26/9/19

Από μικρό κι από "τρελό" μαθαίνεις την αλήθεια - Μπουτάρης για Συμφωνία των Πρεσπών: «Κάναμε ό,τι μας είπαν Αμερικανοί και Γερμανοί» [βίντεο]

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Γιάννης Μπουτάρης / Φωτογραφία: Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Για παρασκηνιακό ρόλο των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, στο θέμα με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκδήλωση «Διάλογοι», που διοργάνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως Αμερική και Γερμανία ήθελαν να υπογραφεί η Συμφωνία, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ήθελαν οι Ρώσοι, λέγοντας πως οι αντιδράσεις στην Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίχθηκαν με «ρώσικα χρήματα». Να τονίσουμε ότι εκείνη την περίοδο, ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, είχε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.
«Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικάνων και των Γερμανών. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε μάλιστα, πως πίσω από τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και της πολιτικής σκηνής «υπήρξαν οικονομικά οφέλη», όπως γράφει η ιστοσελίδα voria.gr.
Μάλιστα, όσον αφορά το θέμα με τα εμπορικά σήμερα, ανέφερε πως επί της θητείας του στον δήμο Θεσσαλονίκης, είχαν ήδη απομακρύνει κρασιά από την Βόρεια Μακεδονία, μετά και από τα ασφαλιστικά μέτρα της Ενωσης Οινοπαραγωγών, τα οποία υπήρχαν στα σούπερ μάρκετ, αλλά αναγράφονταν ως «Μακεδονικά».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mpoytaris-symfonia-ton-prespon-kaname-oti-eipan

10 σχόλια:

  1. Ο κοσμος τοχει...τουμπανο κι εμεις κρυφο καμαρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. For that exact reason Mitsotakis keeps saying he will respect the Prespes agreement.
    Remember that on election day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Pointman
      Οχι. Εδω Σταμάτης Κιουζέ Πεζά. Αλλα οπως ελεγε και ο Καπετάν Κώττας «ας σκοτώσουμε πρώτα την αρκούδα και για το τομάρι, είναι εύκολο να το μοιράσουμε».

      Διαγραφή
  3. Ο Μπουτάρης,λέγεται ότι έχει αμπελώνες και σπίτι στα Σκόπια. Επίσης είναι πλέον στο ΔΣ του Solidarity Now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεγεται απο Σκοπιανους ..οτι εχει και η οικογενεια Μητσοτακη κτηματα νοτια..αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Panos νόμιζα ότι δεν γνωρίζεις ελληνικά. Αλλά τελικώς τά ξέρεις και πολύ καλά μάλιστα. Εγώ Αγγλικά δεν γνωρίζω και δεν θα μπω στον κόπο τα αγγλικά σου να τα μεταφράζω στα ελληνικά για να καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Νίκος Επικουρίδης,

      Έλεγαν οι παλιοί «…πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ…» και είχαν απόλυτο δίκιο. Ο Ελληνάρας δεν μπορεί να ξεριζώσει από μέσα του το Τουρκογενές κόμπλεξ κατωτερότητας έναντι των υπολοίπων Δυτικών & ΑγγλοΣαξόνων, τους οποίους ζηλεύει μεν, βρίζει ολημερίς δε και στο τέλος τους μιμείται σαν εκπαιδευμένη μαϊμού διότι νομίζει πως έτσι θα γίνει ένας εξ αυτών.

      Σε όσα χρόνια παρακολουθώ το φόρουμ, δεν θυμάμαι ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από αυτούς που γράφουν Αγγλικά που να μην ήξερε να μιλά Ελληνικά. Όλοι τους (οι 3-4, δεν είναι παραπάνω) είναι σε δικό τους κόσμο και σαν γιούφτοι που θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος, νομίζουν (τρομάρα τους) πως εάν γράψουν στα Αγγλικά, οι υπόλοιποι θα εντυπωσιαστούν - λες και είμαστε στο 1950!

      Όταν πριν από χρόνια ρώτησα κάποιον (ονόματα δεν λέμε) εδώ στο φόρουμ που έγραφε στα Αγγλικά «…φίλε, γιατί γράφεις στα Αγγλικά;…» η απάντηση του ήταν «…επειδή δεν έχω Ελληνική γραμματοσειρά στα Windows μου…». Τι να πω! Με τον βλάκα δεν ωφελεί να έρθει κανείς σε αντιπαράθεση, οπότε τον προσπέρασα και τον άφησα να πιστεύει πως είναι σπουδαίος. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει ακόμη να γράφει στα Αγγλικά!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.