24/9/19

Και ο τρελός στην τρέλα του - Ερντογάν: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας όμως ότι είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις επωφελείς για όλους.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν είπε ότι παρά τη μακρά διαπραγμάτευση, το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί λόγω της αδιάλλακτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων.

Ακόμη, σχετικά με το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας, σημείωσε ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να τη χρησιμοποιούν, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως.

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονόμευουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. «Η κατοχή πυρηνικής ενέργειας είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, είτε να επιτραπεί σε όλους», τόνισε. χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

6 σχόλια:

  1. Δεν είναι καθόλου τρελός. Είναι ένας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ πειρατής, που ετοιμάζεται ενδελεχώς για τα ληστρικά του σχέδια.

    - Ανέπτυξε πολεμική βιομηχανία, φθάνοντας στο 75% την εγχώρια παραγωγή.
    - Ανέβασε τις αμυντικές δαπάνες σε πρωτοφανή ύψη, παρά τις κρίσεις της τουρκικής λίρας (παρεμπιπτόντως, η Fitch πριν λίγες μέρες απεφάνθη πως η Τουρκία βγήκε από την κρίση).
    - Αντί να περιμένει κοιτάζοντας τους Κούρδους να φτιάχνουν κράτος δίπλα του, μπήκε αυτός στη Συρία και σκοπεύει να κάνει αντικατάσταση πληθυσμού στα σύνορά του (αντί για Κούρδους, να βάλει Σύρους πρόσφυγες).
    - Έχτισε ναυτικό υπερσύγχρονο και μια ακτοφυλακή, που είναι σα 2ο μικρό ναυτικό.
    - Όταν δεν έβρισκε ξένα τρυπάνια, αγόρασε τρυπάνια ο ίδιος, για να μπορεί να εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ.
    - Έβγαλε νέο στρατηγικό δόγμα της γαλάζιας πατρίδας, το οποίο γαλουχεί στο λαό και στα στελέχη των ΕΔ του (να ξέρουν ότι θα πολεμήσουν για την πατρίδα τους).
    - Δε δίσταξε να παίξει και με Ρώσους και με Αμερικανούς, ανάλογα με την περίσταση, ποντάροντας στο ότι κανείς δε τον θέλει εχθρό.

    Και λάθη να κάνει, τουλάχιστον αυτός ΕΝΕΡΓΕΙ. Όταν ενεργείς, στο τέλος κάτι θα κερδίσεις. Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ αντίθετα, δε φέρνει τίποτα (κατά τη λαική παροιμία "αν δε βρέξεις κ..., δεν πιάνεις ψάρια).


    Η Ελλάδα και η Κύπρος να κοιτάξουν τι έκαναν. Γιατί τα διάφορα ευχολόγια που κατά καιρούς βγαίνουν "η Τουρκία διαλύεται από Κούρδους/Αμερικανούς/εξωγήινους", "η Τουρκία καταρρέει οικονομικά" κλπ, τελικά μόνο ευχολόγια είναι, γιατί η άλλη πλευρά, ΑΝΤΙΔΡΑ. Δεν κάθεται. Και η οικονομία της Τουρκίας αντέχει, γιατί έχει παραγωγή. Έχουν εξαγωγές. Πουλάνε αγαθά. Και όταν παράγεις κάτι, στο τέλος ανακάμπτεις. Οι οικονομίες-φούσκα είναι αυτές που καταρρέουν και δε μπορούν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον παρακολούθησα το λόγο του στο επίσημο κανάλι τυο ΟΗΕ ! Λόγος πολυ μεγάλου ηγέτη ο λόγος ο Ερντογαν πέρα απο τις γελοιότητες περι ανατολικής Μεσογείου που ειναι βέβαια πάγια τουρκικη θέση( Δυστυχως και Γερμανό αμερικανική) .Αυτο λένε και οι άλλοι ,Βρειτε και μοιράστε τα να δείτε άσπρη μερα.Και Δυστυχως ο χαζός λαός που εχει υποφέρει μνημόνια απο τους Γερμανούς θα υποφέρει και συνδιαχείριση απο Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορακουλουμ συμφωνώ μαζί σου απόλυτα ως πολύ ωραία τα λες. Όλα για όλα η τελευταια σου προταση ελπίζω να μην γίνει έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Oraculum & Όλα για όλα & Νίκος Επικουρίδης
      Αφου γουστάρετε τον ισλαμοφασιστα και θέλετε και συνδιαχείριση με τόση χαιρεκακία τότε γιατί δέν πάτε σε εθνικιστικές τουρκικές σίτες να ανταλλάσετε απόψεις με τους ομογάλακτούς σας?

      Διαγραφή
    2. Ξερει απ εξω τα καζινο στο Βεγκας.Επαιζε μπαρμπουτι εκει..

      Διαγραφή
  4. Η μητρικη γλωσσα του Κοσμα ειναι τα αγγλικα..Οποτε δεν κωβει ρωσικα βατομουρα και λαχανα Θηβων..Εθιστηκε στο Γκραν Κανυον και τους Ανασαζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.