30/9/19

Αποτινάξτε την ηττοπάθεια, χρησιμοποιείστε το εθνικό δυναμικό και η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μεγάλη και ισχυρή.

Του Σάββα Καλεντερίδη
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Al-Mesmari, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαφτάρ, δήλωσε ότι στη Λιβύη υπάρχουν στρατεύματα της Τουρκίας που συμμετέχουν στις μάχες στο πλευρό των πολιτοφυλάκων που υποστηρίζονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση. Επίσης δήλωσε ότι έχουν στα χέρια του αρκετές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι αξιωματικοί ηγούνται των πολιτοφυλάκων στα μέτωπα εναντίον Εθνικού Στρατού της Λιβύης.
Πριν από μερικού μήνες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα τουρκικής κατασκευής να εκφορτώνονται στη Λιβύη και να παραδίδονται στις δυνάμεις της κυβέρνησης, παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη χώρα αυτή.
Επίσης, στη Λιβύη δραστηριοποιούνται τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) τύπου Μπαϋρακτάρ, τα οποία, μάλιστα, έπαιξαν ρόλο σε ορισμένες νίκες που κατήγαγαν οι δυνάμεις της κυβέρνησης εναντίον Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, ανάμεσα στις οποίες η ανακατάληψη της πόλης Γκαριάν. Μάλιστα, στην Τουρκία έχουν δημοσιευθεί άρθρα σύμφωνα με τα οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατασκευάζουν τουρκική βάση στο αεροδρόμιο της Μισράτα, με υπόγεια καταφύγια και θωρακισμένα στέγαστρα των ΜΕΑ Μπαϊρακτάρ, η οποία μάλιστα βομβαρδίστηκε περισσότερο από μια φορές από την αεροδπορία του Χαφτάρ, που υποστηρίζεται από την αντίστοιχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου.
Τέλος, τις 30 Ιουνίου η λιβυκή εφημερίδα AlMarsad δημοσίευσε τα διπλωματικά διαβατήρια με τις φωτογραφίες 12 ανωτάτων αξιωματικών και στελεχών της ΜΙΤ, που δρούσαν στη Λιβύη επ’ ωφελεία των δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης.
Γιατί τα αναφέρουμε αυτά;
Για δύο βασικούς λόγους.
Ο ένας είναι ότι η Τουρκία, όλο αυτό το διάστημα που προσφέρει καθοριστικής σημασίας στήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης, προσπαθεί να υφαρπάξει ως «αντίδωρο» μια συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με τη Λιβύη, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα. Ελπίζω ο κ. Δένδιας στη συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ της Λιβύης, να πρόλαβε και να απέτρεψε αυτήν την καταστροφική εξέλιξη.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την αεροπορική βάση που χτίζει η Τουρκία μέσα στο αεροδρόμιο της Μισράτα, δίπλα στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης. Αυτό σημαίνει ότι αν επικρατήσει του πολέμου η κυβέρνηση της Τρίπολης, θα ακολουθήσει και ναυτική βάση.
Όλα αυτά σημαίνουν κολοβωμένη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης για την πατρίδα μας, αλλά και περικύκλωση εκ νότου από θάλασσας και αέρα. Αυτό με τον αέρα και τη δράση των τουρκικών ΜΕΑ θα μας απασχολήσει και παρακάτω.
Αν δε συνυπολογίσουμε ότι η Τουρκία διαθέτει ήδη μια ναυτική βάση στη νότια Αλβανία, την οποία μας πρόσφερε η αλβανική κυβέρνηση κι εμείς αρνηθήκαμε, τότε τείνουμε να δεχτούμε ότι ο Ερντογάν έχει  κάθε λόγο να κάνει δηλώσεις όπως αυτή που έκανε την παρελθούσα Παρασκευή, επέτειο της Ναυμαχίας της Πρέβεζας, που έγινε το 1538.
Λέει λοιπόν στο γραπτό του μήνυμα ο Ερντογάν, ο οποίος, να μην ξεχνάμε, μας έχει περικυκλώσει ήδη εξ ανατολών με την «Γαλάζια Πατρίδα», αφού εν τω μεταξύ μας «πήρε» το μισό Αιγαίο και όλη την ανατολική Μεσόγειο με την «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία να υπογραμμίσουμε και πάλι δεν είναι ένας απλός χάρτης:
«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με την ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε την Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε την δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον, όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του».
Όσον αφορά του τουρκικά ΜΕΑ, να τονίσουμε ότι πετούν σχεδόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως πάνω από ολόκληρη την Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, υποδηλώνοντας έτσι μια ιδιότυπη κυριαρχία της Τουρκίας στους αιθέρες, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, σε σχέση με ανάλογες πτήσεις αεροσκαφών της κανονικής πολεμικής αεροπορίας. Και αν αρχίσουν να πετούν ΜΕΑ και από τη βάση της Μισράτα, τότε θα έχουμε σχεδόν πλήρη περικύκλωση της Ελλάδας.
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι διαγράφεται ένας σοβαρός κίνδυνος γύρω από την Ελλάδα, από αέρα και θάλασσα, με αιχμή του δόρατος το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και κυρίως τα ΜΕΑ, η επιχειρησιακή αξία των οποίων καταδείχτηκε στην πρόσφατη επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.
Το έχουμε ξαναγράψει ότι η Ελλάδα σχεδόν αποκοιμήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια και αντί να ακολουθεί κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως έκανε η Τουρκία, κατέστρεψε την εθνική πολεμική βιομηχανία μας.
Πληροφορούμε ότι γίνονται κάποιες κινήσεις για να αποκτήσει η Ελλάδα αντι-drone και αντι-UAV, δυνατότητες, με χρήση του εθνικού επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού.
Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στον τομέα αυτόν, για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τον εναέριο χώρο της Κύπρου και της Ελλάδας από αυτήν την ιδιότυπη απειλή, ενώ σε πολιτικό αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το θέμα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας γενικώς αλλά και της περικύκλωσης της πατρίδας μας, με τις βάσεις που χτίζει και αποκτά η Τουρκία στον γεωπολιτικό μας περίγυρο.
Καιρός να αφυπνιστούμε, να αποτινάξουμε την ηττοπάθεια και να χρησιμοποιήσουμε το εθνικό επιστημονικό και παραγωγικό μας δυναμικό στην εθνική αμυντική βιομηχανία και η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μεγάλη και ισχυρή.

