8/9/19

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη



Χτυπητές αστοχίες στους νέους Ποινικούς Κώδικες

Ανεπίσημα συζητάμε ήδη για το πρωτογενές πλεόνασμα με τους εταίρους, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

«Δεν θα διεκδικήσω αμέσως τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά αφού η χώρα αποκτήσει πολιτική αξιοπιστία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το βάζω στο τραπέζι των συζητήσεων εξηγώντας γιατί αυτά τα πλεονάσματα είναι ξεπερασμένα» πρόσθεσε.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα θέματα ασφαλείας, προσδιόρισε τον χρόνο ψήφισης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, αλλά και το χ΄ρονο λειτουργίας του «112», ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα νέων «ανθρώπινων» σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Εφαρμόζουμε μια πολιτική η οποία είναι απολύτως συνεπεις με τις προεκλογικές μας δεσμευσεις. Δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική μας πειθαρχία. Δίνουμε έμφαση στην ισχυρή ανάπτυξη. Είναι μια πολιτική πολύ διαφορετική από αυτή που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση στα δημοσιονομικά που παραλάβαμε δεν ήταν τόσο ρόδινη.»

«Δεν συμμερίζομαι τις προβλέψεις ότι η διεθνής οικονομία οδεύει προς μια βαθιά ύφεση. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό το οποίο μας αναλογεί. Να εξετάσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικές που θα στηρίξουν περισσότερο τη ζήτηση. Είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Αυτό προσθέτει ακόμη ένα επιχείρημα γιατί πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Χρειαζόμαστε ανθρώπινες φυλακές
Χρειαζόμαστε ανθρώπινες φυλακές. Θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας να φύγουν οι φυλακές Κορυδαλλού. Θα φύγουν από εκεί. Υπάρχει πρόταση να μετεγκατασταθούν στον Ασπρόπυργο, μακριά από τον αστικό ιστό. Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη γιατι την περιοχή και θα γίνει διάλογος με τους φορείς.

Το ζήτημα των Εξαρχείων δεν είναι μόνο κατασταλτικό
Δεν καταργήσαμε το άσυλο, δώσαμε τη δυνατότητα στην αστυνομία να παρεμβαίνει. Η αστυνομία κάνει ήδη επεμβάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που βλέπαμε πριν από κάποιους μήνες. Κάναμε μια πολύ σημαντική τομή, όχι μόνο σημειολογική αλλά και ουσιαστική. Το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε όσους νομίζουν πως μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Όπως στα Εξάρχεια. Γίνονται επιχειρήσεις, όπως γίνονται παντού, δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση αυτό. Η αστυνομία έχει πιο έντονη παρουσία και αυτό είναι καλό όχι κακό.

Χτυπητές αστοχίες στους νέους Ποινικούς Κώδικες
Την Πέμπτη θα πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να συζητήσω την πρόοδο που έχει γίνει. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε ολοκληρώσει και ψηφίσει τις αλλαγές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπήρχαν χτυπητές αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν. Δώσαμε λίγο παραπάνω χρόνο στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

«112»
Μέχρι τέλος του χρόνου θα λειτουργεί το 112. Η χρήση του είναι απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Είχαμε πολλές φωτιές και δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό. Θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής και τον κ. Χαρδαλιά.

Η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού
Όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό καταλογο θα μπορεί να ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της επιστολικής ψήφου. Για να ισχύσει αυτή η αλλαγή χρειάζονται 200 ψήφοι. Θα ήθελα να είχαμε 300 ψήφοι. Θα καλέσω τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσω για την πρωτοβουλία αυτή. Δεν συνδέω τον εκλογικό νόμο με την αλλαγή του Συντάγματος. Θα προτείνουμε έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. Η δυνατότητα σε ένα κόμμα που έχει το 40% να έχει την αυτοδυναμία, είναι κάτι καλό για την σταθερότητα και την οικονομία.

