24/9/19

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Κομισιόν για το μεταναστευτικό – Άλλο Ελλάδα, άλλο Μάλτα…



Η χτεσινή συμφωνία στη Μάλτα για τις διασώσεις στην Κεντρική Μεσόγειο και το πού θα αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα δεν αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό

Για «θετικό βήμα» που πρέπει όμως να συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ και να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία στο κείμενο, έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, ερωτηθείσα σχετικά με το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν χθες σε συνάντησή τους στη Μάλτα, οι υπουργοί Εσωτερικών της Μάλτας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας, παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο, δηλαδή, να προβλεφθεί ένα αντίστοιχο σύστημα, υποστήριξε ότι σε αυτή τη φάση δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη στο ένα ή στο άλλο κράτος-μέλος.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ένα συμφωνημένο κείμενο με προσωρινό χαρακτήρα και με στόχο να είναι ευκολότερη η πρόβλεψη για το πού θα αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα. «Δεν είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα, ωστόσο, η Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη σε οικονομικό και επιχειρησιακό επίπεδο», εξήγησε η Ν. Μπερτό, ενώ κάλεσε και άλλα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Επιτροπή έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν «μακροχρόνιες λύσεις» στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ερωτηθείσα σχετικά και με την κατάσταση στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η συμφωνία αφορά τις διασώσεις στην Κεντρική Μεσόγειο, η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση σε όλα τα κράτη-μέλη και πως σε αυτή τη φάση δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη στο ένα ή στο άλλο κράτος-μέλος.

Η συμφωνία και οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

3 σχόλια:

  1. Συγγνώμη, αλλά φταίει η Κομισιόν;;; Εδώ είχα βάλει τα λινκ από γερμανικά ΜΜΕ σε σχόλιο:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/09/blog-post_463.html#comment-form

    Εγώ είχα διαβάσει στις 14 Σεπτεμβρίου τα ίδια σε ιταλικό άρθρο. Σχέδιο η Ιταλία για διμερείς συμφωνίες είχε από εποχής Σαλβίνι ακόμα, αλλά τελικά, μάλλον και για να δώσουν αέρα στα πανιά της νέας κυβέρνησης, οι Γαλλογερμανοί συμφώνησαν τώρα.

    - Η Ελλάδα, ως επίσημο κράτος, ζήτησε ποτέ από την Ευρώπη αλλαγή στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, γιατί δεν είναι ευχαριστημένη; ΟΧΙ

    - Η συμφωνία Ιταλίας-Μάλτας-Γερμανίας-Γαλλίας, ΔΕΝ έγινε από την Κομισιόν, ήταν πρωτοβουλία μεταξύ κρατών και σ αυτήν θα μπει όποιος άλλος είναι πρόθυμος. Η Ελλάδα, σήκωσε κανένα τηλέφωνο να πει "ρε παιδιά, να μπω κι εγώ να παίρνετε κι από μένα;" ΟΧΙ

    Φταίει η Κομισιόν μετά, απαντώντας σε ερώτηση τίνος; Δημοσιογράφου; Ευρωβουλευτή; Δε γίνεται εξωτερική πολιτική ούτε από δημοσιογράφους ούτε απο ευρωβουλευτές.

    Αν ΕΣΥ δε διεκδικείς, παρά λες ευχαριστώ στην κυρία Μέρκελ που σου έκλεισε τη συμφωνία με την Τουρκία και λες ότι θα δίνεις πιο γρήγορα άσυλο, γιατί κάποιος, να νοιαστεί για σένα; Στην Ιταλία και τη Μάλτα, η Κομισιόν την έφερε τη συμφωνία ή οι ΥΠΕΞ τους; Οι ΥΠΕΞ τους. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε κάτι; OXI.

    Τα "καλά παιδιά", δεν κερδίζουν τίποτα. Και η Ιταλία τελικά πήρε αυτή τη συμφωνία, γιατί ΠΡΙΝ, ο Σαλβίνι είχε κάνει πολύ σαματά με Γαλλογερμανούς, που τους κατηγορούσε δημόσια. Οπότε και οι Γαλλογερμανοί τώρα, σκέφτηκαν να κάνουν "δωράκι" στον Κόντε, γιατί ξεφορτώθηκαν τις φωνές του Σαλβίνι. Αν η Ιταλία καθόταν κι αυτή παθητικά κι έκλαιγε τη μοίρα της, ΔΕ θα είχε γίνει η συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση. Στη Μάλτα, η συμφωνία έγινε μεταξύ Υπουργών Εσωτερικών εκ μέρους Μάλτας-Ιταλίας-Γαλλίας-Γερμανίας. Παρουσία είχε και η Φινλανδία (ως προεδρεύουσα χώρα) και ο Κομισάριος κ. Αβραμόπουλος...

      Διαγραφή
  2. για ολα φταινε οι πολιτικες της ελλαδας και η υποστηριξη στον Σορος , επισης πρεπει να εξεταστει πως υπογραψαμε το δουβλινο 2, βασικα θα πρεπει να γινει ανακριση για αυτο και το θεμα να εξεταστει στην βουλη και να υπαρξουν κυρωσεις, με ποιο δικαιωμα η ελλαδα ψηφισε να κραταει υποχρεωτικα στο εδαφος της και να δινει ασυλο συμφωνα με το δουβλινο 2, Γιατι ριξαμε πλατη στον ερντογαν και δεν προστατεψαμε τα συνορα μας. το μεγαλυτερο φταιξιμο το εχει η ελλαδα με πολιτικες τυπου λιαζονται ουσιαστικα δημιουργησαμε απιστευτο προβλημα στην χωρα και φυσικα θα πρεπει να περασουν πολλοι στο σκαμνι της δικαιοσυνης. δυστηχως ακομα και η νεα κυβερνηση απλα παιρνει τους οικονομικους μεταναστες και τους προωθει στην ενδοχωρα. εγκληματικες πολιτικες που στην πορεια θα δημιουργησουν τρομερο προβλημα και εκρηξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.