26/9/19

Κανένα εμπάργκο δεν έδιωξε τα τουρκικά γεωτρύπανα: Η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Έφυγαν τα τουρκικά γεωτρύπανα από την κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ, τα δημοσιεύματα των οποίων αναπαράγονται από τα ελλαδικά και κυπριακά ΜΜΕ. Χθες η «Τζουμχουριέτ», σε… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αναφέρεται σε αποχώρηση των γεωτρύπανων «Πορθητή» και «Γιαβούζ» από την κυπριακή ΑΟΖ.

Η… αποκάλυψη προχωρεί ένα ακόμη βήμα για να εξηγήσει τους λόγους της «αποχώρησης»! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ένα άτυπο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ (που ακόμη θα επιβάλει κυρώσεις για τους S-400), η Βρετανία και η Γαλλία προς την Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της, είναι ο λόγος που έχει αναγκάσει την Άγκυρα να αποσύρει και καθηλώσει τα πλοία της στο λιμάνι της Μερσίνας με τη δικαιολογία του… ανεφοδιασμού».
  • Το Γιαβούζ ολοκλήρωσε την γεώτρηση του στον Κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας, έχει μετακινηθεί σε τουρκικό λιμάνι και σύμφωνα με πληροφορίες θα επανέλθει. Και μάλιστα η επάνοδος του θα γίνει σύντομα.
  • Ο Πορθητής παραμένει στη θέση του, 36,5 ναυτικά μίλια δυτικά της Κύπρου. Με βάση το Marine Traffic, χθες το τουρκικό γεωτρύπανο βρισκόταν στην ίδια θέση και δεν μετακινείται. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσει προσωρινά για τουρκικό λιμάνι.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.