«Έχουμε όλα τα επιχειρήματα για να ζητήσουμε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος».
Είχα πει προεκλογικά ότι δεν θα διεκδικήσω από την αρχή την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θέτω στο τραπέζι γιατι αυτά τα πρωτογενη πλεονάσματα είναι ξεπερασμένα. Διεκδικούμε πολιτική αξιοπιστία, παρουσιάζουμε τη διαφορετική μακροοικονομική πραγματικότητα στους εταίρους μας. Η κυβέρνηση αυτή μπορεί να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Έχουμε όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μας για να διεκδικήσουμε τη μείωση. Ήδη έχει συζητηθεί το ζήτημα ανεπίσημα και πιστεύουμε πως το 2020 θα έχουμε το δημοσιονομικό χώρο να εφαρμοσουμε το πρόγραμμα που εξήγγειλα χθες. Για το 2019 θα πιάσουμε το δημοσιονομικό στόχο.

«Δεν μπορεί ο Ερντογάν να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη»
Η Τουρκία έχει εισπράξει 6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Δεν μπορεί ο κ. Ερντογάν να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη. Θα τον συναντήσω στο πλαίσιο της συνέλευσης του ΟΗΕ. Παρά την ένταση που υπάρχει πρέπει να συνομιλούμε. Είναι πάντα καλύτερο να συζητάμε με την Τουρκία. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ο κ. Ερντογαν πρέπει να καταλαβει ότι δεν νοείται να απειλεί με το προσφυγικό. Η Ευρώπη έδωσε πολλά χρήματα στην Τουρκία. Να γίνει συζήτηση όχι όμως με απειλές, τσαμπουκάδες και μια γλώσσα που δεν ταιριάζει σε καλή γειτονία.

ΔΕΗ
Ενδεχομένως πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση της ΔΕΗ. Παραλάβαμε μια επιχείρηση σε τραγική κατάσταση. Όδευε με ταχύτητα προς χρεοκοπία. Το σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ είναι τολμηρό. Πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης. Περιουσιακά στοιχεία του δικτύου της ΔΕΗ θα πουληθούν.

Το 2023 θα καταργηθούν πλήρως τέλος επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης
Από το 2021 θα ξεκινήσει η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Το 2023 θα καταργηθούν πλήρως.

Επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών
Είναι επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί επί της εφαρμογής της. Η Μακεδονία θέλει ένα αναπτυξιακό άλμα στο μέλλον. Δεν έχει προβλεφθεί συνάντηση με τον κ. Ζάεφ αλλά προφανώς κάποια στιγμή θα τον συναντήσω.

Προσφυγικό
Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο θέμα αυτό σε σχέση με την προηγούμενη. Η συμφωνία με την Τουρκία πρέπει να εφαρμοστεί. Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία ασύλου. Οι επιστροφές στην Τουρκία θα γίνουν. Έχουν προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησίων. Υπάρχει και το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια Ευρώπη όπου κάποιες χώρες εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Θα μιλήσω με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Έθεσα το θέμα στην κυρία Μέρκελ. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Θα πρέπει να έχουμε ενιαίους κανόνες. Παίζεται ένα παιχνίδι, η Ευρώπη πρέπει να συζητήσει με την Τουρκία, διότι το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί τελειώνει τέλος του 2019.

«Κανένα επίδομα δεν καταργείται»
Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο για τα εργασιακά. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία. Στο ζήτημα των μεικτών και των καθαρών αποδοχών, είναι σημαντικό να αρχίσουν να μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές. Για το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων, μπορώ να δεχτώ μόνο εξαιρέσεις όταν η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την χρεοκοπία. Εμείς πιστεύουμε στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, έδωσε δαβεβαίωση προς τους συνταξιούχους ότι «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και θα γίνουν επιστροφές σε βάθος χρόνου».

Γλυπτά
Το Βρετανικό Μουσείο δίνει μάχη που κάποια στιγμή θα την χάσει. Δεν απεμπολεί η Ελλάδα κανένα δικαίωμα στα γλυπτά του Παρθενώνα. Μας ασκήθηκε όμως και κακοπροαίρετη κριτική που ταυτίστηκε με τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδυναμωθεί το πάγιο και δίκαιο αίτημα για επιστροφή των γλυπτών.

