14/9/19

Επιμένει με απειλές ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες: Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!



Μπορεί να στείλουμε και τρίτο γεωτρύπανο στην Κύπρο - Πρέπει να μοιραστούμε το αέριο - Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό, είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στο έδαφός της να φύγουν προς την Ευρώπη, αν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα και υποστήριξη στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγακάταστασης των προσφύγων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του προς την Ευρώπη.

«Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Reuters.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε», απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία. Και φαίνεται και η ΕΕ ως φιλοξενούμενη εγγυήτρια».

«Πολλοί νυν ηγέτες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες που εγώ συμμετείχα. Ποια είναι αυτή; Η σύνοδος στο Μπούργκενστοκ. Με ποιον την κάναμε; Με τον Κόφι Ανάν. Συναντηθήκαμε με τον ίδιο στο Μπούργκενστοκ. Τότε καθίσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ως εγγυήτρια δύναμη κι εμείς ως εγγυήτρια δύναμη και συζητήσαμε. Ήρθε και ο Φερχόιγκεν που εκπροσωπούσε την ΕΕ. Κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Πρώτα ήθελαν να σηκωθούν από το τραπέζι τότε ο Κόφι Ανάν τους είπε ‘εγώ έδωσα τον λόγο μου, πριν τελειώσει αυτή η δουλειά δεν μπορούμε να σηκωθούμε’», σημείωσε.

«Τότε αναγκάστηκαν να υπογράψουν. Και τί έγινε; Πήγαμε σε δημοψηφίσματα και η πλευρά βορείου Κύπρου ψήφισε ναι με 65%. Η νότια Κύπρος είπε όχι με 75%. Παρόλο που είπε όχι, η ΕΕ ενέταξε την Κύπρο αλλά δεν ενέταξαν την βόρεια Κύπρο. Κοιτάτε μέχρι που φτάνει αυτή η υπόθεση», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «από τότε μέχρι σήμερα είναι άδικη η προσέγγιση. Η προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και δίκαιο απειλεί την ειρήνη στον κόσμο».

«Υπάρχουν περιοχές γύρω από την Κύπρο, οι οποίες έχουν καθοριστεί, όπου η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνες, και υπάρχουν και περιοχές όπου η νότια Κύπρος μπορεί να κάνει έρευνες. Αλλά τι λέει το διεθνές δίκαιο σε αυτό το θέμα; ‘Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό», επεσήμανε.

«Αυτοί τί κάνουν; Θέλουν να στερήσουν τη βόρεια Κύπρο από αυτά. Στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όποια δικαιώματα υπάρχουν θα ληφθούν με ποσοστά του πληθυσμού. Όποια είναι τα δικαιώματα της νότιας Κύπρου θα τα πάρει. Αλλά χώρες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση προσπαθούν να έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτές τις θάλασσες. Το πρόβλημα πηγάζει από εδώ», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού στο θέμα της ενέργειας με τις χώρες της Δύσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό μπορεί να αξιολογηθεί. «Δεν βρισκόμαστε σε αντίθεση με κανέναν από αυτούς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε δύο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν», σημείωσε.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

12 σχόλια:

  1. Και δεν τους αφήνεις? Πιό φτηνά θα μας βγεί να τους γυρίσουμε πίσω, συν το κλείσιμο της πόρτας στα τουρκικά προιόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀσυναρτησίες: Νομικῶς ἀσυναρτησίες καί πολιτικῶς ἀφροί ὀργῆς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομική κοτσάνα:
    50% ὠφέλεια γιά τό 20% τοῦ "πληθυσμοῦ", καί 50% γιά τό 80% τοῦ "πληθυσμοῦ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ερδο δεν δινει δεκαρα για τους προσφυγες. Αυτο που τον νοιαζει ειναι να παρει φραγκα απο οπου μπορει για να στηριξει την οικονομια που βουλιαζει. Αν τον αφησουν στεγνο και αρχισουν να στελνουν πισω τους λαθρο μαζικα το προβλημα θα εκλειψει.
    Ειναι απλα αφελες να θελουν να πιστεψουμε οτι πληρωνοντας εναν εκβιαστη θα σταματηση να εκβιαζει η πληρωνοντας λυτρα σε απαγωγεις δεν θα ξανακανουν απαγωγη. Απλα η ΕΕ χρειαζεται την αγορα της Τουρκιας και την επιβιωση των εργοστασιων των Γερμανων, Ολλανδων κλπ στην Τουρκια και δεν δινουν δεκαρακι για τους λαθρο που στιβαζονται στην Ελλαδα και την Ιταλια αρκει να μην ειναι στη χωρα τους. Με αλλα λογια οπως λενε και στην Ελλαδα "Μακρυα απο τον κωλο μας και οπου ναναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιτική ἀνακρίβεια καί νομικά (κατά τό διεθνές δίκαιο) ἐπιλήψιμο:
    "η πλευρά βορείου Κύπρου ψήφισε ναι με 65%"
    Ναί ἀλλά τό 65% ναί, τό ψήφισε "πληθυσμός" κατά τό ἤμισυ ἀπό τούρκους ἐποίκους καί ὄχι ἀπό πολίτες τῆς Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο": Ἀνακριβέστατο.

