδιο, εἶναι τό πανσλαβιστικό ὄνειρο μιᾶς Σλαβικῆς Μακεδονίας μέ ἀφομοίωση τῶν Ἑλλήνων στήν ἀληθινή Μακεδονία μας, ὥστε νά μήν "ἀνασαίνει" χωρίς ρωσική Ὀρθοδοξία ἡ Ὀρθοδοξία στήν Κωνσταντινούπολη.
    Τό ἐμπόδιο αὐτό, ἡ στάση τῆς Δύσεως σήμερα, τό ἐνίσχυσε, μέ τήν ἀναγώριση ψευδοῦς "Μακεδονίας" στά Σκόπια.
    Ἡ διεύρυνση τοῦ προβλήματος των Σκοπίων σέ βάρος τῆς Ἐλλάδος μέ τό πρόσχημα μιᾶς ψευδο-Μακεδονίας στά Σκόπια, ἡ διατήρηση σέ ἰσχύ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν μέ τήν ὑποστήριξη τῶν ΗΠΑ καί τῆς Γερμανίας, βαθαίνει τό χάσμα στίς Ἑλληνορρωσικές σχέσεις!
    Ἴσως αὐτός εἶναι ὁ ἀμεσος λόγος πού "λύσσαξαν" οἱ τῆς Γερμανίας καί τῶν ΗΠΑ, προκειμένου νά ἰσύσῃ αὐτή ἡ συμφωνία στό διηνεκές, καί μέ τήν νύν Κυβέρνηση τῆς Ἑλλαδος - μέ περαιτέρω βέβαια σκοπό, ἔχοντας οἱ "Δυτικοί" τήν Ἑλλλαδα ἀποκομμένη ἀπό τή Ἑλληνορωσική φιλία καί πιθανή ἄλλως συμμαχία, νά τήν κόψουν κομμάτια, ὅπως καί νά "φᾶνε" τήν Κύπρο.
    Κλειδί γιά μιά συνολική ἐθνική μας καταστροφή, εἶναι λοιπόν ἡ περαιτέρω ἰσχύς τῆς Προδοτικῆς "συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν", πού δέν πρέπει να γίνῃ ποτέ ἀποδεκτή ἀπό τούς Ἕλληνες.
    Πάητ, go home!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Δέν ἤθελαν ὅμως οἱ Ἐγγλέζοι Ὀρθοδοξία ἀπό τήν Ἑλλάδα μέχρι τήν Ρωσία<
      >Οὔτε ἡ Τουρκία τῶν Ντολμέζ καί σούφι-μασώνων, ἤθελε Ὀρθοδοξία ἀπό τή Ἑλλάδα μέχρι τήν Ρωσία. <

      Νικολάκη, να είσαι καλά. Μού φτιάχνεις τη μέρα :-))

      Διαγραφή
  9. Εμένα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ενώ υπάρχει η περιβόητη εννεάσελιδη επιστολή παραίτησης Κοτζιά, κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν. Ακόμη πιό περίεργο και εντυπωσιακότερο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ!!!
    Επίσης κανείς δεν αναρωτιέται γιατί μετά τέτοιο θρίαμβο αναγκάζεται ο νικητής-θριαμβευτής Κοτζιάς να παραιτηθεί!!!
    Κανείς δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά τού Υπουργικού Συμβουλίου με τις καταγγελίες Καμμένου!!!
    Η μεν παραίτηση υποβλήθηκε στον Πρθυπουργό και όχι προσωπικά στον Τσίπρα, τα δε πρακτικά είναι τού Υπουργικού Συμουλίου και όχι τού Πολιτικού Γραφείου τού ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Μήπως κάνω λάθος;
    Αυτά είναι τα σημαντικά κύριε Καλεντερίδη!
    Ας δοθούν στη δημοσιότητα και θα λυθούν όλες οι απορίες όταν μάθουμε τι λέει ο Κοτζιάς και τι ο Καμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει νά ὑπάρχουν άνάμεσα σέ ὅσα ἔγγραφα παρέδωσε ὁ κ. Τσίπρας στόν νέο Πρωθυπουργό, ἄν ἔχουμε δημοκρατία βέβαια.