17 σχόλια:

  1. Δυστυχως μαλλον προλαβαν τις κοιμισμενες κατατρομαγμενες κι απ τα κουνουπια Ελληνικες κυβερνησεις οπερετες.
    Λεγεται οτι η ...Λιβυη των Τουρκων ..( 5 συνοικιες της Τριπολης)..εκαναν διαβημα στο ΥΠΕΞ μας οτι δεν αναγνωριζουν τις αδειες στην Εξον και Τοταλ που δωσαμε στην Κρητη..
    Και τωρα...πριν γινει και η υπογραφη Τουρκιας ..Συνοικιων Τριπολης..για ΑΟΖ...πρεπει να βομβαρδισουμε τις συνοικιες ..υπερ του Χαφταρ....Ολο και πιο κοντα στον πολεμο με την Τουρκια παμε..Αυτα εχουν τα πολλα κωλοτριψιματα στις γκλιτσες ολων. Και οι ...σπατουλες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασει θυσια πρεπει να καταλαβει ο Χαφταρ οτι τον υποστηριζουμε υλικα και λεκτικα...κι ισως με πραξεις . . Ας του δωσουν διαβολε τα Κορσαιρ που αποσυραμε...κατι..οτι...η ας βομβαρδισουμε το αεροδρομιο των Τουρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "η Ελλάδα σχεδόν αποκοιμήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια και αντί να ακολουθεί κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως έκανε η Τουρκία, κατέστρεψε την εθνική πολεμική βιομηχανία μας."