Α’ Κατοικία
Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Θα δω την ταινία Γαβρά
Ναι θα την δω την ταινία Γαβρά. Αν και έχω την αίσθηση πως η ταινία θα είναι επαρκώς μονομερής. Θα συνιστούσα να διαβάσει κανείς και άλλα βιβλία για το μέγεθος της αλαζονείας και της ασχετοσύνης που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει το θέμα, ας καταθέσει ο ίδιος πρόταση για την διενέργεια εξεταστικής. Οι πολίτες έχουν εικόνα για το τι έγινε τότε. Εκλεισαν επιχειρήσεις, πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, η χώρα διασύρθηκε. Θα με ενδιέφερε να δω αν στην νέα ταινία του κ. Γαβρά θα εμφανίζεται ο κ. Καμμένος ή ο κ. Πετσίτης.

Δεν θα είμαστε στον κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις
Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην ειδική αγωγή. Θα προσλάβουμε 800 ιατρούς στον ΕΟΠΠΥ και ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές. Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

16 σχόλια:

  1. Επίσης είπε στο τέλος της συνέντευξης ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Δεν μπορεί ο κ. Ερντογάν να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη. Θα τον συναντήσω ..... Ο κ. Ερντογαν πρέπει να καταλαβει ότι δεν νοείται να απειλεί με το προσφυγικό. ....Να γίνει συζήτηση όχι όμως με απειλές, τσαμπουκάδες και μια γλώσσα που δεν ταιριάζει σε καλή γειτονία":

    Φυσικά μπορεί ο κ. Ερντογάν να απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη.
    Φυσικά ὁ Ερντογαν δέν πρόκειται να θελήσει νά καταλαβει, ότι δεν νοείται να απειλεί με το προσφυγικό.
    Φυσικά ὁ Ἐνρτογκάν θέλει νά γίνει συζήτηση μετά ἀπό απειλές,
    μέ τσαμπουκάδες ὑπονοούμενους,
    και μέ μια γλώσσα που δεν ταιριάζει σε καλή γειτονία.

    Δέν εἶναι τίποτα αὐτονόητο γιά ἀνθρώπους ὅπως ὁ Ἐρντογκάν. Τό μόνο πού μπορεῖ νά συζητήσει εἶναι τό πῶς θά πάρει αὐτό πού θέλει.
    Καί τήν ἀνοχή τῶν ἄλλων σέ αὐτό πού δέν θέλει -συνήθως να δώσῃ κάτι - τό ἐξασφαλίζει μέ ἕνα βολικό ἡμι-ψέμμα, μέ μιά ἀόριστη ὐπόσχεση, καί στήν ἀνάγκη μέ μιά ὐπόσχεση τήν ὁποία δέν θά τηρήσῃ πράγματι.

    Τό μόνο πού καταλαβαίνει δέ, ὅταν δέν θέλει νά καταλάβῃ, καί κατά κανόνα δέν θέλει νά καταλάβῃ ὅσα δέν τοῦ ἀρέσουν, εἶναι τά Ρωμαίϊκα.
    Ἀλλά, ξέρει ὁ Μητσοτάκης τά Ρωμαίϊκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωμαίϊκα μιλούν οι δειλοί. . Όταν βλέπεις κάποιον να βρίζει να φωνάζει να απειλή , γράψε τον κανονικά. Να φοβάσαι αυτό που σε κοιτάζει χωρίς να σε φοβάται και μιλά ήρεμα.

      Διαγραφή
    2. Οἱ δειλοί μιλοῦν "φράγκικα" κι ἐγγλέζικα, ὄχι ρωμαΐικα. Τά ἔχεις μπερδέψει. Ἀλλοδαπός θά εἶσαι, ἤ τρόλ, ἤ ἄσχετος μέ τήν ἱστορία μας.