      Διαγραφή
    2. Τά άνωτέρω ἔγγραφα, τῆς παραιτήσεως Κοτζιά καί τά πρακτικά τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου κλπ (στά κλπ, ἀκόμη καί οἱ λογαριασμοί τοῦ σιωποῦντος ἔκτοτε κου Καμμμένου...) ,
      ὁ νέος Πρωθυπουργός, φυσικά,
      ἄν μέν τά ἔχῃ, καί λένε ἤ ὑπαινίσσονται κάτι ἐπιλήψιμο, θά τά στείλῃ στόν κ. Εἰσαγγελέα,
      κι ἄν δέν τά ἔχῃ, τότε θά πρέπῃ νά τά ζητήσῃ, ὁπότε, ἄν δέν τά λάβη, τότε θά πρέπῃ πάλι νά ἀπευθυνθῆ στόν κ. Εἰσαγγελέα,
      ἄν ἔχουμε δημοκρατία βέβαια.

      Κι ἄν πάλι δέν γίνουν τά ἀνωτέρω, δηλαδή ἄν δέν λειτουργῆ ἡ Δημοκρατία στό πολιτικό πεδίο ὅπως πρέπει,
      τότε πρέπει πάλι νά ἐπιληφθῆ ὁ κ. Εἰσαγγελέας,
      μερίμνῃ οἱουδήποτε Ἕλληνος, ἤ καί αὐτεπαγγέλτως, διότι τά σχετικά καταγγελτικά δημοσιεύματα, ὑπάρχουν...

      Στήν δημοκρατία ὀφείλει ὁ ἕνας νά στέλνῃ τόν ἄλλο στόν Εἰσαγγελέα, πάντα ὅταν πρόκειται γιά δημόσια ἀγαθά πού πλήττονται μέ στοιχειωδῶς ἐπαρκεῖς ἐνδείξεις, οὕτως ὁ Εἰσαγγελέας νά κρίνῃ τό ἐάν ὑπάρχουν καί "αποχρῶσες" ἐνδείξεις.

      Δέν δικαιοῦται κανένα δημόσιο πρόσωπο, νά λέῃ ὅτι "δέν ποινικοποιῶ" θέματα τῶν πολιτικῶν μου ἀντιπάλων, ἤ δέν τους στέλνω στόν Εἰσαγγελέα, διότι τότε εἶναι ἐλεγκτέος γιά συνενοχή, ἤ γιά ὑπόθλαψη ἐγκληματία, ἤ καί ἄλλα ἀδικήματα.

      Δέν εἶναι τά δημόσια ἀγαθά καί τό ἐθνικό συμφέρον πράγματα πού διατίθενται ἐλευθέρως (ἤτοι: πού πωλοῦνται καί ἐλευθέρως), ἀπό ὅποιον ἀνέρχεται στή ἐξουσία.

      Διαγραφή
    3. Νικολάκη, εξακολουθείς να ζεις στην κοσμάρα σου:

      Μητσοτάκης: Δεν σε στέλνω στο δικαστήριο – Τσίπρας: Είσαι δειλός

      "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", δεν το ξέρεις αυτό; Ο πατέρα; Μητσοτάκης έστησε έκτακτο δικαστήριο το 1989 για τον Παπανδρέου και το σινάφι του. Ήταν το λεγόμενο "βρώμικο '89". Και τι έγινε; Τίποτε, απολύτως τίποτε. Αργότερα, και ο Παπανδρέου ζήτησε την δίωξη Μητσοτάκη, αλλά ανεκάλεσε. Επεκράτησε το δόγμα "πρωθυπουργός δεν στέλνει πρωθυπουργό στην φυλακή".

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ φυσικά με το κείμενο και λυπάμαι για την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου που οδηγεί το ελληνικό κράτος και τον ίσως και τον Ελληνισμο σε πλήρη αφανισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Σάββα,

    Αν θέλεις μου απαντάς (με το «αν θέλεις» εννοώ εάν είναι κάτι που μπορεί να γραφεί δημοσίως).