    1)Θέλουν να ντυθούν στο «χακί» αλλά δεν φθάνουν τα άρβυλα
    28 Σεπτεμβρίου 2019 | 10:36

    '«Σπάνε» την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου αφού η... προθυμία των νέων να κάνουν την 9μηνη θητεία τους στον Στρατό Ξηράς ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε στολές, εξοπλισμό αλλά και συσσίτιο.

    Η προθυμία των νέων να ντυθούν στο «χακί» με την επόμενη ΕΣΣΟ (του Νοεμβρίου) στον Στρατό Ξηράς έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

    Με τέτοιο «ζήλο» για στρατιωτική θητεία οι επιτελείς του ΓΕΣ κανονικά θα έτριβαν τα χέρια τους, όμως τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων - διπλάσιο από τον συνηθισμένο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» - δεν επαρκούν…

    Το επιβεβαίωσε άλλωστε προ ημερών από τη Βουλή ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ότι σ' αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ' όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».'

    https://www.tanea.gr/2019/09/28/greece/theloun-na-ntythoun-sto-xaki-alla-den-fthanoun-ta-arvyla/

    2)Αδυνατούν, λένε, "να καλυφθούν οι ανάγκες σε στολές, εξοπλισμό αλλά και συσσίτιο", των στρατευσίμων του Νοεμβρίου, του Στρατού Ξηράς.
    Η χώρα μας όχι μόνον είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα της, από την μαζική λαθρομετανάστευση, αλλά τώρα δυσκολεύεται ακόμα και να ντύσει, να ταΐσει τους σχετικά λίγους στρατευσίμους της.
    Έχουμε σοβαρό κράτος?
    Πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε να μας υπολογίζουν, εχθροί και φίλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη..μιλας σοβαρα για τις καταταξεις ?? Εγιναν αυτα ?? Ειμαι εμβροντητος.....
      Αν ειναι ετσι...θεε μου που μας εφτασαν αυτοι οι Καραγκιοζηδες !!!!

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη,
      Προφανώς, τα χρήματα, που θα μπορούσαν να διατεθούν για τα συσσίτια, τον εξοπλισμό και την ένδυση των στρατευσίμων μας, τα διαθέτουν για τους λαθρομετανάστες, δηλαδή για την ισλαμοποίηση της Ελλάδος.

      Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αμύνεται κατά της διπλής επίθεσης αποσταθεροποίησης που δέχεται.
      Οι μεν Τούρκοι δια του σχεδίου 'Οζάλ', πάρα πολύ έξυπνα, εποικίζουν μαζικά την Ελλάδα με μουσουλμάνους.
      Οι δε Ευρωπαίοι που είναι υπέρ της Παγκοσμιοποίησης, δια του σχεδίου 'Coudenhove-Kalergi', διευκολύνουν τον εποικισμό της Ελλάδος, (με χρήματα, ΜΚΟ, κ.λ.π.).
      Η δε ΄ελίτ' της χώρας μας, δηλαδή πολλοί πολιτικοί και μεγάλα ΜΜΕ, φαίνεται να έχουν συναινέσει στην μετατροπή της Ελλάδος σε μία νέα πολυπολιτισμική, πολυφυλετική και πολυθρησκευτική 'Γιουγκοσλαβία'.
      Όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των κρατών τύπου 'Γιουγκοσλαβίας'.

      Η Ελλάδα, μετά, την συμφωνία των Πρεσπών, τον μαζικό εποικισμό της, την αδυναμία της να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της ενώπιον των σοβαροτάτων Τουρκικών απειλών, διατρέχει πλέον θανάσιμο κίνδυνο να συρρικνωθεί, να γίνει μικρότερη.

