13/9/19

Γιούνκερ: Δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής αντιτίθεται στην μετανάστευση

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για την διάσωσή της», ενώ για το Brexit αναφέρει ότι «οι Βρετανοί από την αρχή ήταν part-time Ευρωπαίοι».
Η ονομασία του χαρτοφυλακίου για την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» που επέλεξε η διάδοχός τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και το οποίο ανέθεσε στον Μαργαρίτη Σχοινά, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε συνέντευξή του στο Euronews αναφέρει, μάλιστα, ότι το χαρτοφυλάκιο θα πρέπει να αλλάξει όνομα.
Ο Γιούνκερ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής αντιτίθεται στην μετανάστευση. Το να αποδέχεσαι όσους έρχονται από αλλού, είναι μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και ζητάει ο τίτλος του χαρτοφυλακίου να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» είναι ο συνδυασμός των ταλέντων, των δράσεων και του σεβασμού για τους άλλους.

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για την διάσωση της Ελλάδας»

Ερωτηθείς για την Ελλάδα και αν οφείλεται σε εκείνον το γεγονός ότι παρέμεινε στην Ευρωζώνη, ο Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι η διάσωσή της έγινε χάρη στις προσπάθειες του λαού «και ιδιαίτερα του φτωχότερου μέρους του».
«Εάν η Κομισιόν έλεγε, “φύγετε αν θέλετε”, θα είχαμε αποτύχει στην αποστολή μας, η οποία είναι να κρατήσουμε ενωμένες τις χώρες», ανέφερε προσθέτοντας πως «το να αποδεχτούμε ότι η Ελλάδα θα εγκατέλειπε το Ευρώ, θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα».
Σχετικά με το κόστος διάσωσης της Ελλάδας για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως «προσφέραμε εγγυήσεις, όμως, μέχρι τώρα, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για την διάσωση της Ελλάδας».

Part – time Ευρωπαίοι οι Βρετανοί

Αναφορικά με το Brexit και αν εκτιμά πως είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της θητείας του, χαρακτήρισε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου «τραγωδία» και «αποτυχία», ωστόσο, τονίζει ότι δεν είναι δική του.
«Δεν παρενέβην στο δημοψήφισμα γιατί ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μου ζήτησε να μην το κάνω, καθώς θεωρείτο εσωτερικό πρόβλημα της Βρετανίας. Με τον Κάμερον είχαμε διαπραγματευθεί μία συμφωνία με διαφορετικά σημεία. Αυτή η συμφωνία με τον Κάμερον δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο κατά την εκστρατεία για το δημοψήφισμα» σημειώνει.
Προσθέτει τονίζοντας ότι «οι Βρετανοί θεωρούσαν πως για περισσότερα από 40 χρόνια είναι μέλη της ΕΕ, αλλά δεν θέλουν να συμμετέχουν σε όλες τις πολιτικές που αποφασίζονται. Οι Βρετανοί από την αρχή ήταν part-time Ευρωπαίοι, αυτό που χρειαζόμαστε είναι full-time Ευρωπαίοι».
Πηγή: Σπούτνικ

6 σχόλια:

  1. Να πούμε ότι καλώς τα λέγει τώρα αυτά.
    Εάν όμως έλεγε τα ίδια πριν τον διαδεχθεί η Ούρσουλα θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο πιστεύεις πως στην Ευρώπη πρέπει να γίνουμε άμεσα μωαμεθανοι ή να περιμένουμε λίγο; Πιστεύεις πως πρέπει να έρθει όλη η Αφρική και η Ασία η να αφήσουμε και κανέναν εκεί; Για πες μας την άποψή σου. Και πες μας αλήθεια όταν κοροϊδεύεις όσους ανεβαίνουν στην Τήνο γονατιστοι σκέφτεσαι τους ημιγυμνους ισλαμιστες να αυτομαστιγωνονται και αισθάνεσαι κάποια περηφάνια;

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρος (13 Σεπτεμβρίου 2019 12.02 μμ)
      Πιστεύω σε αυτά που γράφω εγώ και όχι σε αυτά που ρωτάς εσύ αναίτια.
      Πιστεύω ότι εσύ εξάγεις αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα διαβάζοντας δυο σειρές μου με τις οποίες σχολιάζω τις εκπρόθεσμες δηλώσεις του Γιούνκερ.
      Πιστεύω ότι οι κατόπιν εορτής δηλώσεις πολιτικών προσώπων είναι εκ του πονηρού.
      Απαντώντας τώρα στα ερωτήματα σου ( που τέθηκαν δίκην θρησκευτικού και φυλετικού ανακριτή) για να μάθεις τι εννοώ και τι πιστεύω.

      1)Δεν εννοώ αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουμε τώρα ή αύριο μωαμεθανοί.Εξ άλλου δεν αναφέρθηκα σε αυτό.
      2)Δεν εννοώ αν πρέπει ή δεν πρέπει να έλθει όλη η Αφρική και η Ασία.Εξ άλλου δεν αναφέρθηκα σε αυτό.
      3)Δεν εννοώ αν κοροϊδεύω ή δεν κοροϊδεύω όσους ανεβαίνουν ή όχι στην Εκκλησία της Τήνου γονατιστοί. Εξ άλλου δεν αναφέρθηκα σε αυτό.
      4)Δεν εννοώ αν νοιώθω περηφάνια ή όχι όταν αυτομαστιγώνονται οι ισλαμιστές.Εξ άλλου δεν αναφέρθηκα σε αυτό.
      Με την ευκαιρία αυτή επισημαίνω ότι πάρα πολλοί πόλεμοι που έγιναν στους προηγούμενους αιώνες οφείλονται σε φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές που καλλιεργούνταν έντεχνα ένθεν και εκείθεν. Για να αποφύγουμε τους πολέμους με αυτά τα αίτια θα πρέπει να καταδικάζουμε τον ισλαμισμό χωρίς να καλλιεργούμε με τη σειρά μας τον θρησκευτικό και φυλετικό φανατισμό, χωρίς να φτιάχνουμε χριστιανούς ταλιμπάν.

      Διαγραφή
  2. Αυτός ο τύπος είναι η απόδειξη γιατί υπερκρατη τύπου ΕΕ απλώς δεν λειτουργούν ή είναι αναγκαστικά αυταρχικα και πλήρως αντιδημοκρατικα. Ο τύπος είναι κλεισμένος στον μικρόκοσμο που ζει στις Βρυξέλλες και δεν έχει ιδέα όχι τι γίνεται στις γειτονιές των ευρωπαϊκών χωρών ούτε τι γίνεται στις πιο φτωχές γειτονιές των Βρυξελλών δεν ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεθύστακας έκανε τη δουλειά του με το delivery boy τσίπρα και τους λοιπούς σκοπιανοτσολιάδες και τώρα σιγά μη χολοσκάσει το τί γίνεται στις γειτονιές της Ελλάδος και γενικά στο νότο της ΕΕ. Αλλωστε στη λιλιπούτεια χώρα του, τα οχυρά βαστάνε (έτσι νομίζει βέβαια).

      Διαγραφή
  3. One has to walk the streets of the European cities and judge for himself. In a recent short trip to Paris, I could name 100 reasons (cases) why Europe should close its borders.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.