    "κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά...και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη.": Ἄν ἡ Κυπριακή Δημοκρατία "ἀπειλεῖ τήν Τουρκία", τότε τό πρόβατο ἀπειλεῖ τόν λύκο (=ἀφροί ὀργῆς)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες....":
    Ἄ, σέ αὐτό, ἴσως "ἔχει δίκηο"!
    Διότι, δέν εἶναι ὠμος ἐκβιασμός...., δέν εἶναι ἔκφρασις ὀργῆς...., δέν εἶναι κάν μιά ἁπλῆ προσπἀθεια πολιτικῆς ἐργαλειοποιήσεως τῶν μουσουλμάνων μεταναστῶν, τῶν προσφύγων καί τῶν "προσφύγων", γιά κανονική διαπραγμάτευση.
    Εἶναι "παζάρι ἀλά τούρκα": Οἱ ὑποτασσόμενοι καλοῦνται νά προσκυνήσουν ὡς ἀνώτερο τόν Τοῦρκο ἡγέτη, μέ τήν τουρκική θρησκευτικο-πολιτική ἔννοια τῆς προσκηνύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)Η Τουρκία θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
    Ο παραλογισμός τους δεν έχει όρια.
    Έχει παράνομα ανακηρύξει, από τις 15/11/1983, πως τα κατεχόμενα στην Κύπρο είναι "ανεξάρτητο κράτος", το λένε "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti". Ένα ψευδοκράτος που μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει: https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Cyprus
    Από την άλλη έχει απαιτήσεις και στην ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες του ελευθέρου μέρους της Κύπρου, της Κυπριακής Δημοκρατίας!

    2)"Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό". Ερντογάν

    Πολύ έξυπνο αυτό το τουρκικό επιχείρημα, ειδικά όταν οι περισσότεροι κάτοικοι των κατεχομένων είναι Τούρκοι έποικοι.
    Ίσως να έχουν σκεφτεί πως αυτή φόρμουλα μπορεί να εφαρμοστεί αργότερα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικότερα και στην Ελληνική ΑΟΖ.
    Τότε, με την ίδια λογική, θα μας ζητήσουν να μοιράσουμε μαζί τους και τους υδρογονάνθρακες μας, αναλογικά με το πληθυσμό έκαστης χώρας "δίκαια", δηλαδή αναλογικά διά τα 82 εκατομμύρια της Τουρκίας και 10 εκατομμύρια της Ελλάδος, που βγαίνει σε ποσοστό, 89% για αυτούς και 11% για εμάς!

    3)Η Ελλάδα σήμερα:
    α)Είναι μία Ελλάδα δέκα εκατομμυρίων γερασμένων Ελλήνων, όπου έχουν γίνει περίπου δέκα εκατομμύρια εκτρώσεις, τα τελευταία 33 χρόνια.
    β)Είναι μία Ελλάδα, που οι "πολύ ανθρωπιστές" πολιτικοί της, άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα της σε εκατομμύρια μουσουλμάνους αποίκους, που τους παρέχει αφειδώς άδειες διαμονής, στέγη, τροφή, χρήματα και ελληνικές υπηκοότητες.
    γ)Είναι μία Ελλάδα, που οι πολιτικοί της, διέλυσαν την οικονομία, την εθνική ομοιογένεια, την παιδεία, μείωσαν την στρατιωτική θητεία, που αμέλησαν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

    4)Αυτήν την Ελλάδα την βλέπουν καθαρότατα οι πάντες: Τούρκοι, Αλβανοί και Σλαυο-σκοπιανοί και άλλοι. Προφανώς, κατ΄ιδίαν, σαν τα όρνια, λένε:
    'Η Ελλάδα είναι στα γόνατα της. Τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως εξηγεις τοσες εκτρωσεις ? Γιατι αυτο κατι δειχνει πολυ σοβαρο..

      Διαγραφή
    2. Το 80% των γεννησεων επισης σημερα γινονται με Καισαρικη.! Ολα τα παιδια βγαινουν περδικλωμενα.....λενε ..οι γιατροι.Οι γυναικες τους πιστευουν. Εχεις καμμια.ιδεα τι γινεται ?? Εχω μια ιδεα εγω.Αλλα.δεν ειναι σιγουρη.Το θεμα.δεν.το.αγγιζει κανεις.Το θεωρουν ασημαντο.

      Διαγραφή
    3. 1)Οι εκτρώσεις είναι ένα διαρκές έγκλημα, Δημήτρη, που η Ελλάδα θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Ο ηλίθιος Ελληνικός λαός σκοτώνει τα παιδιά του και τα αντικαθιστά με μουσουλμάνους εποίκους.

      2)Αισώπου Μύθοι/Γεωργός και όφις υπό κρύους πεπηγώς

      Γεωργός τις χειμῶνος ὥρᾳ ὄφιν εὑρὼν ὑπὸ κρύους πεπηγότα, τοῦτον ἐλεήσας καὶ λαβὼν ὑπὸ κόλπον ἔθετο. Θερμανθεὶς δὲ ἐκεῖνος καὶ ἀναλαβὼν τὴν ἰδίαν φύσιν ἔπληξε τὸν εὐεργέτην καὶ ἀνεῖλε· θνῄσκων δὲ ἔλεγε· «Δίκαια πάσχω, τὸν πονηρὸν οἰκτείρας.»
      Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι ἀμετάθετοί εἰσιν αἱ πονηρίαι, κἂν τὰ μέγιστα φιλανθρωπεύωνται.

      Κάποιος γεωργός μέσα στον χειμώνα είδε ένα φίδι που βρισκόταν παγωμένο, επειδή το λυπήθηκε το έβαλε στον κόρφο του. Το δε φίδι αφού ζεστάθηκε και πράτοντας σύμφωνα με την φύση του, δάγκωσε τον άνθρωπο που το ζέστανε· και ο γεωργος πεθαίνοντας είπε: «Καλά να πάθω, αφού ελέησα κάποιον κακό.»
      Η ιστορία αυτή θέλει να μας πει ότι οι κακοί άνθρωποι δεν αλλάζουν συμπεριφορά, όσο και να τους ευεργετήσεις.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.