      Έχει πλέον εκλείψει η λογική από αυτή την χώρα μας? Έχουν διαφθαρεί τόσο πολύ οι συνειδήσεις? Ο λαός έχει χάσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης? Πόσο πολύ έχει εκφυλιστεί ο Ελληνικός λαός?

      Διαγραφή
  4. Όταν ο πρωθυπουργός στην έδρα του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Τουρκία "λειτουργεί παράνομα στα ανοικτά της Κύπρου" αντί του ”εισέβαλε στην ΑΟΖ της Κυπριακής δημοκρατίας" δηλαδή προσπαθεί να καταλύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, -για να μην θιχθεί η Τουρκία-, τότε όχι απλώς κοιμούνται ακόμη στην κυβέρνηση, αλλά είναι και τρομοκρατημένοι.

    Όταν ο ΥΕΘΑ, αναφέρει στις κυβερνητικές συσκέψεις, ότι πέρα από τις ασύμμετρες και άλλες απειλές που δέχεται η χώρα, υπάρχει και το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, τότε πρέπει να ανησυχούμε.

    Όταν ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ, αναφέρει για την Κλιματική Αλλαγή υπό την επήρεια μιας 16χρονης απώντων σοβαρών ειδικών επιστημόνων για το θέμα, τότε πρέπει να ανησυχούμε.

    Όταν ο Πάπας ευλογεί και ακούει με θαυμασμό το πουλέν του (Τσίπρας) να αναφέρει ότι από τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι η Κλιματική Αλλαγή, τότε πρέπει να ανησυχούμε.

    Αγαπητέ Σάββα, σε παγκόσμιο αλλά και εγχώριο επίπεδο παρακολουθούμε μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση, μια μεσαιωνικού τύπου εκσπερμάτιση φοβίας, που σκοπό έχει την παράλυση των όποιων Εθνικών αντιστάσεων.
    Αυτή η επίθεση θρησκευτικού φονταμελισμού - ως να έρχεται η συντέλεια του κόσμου άρα τίποτε δεν έχει τόση σημασία πια - στόχο έχει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και τις κυτταρικές δομές μιας κοινωνίας.

    Στα καθ' υμάς τούτο σημαίνει την παράλυση των όποιων αντιστάσεων στην ελληνική κοινωνία, άρα τον μονόδρονο προς την συνδιαχείρηση και συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας με την Τουρκία. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώρος κι όχι ως κράτος.
    Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων ποσώς ενδιαφέρονται για την εθνική σημαία του χώρου εξορύξεων, παρά μόνο για την ομαλή και χωρίς τριβές των εργασιών τους.

    Θα πρέπει να υπάρξει μια πανστρατιά αφύπνισης του Ελληνισμού και όλων των πατριωτικών δυνάμεων (αφήνοντας κατά μέρος τα αρχηγιλίκια) ώστε να γίνει κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός θέλει αλήθειες κι όχι επίπλαστες αφηγήσεις. Ότι απαιτούμε την εθνική μας κυριαρχία και δεν τη χαρίζουμε. Απαιτούμε την αξιοπρέπεια ως πολίτες και ως άνθρωποι αυτής της χώρας. Ότι απαιτούμε να δώσουμε αγώνα για να είμαστε ελεύθεροι. Απαιτούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στην Ιστορία.

    Ίσως, που ξέρεις, μπορεί κι αυτοί οι μικροί ηγήτορες της Ελλάδας, να πάρουν δύναμη και να σηκωθούν στα πόδια τους.

