8/9/19

Το πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και όχι το προσφυγικό



Του Λέανδρου Ρακιντζή*
Χρησιμοποιώντας τον όρο προσφυγικό,  δεν κυριολεκτούμε, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς, που μπαίνουν στη χώρα  μας  λαθραία  δεν είναι  πρόσφυγες, με την σχετική έννοια  που δίνουν οι διεθνείς συνθήκες. Αλλά οικονομικοί μετανάστες, κυρίως  από χώρες της Αφρικής, που βλέπουν τη χώρα μας, ως χώρα διελεύσεως  για να  περάσουν στη Γερμανία.
Επομένως, θάπρεπε να το λέμε μεταναστευτικό. Φαίνεται, ότι στις χώρες της Αφρικής κυκλοφορεί η φήμη, ότι η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη χώρα διελεύσεως για την Ευρώπη, γιατί δώσαμε δείγματα  ότι έχοντας τεράστια θαλάσσια  σύνορα  δεν μπορούμε  να τα διαφυλάξομε με επιτυχία. Και συνεπώς, αποτελούμε την  ασφαλέστερη και φθηνότερη  δίοδο για μετανάστευση σε άλλη χώρα. Που σημαίνει  μόνιμη εγκατάσταση και εργασία.  
Κανένας  εν τω μεταξύ, από του τωρινούς οικονομικούς μετανάστες,  δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στην Ελλάδα για εργασία. Γιατί δεν υπάρχουν δουλειές με ικανοποιητική αμοιβή. Και όσοι από αυτούς  έχουν εγκλωβιστεί  στη χώρα μας, πληρώνονται στα όρια της υποτυπώδης συντηρήσεως  ή καταφεύγουν στη μικροεγκληματικότητα  ή στο υπαίθριο μικρεμπόριο.


Για τη συνέχεια Liberal

9 σχόλια:

  1. Εδω θα τους εγκλωβισουν οι Βορειοι ωστε να στησουν τις ΕΟΖ τους κοντα στην Ευρωπη αλλα οχι μεσα σε αυτην. Η Κινα αρχιζει και γινεται ακριβη ....Πρεπει να φτιαξουν λοιπον μια Κινεζοποιημενη κολλεκτιβα στην περιφερεια (Νοτο-Βαλκανια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' όσο γνωρίζω, ΕΟΖ εντός τής ΕΕ έχει μόνον η Πολωνία. Τις είχε από πριν την είσοδό της στην ΕΕ.

      Χρόνια τώρα ακούω για ίδρυση ΕΟΖ στην Ελλάδα και όχι μόνο και ίσως υπήρχε (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) αυτή η σκέψη:

      Berlin Proposes European Special Economic Zones

      Διαγραφή
  2. Διαβάζω από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών:
    Επιβατική κίνηση εξωτερικού 2019, περίπου 12 εκατομμύρια επιβάτες.
    Άρα αναχωρήσεις χονδρικά περίπου 6 εκατομμύρια.
    Διαβάζω επίσης κάθε ένας επιδοτείται με 400 ευρώ το μήνα. 400 ευρώ το μήνα είναι 4800 ευρώ τον χρόνο. Άρα οι υποδομές για επαναπροώθηση υπάρχουν. Οι πόροι για την πληρωμή των εισιτηρίων τους επίσης. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση επαναπροώθησης. Απο ποιούς και γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ειναι αγνωστος "Χ"...για 70 χρονια η ..κανουμε την παλαβη..Ειναι ?? Διοτι ρωταμε πολλα χρονια κι απαντηση δεν βρηκε κανεις ??? Τοσο αλυτο προβλημμα λοιπον ειναι ?? Δεν στεκει.
      Ακους αυτην την αδιεξοδη καταληξη στην ιδια παντα ερωτηση και βρησκεις.μια οπτασια με το ονομα .."καποιοι..καποιος..καπου..καποτε". Φαντασματα ?? Φοβος ?? Τι ?? Βλακεια.τοση.?? Αποκλειεται. Μηπως ...λεω....συνενοχη ??? Διοτι το ερωτημα το κανουν 10.εκατομμ...ανθρωποι...πολλα χρονια κι αδιεξοδα ...Κατι δεν παει καλα εδω...Πρεπει νομιζω να απαντηθει ταχυτατα ..δεν υπαρχει χρονος..Τον σπαταλησαμε ολον. Πρεπει να ξερουμε τον εχθρο.Πως θα τον πολεμησουμε αν οχι??

