4/9/19

Προκλητικοί ισχυρισμοί: Η Τουρκία υποστηρίζει ότι μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα!



Αν και τα στοιχεία είναι αμείλικτα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας όχι μόνο δεν παραδέχεται ότι οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν, αλλά υποστηρίζει το αντίθετο – Άφησε αιχμές για το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα αναπόδεικτα προσπαθεί να αποδείξει η τουρκική κυβέρνηση για το προσφυγικό, με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να υποστηρίζει ότι οι ροές προς τα ελληνικά νησιά όχι μόνον δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Σοϊλού ανέφερε ότι το α' οκτάμηνο του 2019, οι ροές από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά μειώθηκαν κατά 6% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι. Το τηλεγράφημα δεν αναφέρει αν παρέθεσε επιμέρους στοιχεία συγκεκριμένα για το τελευταίο δίμηνο.

Αιχμές για τη συμπαράσταση της ΕΕ στην Ελλάδα

Ο Σοϊλού μάλιστα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την ευρωπαϊκή στάση, λέγοντας ότι «εάν η ΕΕ ήταν εξίσου ανήσυχη για την Τουρκία όσο είναι για την Ελλάδα θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα».

Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε πως ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα «με πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με την ΕΕ», ενώ είπε ότι λυπάται για τις τοποθετήσεις της Κομισιόν, που στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα για την τήρηση των δεσμεύσεών της που απορρέουν από την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Πάντως η κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά είναι εκρηκτική, καθώς ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν ανέρχεται στους 24.000. Στη Μόρια, όπου αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 9.130 άτομα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. προσπαθείτε τώρα να συνενοηθειτε με τους τούρκους . πιο καλά θα μπορούσατε να τα βρείτε με μια μαϊμού στη ζούγκλα. Καλή τύχη ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.