25/9/19

Εκατόμβη νεκρών Χριστιανών στην Αιθιοπία- Ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στους δρόμους πολλών πόλεων της Αιθιοπίας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις τις οποίες υφίστανται που αγγίζουν τα όρια πογκρόμ.

Από τον περασμένο Ιούλιο στην χώρα, περισσότεροι από 100 Χριστιανοί έχουν βρει τραγικό θάνατο για την πίστη τους, ενώ 30 εκκλησίες έχουν καταστραφεί.
Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας συναντήθηκαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν πώς οι Χριστιανοί θα μπορούσαν να προστατευθούν καλύτερα από την αύξηση της εθνοτικής και πολιτικής βίας.
Οι πορείες απαγορεύτηκαν στην Αντίς Αμπέμπα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, και στην περιφέρεια Ορόμια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στην κυβέρνηση δεν μεταδίδουν τις διαμαρτυρίες αυτές.

4 σχόλια:

  1. Ἄν στήν Αἰθιοπία "τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στην κυβέρνηση δεν μεταδίδουν τις διαμαρτυρίες αυτές", τό ἴδιο συνέβη καί στήν Ἑλλάδα μέ τό θέμα τῆς καταστροφῆς τῆς ἱστορίας τοῦ ἑλληνοο-χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ.
    Ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ἡ παραχώρηση ἀπό τούς Τσίπρα-Κοτζιά-Μητσοτάκη, τῆς ὀνομασίας "Μακεδονία" στά Σκόπια, εἶναι πρωτίστως, καί σύντομα, ἀλλά καί σέ βάθος χρόνου '
    ἐκτός ἀπό ἐθνική προδοσία,
    αἰσχρἠ ἀπόπειρα καταστροφῆς τῆς ἱστορίας τοῦ ἑλληνο-χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις ποτε δεν καναμε μια μικρη εστω προσπαθεια να τους κανουμε να νοιωσουν αδελφια τουλαχιστον στην θρησκεια.
    Γνωριζω προσωπικα την λαχταρα τους και την θυσια παρα πολλων να ερχονται στον δεκαπενταυγουστο στο προσκυνημα της Τηνου.
    Τους Καλας τους υιοθετησε ο Ζαεφ η ακομα ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Afxisi dioxeon Xristianon stin Anatoliki Afriki, apo fanatikous Mousoulmanous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.