      Διαγραφή
  3. Ούτε λέγοντας "οικονομικοί μετανάστες" κυριολεκτούμε. Ο οικονομικός μετανάστης μεταβαίνει σε μία χώρα, ή σε μία άλλη περιοχή τής χώρας του (σύνηθες στις ΗΠΑ για παράδειγμα), για να εργασθεί, κατόπιν προσκλήσεως και μετά από συμφωνία μισθού, χρόνου παραμονής κλπ. Εάν πρόκειται για αλλοδαπούς, όπως στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει διακρατική σύμβαση για το ασφαλιστικό κ.ά. θέματα. Π.χ. οι γνωστές σε όλους Φιλιππινέζες ήσαν οικονομικές μετανάστριες. Οι λαθρομετανάστες δεν είναι οικονομικοί μετανάστες, αλλά απλώς παράνομοι, οι οποίοι, αφού παραβίασαν τα σύνορα τής χώρας, οφείλουν να απελαθούν πάραυτα, εκτός κι αν έχουν ζητήσει αμέσως άσυλο, για λόγους που οφείλουν να εξηγήσουν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΟΗΕ.

    Οι μέσω τρίτης χώρας ερχόμενοι ως πρόσφυγες (π.χ. Σύροι μέσω Τουρκίας) δεν είναι πρόσφυγες, διότι, άπαξ και πάτησαν το πόδι των στην Τουρκία, η οποία κατά τεκμήριον είναι χώρα ασφαλής, οφείλουν εκεί να ζητήσουν άσυλο, άλλως χάνουν την ιδιότητα τού πρόσφυγα. Το αναφέρει και το άρθρο, αλλά καλά θα κάνει ο αρθρογράφος να μάθει ότι ο πολίτης τής Συρίας λέγεται ΣΥΡΟΣ και όχι Σύριος.

    Το ότι τούς δεχόμαστε "κατ' οινομίαν" μάς έχει καταστρέψει, διότι γίναμε αποθήκη ψυχών, αφ' ενός και παιδική χαρά κάθε εγκληματία, τής επιεικούς νομοθεσίας μας βοηθούσης. Το άρθρο κάνει λόγο για "μικροεγκληματικότητα", αλλά θα μού επιστρέψει να αμφιβάλλω, αν για παράδειγμα η λαθρεμπορία ναρκωτικών και όπλων, η σωματεμπορία, οι ληστείες και διαρρήξεις, για να μην αναφέρω τα "συμβόλαια" θανάτου, μπορεί να χαρακτηρισθούν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μυστικό λέγεται ΜΚΟ, ένας αφανής αρωγός των κομματικών ταμείων. Τί δεν καταλαβαίνεται?
    Μπαγλαρώνεις αυτούς ή κηρύσσεις κατάσταση πολιορκίας τα νησιά πέραν του 25ου παραλλήλου ωστε να μην μπορούν αυτοί οι κατσαπλιάδες να ασκούν οποιαδήποτε """ανθρωπιστική εργολαβία""" και το θέμα λύθηκε. Τόσο απλά. Αλλά είπαμε. Τα κομματικά ταμεία. Ολων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιορκια ..θα πει οτι ο εχθρος ειναι εξω απ τα τειχη. Εδω τον εφεραν μεσα..Αυτο.λεγεται...αλλιως.
    Κατασταση καταληψης της πολης..Με τις ΜΚΟ το θεμα ειναι απλο και θελησης μονο.. Στελνεις την ΚΥΠ κλπ ...τους μαζευει στο αεροδρομιο...λεει σ αυτους
    .Παιδια αφηστε το...αναλαμβανει ..κυβερνητικη οργανωση..διοτι δικο της ειναι το μερος..δηλ του λαου...ευχαριστουμε πολυ ...ολοι στα αεροπλανα...τσιαο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό αυτό που λές και η πρόταση για την Κρατική Ασφάλεια. Θέληση.
      Ισως να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις μη κοινοποιησιμες ακόμη. Ας δώσουμε λίγο χρόνο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.