    Σημ. Δεν είμαι ενάντιος ως προς τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, αρκεί να είναι και προς όφελος του ελληνισμού, πέραν των εταιρειών.
    Όσο για την Τουρκία, θυμίζει τον ακαμάτη άρπαγα γείτονα, που θέλει να έχει τα κέρδη από το εύφορο αμπέλι σου, μόνο και μόνο επειδή συνορεύει με το δικό του.
    Από της εμφανίσεώς του αυτός ο λαός, λειτουργεί ως άρπαγας και ποτέ ως δημιουργός. Αυτός είναι ο πολιτισμός που πολλοί ορέγονται εντός Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με Λιβύη θα πρέπει να χαράξουμε στρατηγική και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις σύντομα.
    Γιατί τώρα γίνονται οι ανακατατάξεις και καλό θα ήταν να έχουμε λόγο όταν καθαρίσει η σκόνη τού πολέμου μία που συνδέεται με τήν ΑΟΖ μας.

    Η κάθε πολεμική σύγκρουση εκτός από τεράστια προβλήματα προσφέρει και ευκαιρίες για παίκτες.

    Ακόμα καί όταν χάνεις κάπου (εκτός της επικράτιάς σου) πάλι κερδίζεις όπως εμπειρίες, σεβασμό, κάθεσαι σε διαπραγματεύσεις χωρίς να διακινδυνεύσεις τήν επικράτειά σου. ΠΧ Τουρκία στήν Συρία.

    Δέν πρέπει να παραμένουμε επιτίδειοι αμέτοχοι και ότι θέλει προκύψει...
    ΠΧ
    1) Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ μία συμφωνία από τήν αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση τής Λιβύης για μελλοντική αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ μόλις σιγάσει ο Πόλεμος ..

    2) Διαφορετικά αν αρνηθούν τότε σημαίνει ότι έχουν κακές προθέσεις για το μέλλον της ΑΟΖ και θα πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει ΤΩΡΑ πού είναι σχετικά αδύναμοι μέ:

    a) Υποστήριξη Χαφτάρ
    β) Αποστολή Ελλήνων συμβούλων, οπλισμού, και παροχή πληροφοριών
    Γ) Παροχή βοήθειας για αντιμετώπιση Τουρκικών αρμάτων και UAV - αυτό θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουμε τίς ικανότητες και τίς αδυναμίες τής Τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.
    Δ) Ετσι θα κερδίσουμε εμπειρίες σέ εμπόλεμη περιοχή εναντίον Τούρκων (εκτός εδάφους μας) κια να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος τών Τούρκων
    Ζ) Αλλωστε η Λιβύη δέν είναι μακράν από βάσεις μας στήν Κρήτη και Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὅσο δὲν ζοῦμε μ' αὐτὰ ποὺ βγάζουμε, οἱ ἐλὶτ τῆς χώρας καὶ ὁ λαὸς θὰ τὰ περιμένουν ὑποσυνείδητα ὅλα ἀπ' ἔξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Τουρκοι κατεριψαν Ντρον με το επιχειρημα που θελουμε εμεις ..πριν λιγο στην Συρια. Παραβιασε 6 φορες τον εναεριο χωρο τους.
    Αρα καταρριπτουμε ντρον ..με το ιδιο ..εμεις.
    Τρια πουλια..εχουμε κλιματικη αλλαγη στην Γροιλανδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε να το ματαξαναπούμε. Αν η διαθεσιμότητες δεν φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης θα λέει για την τουρκία που ενεργεί παράνομα στ' ανοιχτά της Κύπρου, τα ΜΕΑ θα κόβουν βόλτες στο Αιγαίο κλπ. Επειδή πολλά λέμε και ίσως ένα παράδειγμα σας κάνει να σκεφτείτε και το γιατί, να πάρουμε μόνο την περίπτωση άμεσης ενίσχυσης ενός απειλούμενου νησιού. Μπορούμε να έχουμε 10-15 C-130 έτοιμα? Όχι. Τότε λοιπόν κέρδισε χρόνο με παρλαπίπες, μέχρι να τα στήσεις στη σειρά. Με το πληκτρολόγιο δεν πολεμάς ούτε κάνεις εξωτερική πολιτική. Ασκείς πίεση για να τρέξουν περισσότερο κάποιοι. Αρκεί να εξαρτάται μόνο από αυτούς. Όταν τα κωλόπαιδα του συριζα διαθέταν τα κονδύλια συντήρησης για τους λαθρομετανάστες και τα επιδόματα, οι παραγγελίες ανταλλακτικών πήγαιναν πίσω, καθώς δεν μιλάμε για ανταλλακτικά NISSAN ή SEAT αλλά για ανταλλακτικά που μπαίνεις στη σειρά καθώς κάποιοι δουλεύουν στη βάση των FOS, χωρίς εκπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris,
      τώρα είναι σοβαρή απάντηση αυτή;

