25/9/19

Σαν την «λερναία Ύδρα» ξεπετάγονται οι παράνομες δομές μεταναστών από ΜΚΟ στην Μορια




Ανακοίνωση από τον σύλλογο κατοίκων Μοριας, Παναγιουδας και όμορων κοινοτήτων με αφορμή το τραγικό δυστύχημα και το θάνατο του 5χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν


Προς κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο φορέα ή πρόσωπο

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα και το θάνατο του 5χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν σε δομή στη Μόρια, ερχόμαστε για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την καταλληλότητα όλων αυτών των δομών που υπάρχουν και δημιουργούνται συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή των ΚΥΤ Μόριας και ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ.

Κάποιος πρέπει να ελέγξει τις προδιαγραφές λειτουργίας τους, την άδεια και τους όρους ασφάλειας, υγιεινής, πυρασφάλειας , την καταλληλότητα του χώρου δραστηριοποίησής τους, τη νομιμότητα και χρηματοδότησή τους.


Επανειλημμένα στο παρελθόν ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει τη λειτουργία παράνομων δομών από αμφιλεγόμενες ΜΚΟ ( ουδείς ξέρει ποιά είναι νόμιμη και ποιά όχι )
στις αρμόδιες υπηρεσίες και εκείνες με τη σειρά τους , αφού έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους και τις βρήκαν ακατάλληλες, ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Σε λίγες μέρες όμως αυτές άνοιγαν άλλες δομές παραπέρα, με άλλο όνομα, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά τους στο όνομα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης με το αζημίωτο.

Κάτι σαν τη Λερναία Ύδρα.

Τίποτα λοιπόν δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί γιατί κανείς δεν ήθελε να ελέγξει...

Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή άλλαξε , αλλά περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα.
Δώσαμε τον απαιτούμενο χρόνο στις καινούριες αρχές, τοπικές, αυτοδιοικητικές και κεντρικής εξουσίας, να ενημερωθούν και να συνταχθούν. Τώρα ήρθε η ώρα των έργων.


Το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Οι ροές των μεταναστών συνεχίζουν να έρχονται , να μη φεύγουν και να μένουν εγκλωβισμένες σε ένα είδος ανθρωποπαγίδας που πρέπει όλοι να διαχειριστούν άμεσα.

Δεν αρκούμαστε πλέον σε ημίμετρα λύσεων, μερικής αποσυμφόρησης που την επόμενη μέρα γίνεται συμφόρηση. Σε κλείσιμο μιας δομής και την επόμενη άνοιγμά της παραπέρα.
Ουσιαστική παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος χρειάζεται, και όλοι ξέρουμε ποια είναι...

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο Γ. Γ

Α. Ψούνος Π. Δεληγιάννης


ΠΗΓΗ: lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.