8/9/19

Στήριξη Τουρκίας εντός ΕΕ από Λονδίνο μέχρι τελικής πτώσεως

Το Λονδίνο ενημέρωσε τις Βρυξέλλες, στις 20 Αυγούστου,  ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε και ότι μόνον σε ζητήματα που άπτονται των ζωτικών συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου θα δίνει τη παρουσία του, μέχρι την υλοποίηση του Brexit. Όπως πληροφορείται η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η βρετανική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. έστειλε μάλιστα και επιστολή ενημερώνοντας για την εν λόγω απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι "ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι κατά τις τελευταίες βδομάδες μας ως κράτος-μέλος, η υπουργική του ομάδα και επίσημοι θα συμμετάσχουν μόνο σε εκείνες τις συναντήσεις της Ε.Ε, όπου εμπλέκονται ουσιαστικά εθνικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για εκείνα που έχουν άμεσες επιπτώσεις στη κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, στις διεθνείς σχέσεις, στην ασφάλεια και στην οικονομική συνεισφορά (contribution). Θα λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις κατά περίπτωση (case by case basis) στη βάση της ημερήσιας διάταξης των συναντήσεων", σημειώνει χαρακτηριστικά η επιστολή του Ηνωμένου Βασιλείου που υπογράφει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας στην Ε.Ε. 

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Τραγική δεν είναι η ηγεσία του ΗΒ αλλά οι εντόπιες "ελίτ" στην Αθήνα και στην Λευκωσία
    Στο ΗΒ πράττουν τα αναμενόμενα, το ίδιο κάνουν και σε όλες οι χώρες στις οποίες υπάρχει ΗΓΕΣΙΑ, όπου οι ηγέτες και οι λαοί προτάσσουν τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.