      Υγ. Πάντως και λουκουμά, δεν με λες.

      Διαγραφή
  9. Δηλ....αμα ..ελθουν θα γινει χαμος ? Ποτε θαρθουν ?
    Παραγγειλανε Σ-130 .? Η ..εννοεις δωρα ? Κοιταξε...θα κοιταξουμε..οκ ? ( εως τοτε ...θαρθουν 1500.000 εποικοι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε κανονικά ελληνικά για να καταλάβουμε τί θέλεις να πείς. Δεν τη βαρέθηκες αυτή τη.......??

      Διαγραφή
  10. Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρεται ότι:
    "...Αν δε συνυπολογίσουμε ότι η Τουρκία διαθέτει ήδη μια ναυτική βάση στη νότια Αλβανία, την οποία μας πρόσφερε η αλβανική κυβέρνηση κι εμείς αρνηθήκαμε ...".

    Και δεν ξέρω αν είναι προϊόν αφέλειας η απορία μου αλλά από αυτή σας την αναφορά στη τούρκικη βάση στην Αλβανία έχω μία βάσιμη υποψία για την οποία αν γνωρίζετε θα ήθελα να μάθω το εξής.

    Οι Τούρκοι διατηρούν γράφετε μία ναυτική βάση στην Αλβανία, αλλά και από ότι γνωρίζω η Ελλάδα εκ παραλλήλου έχει αναλάβει με την πολεμική της αεροπορία την προστασία και επίβλεψη του Αλβανικού εναέριου χώρου.

    Συνεπώς με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και η Ελλάδα -μαζί με την Ιταλία εξ όσων γνωρίζω- επίσης επιστατεί στον αλβανικό εναέριο χώρο ως μέλος του ΝΑΤΟ, και η απορία μου - υποψία είναι αν η πολεμική μας αεροπορία εκεί μπορεί να υπερίπταται πάνω ή στα πέριξ της τούρκικης ναυτικής βάσης ή υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περιοριστική συμφωνία υπεράνω αυτής που για ευνόητους λόγους τηρείται μυστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την τουρκικη απειλή , κατα τη γνώμη μου τα ελληνικά μεσα και αναφέρομαι στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς σκοπίμως υπερπροβάλλουν καθε μερα καθε ωρα 5ην απειλή αυτή για δυο λόγους,Πρωτον για να στρώσουν το χαλί στους ηττοπαθείς να τα ..βρουν ... με την Τουρκία και εύπεπτης ο ελληνικος λαός να συμφωνήσει με την υποχώρηση και δεύτερον για να αποκρύβουν ολα τα μνημονιακά μεσα , η λαίλαπα αυτή που θα ξεσπάσει απο την ύποπτη και επικίνδυνη κυβερνηση.Το θεμα επίσης υπερπροβαλλεται για να αποσιωπηθούν αλλά σκάνδαλα που δεν συμφέρουν την κυβερνηση.Σε ποιο κράτος τη Δύσης εφημεριδα 5ης αντιπολίτευση εχθές το Ντοκουμέντο θα υποστήριζε οτι ο πρωθυπουργός έκανε ψευδές πόθεν εσχες και σήμερα ουτε ενα μεσα δεν θα το είχε ως πρωτο θεμα.Καθε μερα τρώμε Τουρκία, Ερντογαν ,μετανάστες και το κράτος λεηλατείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.