    - Μπορεί η Ελλάδα στην παρούσα φάση (την ώρα που το μελάνι της υπογραφής Κοτζιά έχει ήδη στεγνώσει) να απεμπλακεί από την Συμφωνία; Εάν ναι, ΠΩΣ μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

    - Είναι (νομικώς) δυνατή η αναίρεση της υπογραφής Κοτζιά ως ΥπΕξ της Ελλάδος και η μονομερής άρνηση τήρησης της Συμφωνίας; Κι αν ναι, με ποιους (χειροπιαστούς - όχι θεωρητικούς) τρόπους;

    - Ασχέτως της «συνέχειας του κράτους» και της ήδη κύρωσης της Συμφωνίας με υπογραφή Κοτζιά, είναι δυνατό μία πιθανή (μονομερής) αναίρεση / άρνηση τήρησης της Συμφωνίας να διορθώσει μεν το θέμα των Πρεσπών, αλλά να ανοίξει νέα μέτωπα αλλού, προκαλώντας την όρεξη σε άλλα κράτη να αρνηθούν (επίσης μονομερώς) ήδη υπογραφείσες Συμφωνίες με την Ελλάδα;

    Επειδή μία απάντηση από την γραφίδα ενός ανθρώπου με το δικό σου κύρος, τις δικές σου γνώσεις και την δική σου εμπειρία θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη, θα ήθελα να διαβάσω τις προτάσεις σου (εφόσον κάτι τέτοια είναι δυνατό να γραφεί δημοσίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Pointman

      Δεν θέλω να προκαταλάβω την γνώμη τού Σάββα, αλλά το θέμα είναι νομικό και οι απόψεις, όπως γράφω στο σχόλιό μου 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:28 μ.μ., διίστανται. Εκεί παραθέτω από παλιότερο σχόλιό μου δύο άρθρα, που θεωρούν την ακύρωση τής Συμφωνίας αδύνατη. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα που την θεωρούν δυνατή. Μπορείς να ψάξεις και μόνος σου.

      “Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί”

      Ι. Μάζης: Μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά την κύρωση της

      Διαγραφή
  12. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν με αυτό το όνομα στον ΟΗΕ. Τώρα είναι στον ΟΗΕ σαν βόρεια Μακεδονία. Αύριο θα είναι σαν ΨευδοΜακεδονια. γιατί όχι; ;;
    ; Όλα γίνονται Θέληση να υπάρχει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άρθρο 46 ΣτΒ ορίζει ότι <> Κύριε Καλεντερίδη ποιά συνταγματική διάταξη παραβιάσθηκε! Μακάρινα αποδείξουμε τα πραξικοπήματα του Τσίπρα και να τα επικαλέστούμαι για το σύνολο της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος την περίοδο από την παύση του Κουτρουμάνου και του Δημοψιφήσματος και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποια συνταγματική διάταξη των μερών παραβιάστηκε! Τα μέρη (χώρες του ΟΗΕ) που συνεβλήθησαν ήταν ΔΎΟ προς τι η αναφορά στα αλβανικά κόμματα! Εν πάσι περιπτώσει το άρθρο 46 ΣτΒ (Συνέδριο Βιένης 1813) ορίζει ότι <> Γιαυτό και ο Μητσοτάκης έλεγε και ξανάλεγε να μην κυρωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σορυ...σε αυτον τον πλανητη ζειτε ?? Κι αν οριζει ..παει. ηρθε το τελος. Αλοιμονο της της Τουρκιας που παραβαινει τα " ορισμενα"...και στα Σκοπια τα ..καθορισμενα.Στο νεφελωμα του Μαγγελανου εε ??

      Διαγραφή
  15. Κ.Μυροβολε...εσυ εισαι εξυπνο παιδι..επιασες τι ειπα για την " Μοσαντ" ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαθηκε..οτι ειπα.Το ξαναλεω κι ας χαθει.
    Το θεμα λυνεται ευκολα κι απλα αν εχεις μια Μοσαντ δικη σου..κι οχι ξενη..Και με ευθυνη των ιδιων οχι δικη μας.Ουτε σρχεια..ουτε ερευνες ιστοριας και νομικης.. ουτε συμβασεις ..Πρεσπες και παραγραφους ζαλης. ( δυο τρεις...Χουτι βρησκονται ανετα .με το πασο) Απο τι αποτελειται αυτο το τερατωγενες μορφωμα ?? Απο δυο κυρια και μισουμενα ..μερη....
    Λοιπον...καταλαβες ...Τα χορτα ειναι ξερα....πολυ ξερα. Φυσαει κιολας...Λοιπον ??? Τακα τακα
    ..και τσιγαρο...πιασε στασιδι...για σελφυ...στον φοντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.