      Αυτόν "που μᾶς κοιτάζει χωρίς [να δείχνει ὅτι] μᾶς φοβάται και πού μᾶς μιλά ήρεμα",
      ἄν εἶναι κρυψίνους, δέν τόν φοβόμαστε, τόν βλέπουμε ὅπως ἀκριβῶς κάποιον πού βρίζει καί φωνάζει καί απειλή.
      Καί τό ἄν εἶναι ἔντιμος στ' ἀλήθεια, τό ψάχνουμε σέ ἐπαρκές βάθος, δέν τό χάφτουμε εὔκολα. Ἔτσι οἱ Ρωμηοί.
      (Αὐτά γιά ἐνημέρωσή σου "Κρίς", ἀφοῦ θέλεις νά ξέρῃς τόσο καλά, ποῦ βαδίζεις, μέσα στό δάσος).

      Διαγραφή
    3. Απ' όσο κατάλαβα, για το δρόμο δεν είσαι. Όταν σου τύχει κάτι στραβό, φύγε, μην περιμένεις να ακούσεις φράγκικα, εγγλέζικα ή ρωμαίϊκα. Ετσι κι αλλοιώς δεν θα καταλάβεις τί έχεις μπροστά σου.

      Διαγραφή
    4. Καί σύ νά προσέχης στόν δρόμο, γιατί καί τά "γαλλικά", ρωμαίϊκα εἶναι.

      Διαγραφή
    5. Δεν αντιμιλάω. Απλώς έχω έτοιμο το μέσο αμύνης αν το ""γαλλικό που μπορεί να είναι και ρωμαίϊκο"" στραβώσει.

      Διαγραφή
  3. Ἡ Τουρκία σἐ λίγο θἀ ἔχῃ πυρηνικά, τότε θὰ μᾶς δῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα εμεις θα εχουμε το..... Μπεβατρον του Γκιολβα !!!!!! Θα τους λιωσουμε ....

      Διαγραφή
  4. Αγιογραφία η συνέντευξη στη Σαλονικη ! Χρονια ειχα να δω τέτοιο πράγμα ... Ολα τα μεσα παίζουν Κουλη 100% ! Οι ερωτήσεις θα μπορούσαν να ειναι ερωτήσεις νέων της Δ.Α.Π. Τρομερό πράγμα που κατι κακό προμηνύει για την Ελλαδα.Εν τω μεταξύ ο Τσιπρας εξαφανισμένος σχεδόν κρυμμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερώτημα είναι αν βαδίζει γρήγορα και σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Όσο για τους δημοσιογράφους, απλώς επαναλαμβάνουν αυτό που κάνανε χρόνια τώρα. να αγιοποιούν τον νέο πρωθυπουργό και εν συνεχεία να τον αποδομούν. Πληρωμένα πιστόλια.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Καλα, άσε μας να δουλέψουμε τώρα, και κράτα την κρίση σου για αργότερα.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι ότι δουλεύετε τον κόσμο κατά τα άλλα... Το τι δουλειά γίνεται βλέπουμε ναι.... Φαίνεται ότι πολλοί νέο δημοκράτες θέλουν να μοιάσουν στους συριζαιους

      Διαγραφή
  6. Ωστοσο απειλει....ανεξαρτητα απ το ...δεν μπορει..Και τρυπαει . Ανεξαρτητα παλι απ το μπορει δεν μπορει.Ετσι μπορει να μην ξερουν τι λενε οσοι υποθετικα νομιζουν οτι ...δεν μπορει.Υπαρχουν ηδη .αποδειξεις τι ...μπορει.Μενει να δουμε το αναποδο.Αν μπορουν ...οσοι λενε ..οτι δεν μπορει..Εως.εδω ..δεν μπορουν τιποτε.Κι επειδη.δεν μπορουν ...μαλλον λενε ..συζηταμε..Αν συζητησουν ομως...αυτο θα πει οτι ο ...αλλος μπορεσε.!! Κι αυτοι ..παλι εσφαλαν !!! Για να δουμε τι και πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι δεν μπορει κε Μητσοτακη? Αφου το πραγματοποιει....Συνεπως το σχολιο σας σας εκθετει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.