27/9/19

Ρωσία: Τέλος το κάπνισμα και στα μπαλκόνια

Η Ρωσία σβήνει το τσιγάρο και στα μπαλκόνια
Το κάπνισμα θα απαγορεύεται αυστηρά στα μπαλκόνια και οι παραβάτες θα τιμωρούνται στο προσεχές μέλλον με τσουχτερά πρόστιμα, βάσει των νέων μέτρων που λαμβάνουν οι ρωσικές αρχές, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.
Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στη Ρωσία προβλέπουν ότι στο εξής θα απαγορεύονται οι «φωτιές σε ανοιχτά μέρη», όπως μπαλκόνια διαμερισμάτων ή ανοιχτούς χώρους ξενοδοχείων.
Τόσο τα σπίρτα όσο και το κάπνισμα, περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως επίσης το μπάρμπεκιου και τα κεριά.
Στο άκουσμα του νέου μέτρου, επικράτησε αρχικά μία σύγχυση, με αξιωματούχο καπνοβιομηχανίας μάλιστα να επιμένει ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο «τους αλκοολικούς που ψήνουν κεμπάπ στα μπαλκόνια τους».
Οι αρχές ωστόσο επανήλθαν με διευκρινίσεις ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύεται και το κάπνισμα και προειδοποιώντας ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 42 ευρώ πρόστιμο, ενώ εάν το τσιγάρο τους προκαλέσει φωτιά, τότε θα διώκονται ποινικά.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, αφού εάν δεν θέλουν να καπνίσουν στο διαμέρισμά τους θα πρέπει να κατέβουν στον δρόμο.
Αρκετοί μάλιστα αναρωτιούνται ποιος ο λόγος να έχεις μπαλκόνι, εάν δεν μπορείς να καπνίσεις εκεί, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους απαγορεύει να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν την περιουσία τους.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η είδηση ακούγεται περίεργη για εμάς τους Έλληνες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το lifestyle της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Ρωσίας / Ουκρανίας. Και ρωτώ: Έχετε δει Ρωσικά (η Ουκρανικά) μπαλκόνια; Οι περισσότεροι Έλληνες θα απαντήσουν «όχι» - άλλωστε δεν έχουν δει ποτέ από κοντά πως ζουν πραγματικά οι Ρώσοι, Ουκρανοί (και γενικότερα οι «πρώην ΕΣΣΔ»).

    Μάθετε λοιπόν πως η συντριπτική πλειοψηφία (99.99%) των Ρώσων / Ουκρανών κατοικούν σε ΑΘΛΙΕΣ (δεν φαντάζεστε!) οικοδομές βγαλμένες από σενάρια θρίλερ, σε διαμερίσματα / κλουβιά συνολικής επιφάνειας 30-35 τετραγωνικών μέτρων με ΕΝΑ (1) μόνο δωμάτιο που φιλοξενεί ΟΛΗ την οικογένεια και συγχρόνως λειτουργεί ως υπνοδωμάτιο - καθιστικό - χώρος διασκέδασης - δωμάτιο μελέτης κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος (προσπάθεια για έξυπνη εξοικονόμηση χώρου) που σε Ρωσία και Ουκρανία ΔΕΝ υπάρχουν τα κρεβάτια που όλοι μας γνωρίζουμε και ο κόσμος κοιμάται σε… καναπέδες που ανοίγουν και γίνονται κρεβάτια (τα παιδιά κοιμούνται σε πολυθρόνες που ανοίγουν και γίνονται μονά κρεβάτια). Οπότε το προαναφερθέν σαλόνι με ένα καναπέ και 1-2 πολυθρόνες, το βράδυ γίνεται κρεβατοκάμαρα για όλη την οικογένεια. Η λέξη «ιδιωτικότητα» είναι άγνωστη, αν φανταστείτε πως στο ίδιο σπίτι εκτός από τους δύο γονείς και τα δύο παιδιά μιας μέσης οικογένειας, διαμένουν και δύο ακόμη (παππούς & γιαγιά). Φυσικά, υπάρχει μία κουζίνα 8-10 τετραγωνικών, ένα μπάνιο / WC με διαστάσεις τηλεφωνικού θαλάμου και μια στενάχωρη αποθήκη (επίσης με διαστάσεις τηλεφωνικού θαλάμου) που συνήθως στεγάζει τσίμα-τσίμα την συσκευή του πλυντηρίου. Κι αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ τα Ρωσικά / Ουκρανικά σπίτια!…

    …οπότε οι Ρώσοι (και Ουκρανοί) εδώ και πολλά χρόνια, έχουν κλείσει τα (πολύ μικρά) μπαλκόνια των διαμερισμάτων με τζαμαρίες (κάτι που απαγορεύεται στην Ελλάδα) ώστε να εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χώρο των 3-4 τετραγωνικών μέτρων που προκύπτει, ως… επιπλέον υπνοδωμάτιο! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το να ψήνει κάποιος στο μπαλκόνι του, στην ουσία είναι σαν να ψήνει μέσα στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.