28/9/19

Η παραφροσύνη του Ερντογάν δεν έχει όρια: Η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την …Ιταλία!

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία από τις ομιλίες του στον ΟΗΕ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
“Out of the blue”, όπως θα έλεγαν οι Αμερικανοί φίλοι του, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1538, κατέστησε την Μεσόγειο μία τουρκική λίμνη. Έτσι έφτασε, τελικά, την Γαλάζια Πατρίδα και στο Ιόνιο!
Ταξιδεύοντας από την Γαύδο στην Πρέβεζα ξέχασε την Μάλτα. Πλέον η Τουρκία δεν έχει μόνο θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και την Λιβύη αλλά και με την Ιταλία! Δηλαδή, ο Ερντογάν προσπαθεί να μας πει ότι ο παρακάτω χάρτης του Γιάννη Μανιάτη παραβιάζει την ΑΟΖ της Τουρκίας στο Ιόνιο Πέλαγος!

Πηγή: Υπουργείο Ενέργειας Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρόεδρε Ερντογάν,  ο επόμενος χάρτης είναι αυτός που δείχνει την ΑΟΖ της Τουρκίας στην Μεσόγειο.
Πηγή: Global Marine Boundaries Database, General Dynamics, Herndon, Virginia, USA.
Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας στην ελληνοτουρκική διένεξη είναι ξεκάθαρα η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν έχει αλλάξει καθόλου τα τελευταία 30 χρόνια. Οι Αμερικανοί, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παίζουν το ίδιο βιολί, προτρέποντας τις ελληνικές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν σε μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ, χωρίς να συμφωνήσουν πρώτα με την Τουρκία, αγνοώντας ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι, πάντα, μια μονομερής πράξη, όπως ακριβώς έπραξαν και οι ίδιοι το 1983.
Δυστυχώς, ισχύει ακόμα μέχρι σήμερα, η δήλωση που έκανε στις 27 Ιουλίου 2011 ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον όταν είπε: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται μονομερή βήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των χωρών για την ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να το πράξει χωρίς πλήρη συνεργασία με τους γείτονές της, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης.»
Οι Αμερικανοί, στέλνουν τα πολεμικά τους πλοία στη Νότια Σινική Θάλασσα και απειλούν τους Κινέζους αναφέροντας ότι πρέπει να σεβαστούν τις ΑΟΖ του Βιετνάμ, της Μαλαισίας, του Μπρουνέι, των Φιλιππίνων και της Ταιβάν. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων προσπαθεί να παραχωρήσει ένα μέρος της δικής της ΑΟΖ για συνεκμετάλλευση στους Κινέζους, κατ’ απαίτηση, βέβαια, του Πεκίνου.
Κάτι τέτοιο προσπαθεί να πετύχει και ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτώντας, με την ανοχή των Αμερικανών, συνεκμετάλλευση όχι μόνο στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος και στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και στην Κρήτη.
Τα δύο κράτη, Κίνα και Τουρκία, συμπλέουν σε αυτές τις ενέργειες που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της UNCLOS 1982.
Οι Αμερικανοί ζητούν από τους Κινέζους να σταματήσουν να κλέβουν τις ΑΟΖ των γειτονικών κρατών τους αλλά κάνουν το κορόιδο όταν οι Τούρκοι προσπαθούν να κλέψουν τις ΑΟΖ των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει τα πολεμικά της πλοία για να προστατέψουν τις ΑΟΖ των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ και της Μαλαισίας αλλά δεν στέλνει τα πολεμικά της πλοία να προστατέψει τις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Έτσι παρακολουθούμε, για δεκαετίες τώρα, τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Τουρκία για τις θάλασσές μας.
Οι Τούρκοι, να είστε σίγουροι, γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν απαιτώντας συνεχώς νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θέλουν απλώς να κατοχυρώσουν την θέση τους, όταν θα έρθει η ώρα του Διεθνούς Δικαστηρίου, χρησιμοποιώντας  αυτό το επιχείρημα: «εμείς ποτέ δεν αποδεχτήκαμε ότι αυτή είναι θάλασσα μόνο για την Ελλάδα».
Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε και την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δείχνει αδύναμη να προστατεύσει την ΑΟΖ ενός κράτους μέλους της, επικαλούμενη την απουσία μιας κοινής ευρωπαϊκής δύναμης επέμβασης. Δεν χρειάζεται μια υψηλού επιπέδου γεωπολιτική ανάλυση της ανατολικής Μεσογείου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι θάλασσες της Τουρκίας δεν διαθέτουν υδρογονάνθρακες! Γι’ αυτό για δεκαετίες προσπαθούν να αρπάξουν θάλασσες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.
Οκτώ εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό Πρωθυπουργοί, προηγήθηκαν του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 1982. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας και κανείς δεν τόλμησε να ανακηρύξει ΑΟΖ τα τελευταία 37 χρόνια. Εμείς, σήμερα, συνεχίζουμε να κοιμόμαστε και δεν κλίνουμε τον δρόμο στον Ερντογάν οριοθετώντας τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και να τον αφήσουμε να τρέχει και να μη προλαβαίνει. Διαφορετικά θα τρέχουμε εμείς και δεν θα προλαβαίνουμε εάν η Τουρκία οριοθετήσει ΑΟΖ με την Λιβύη. Εύχομαι ο σημερινός Πρωθυπουργός να ανακηρύξει και να οριοθετήσει την ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: Η παραφροσύνη του Ερντογάν δεν έχει όρια: Η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την …Ιταλία! https://hellasjournal.com/2019/09/i-parafrosyni-toy-erntogan-den-echei-oria-i-toyrkia-echei-thalassia-synora-me-tin-italia/

8 σχόλια:

  1. Πολύ Σωστός .. γιατί όμως περιμένουμε από άλλους αντί
    1) οπλιζόμαστε,
    2) ανακυρησουμε ΑΟΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σύνορα της καρδιάς και οι γαλάζιες πατρίδες της Τουρκίας, αυξάνονται κατά καιρούς, ανάλογα με το πού υπάρχουν κοιτάσματα.

    - Χάρτης του 2016, όταν ακόμα η γαλάζια πατρίδα δεν είχε φτάσει νότια της Κρήτης:

    https://i.postimg.cc/bwzYx2Jj/Toyrkia-AOZ.jpg

    - Χάρτης που έχει προταθεί από Τούρκο ακαδημαικό, ο οποίος έχει αναπτύξει τη θεωρία, πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα τα 3/4 της Κρήτης, που στην πραγματικότητα, ανήκουν στην Τουρκία. ΑΡΑ, προτείνει και ανάλογα δικαιώματα για την Τουρκία:

    https://i.postimg.cc/TYNN9z2Y/Turkey-AOZ.png


    Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Τουρκία έχει μυρίσει το "ψοφίμι" εδώ και καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λαος μας ομως δεν εχει μυριστει τιποτε.Η το μυαλο του εχει βλαβη...η ..η μυτη του. Δεν μυριζει τον εαυτο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουρακουλουμ τι δουλεια κανει η Μελονι ?? (Εσυ στην Φιρεντσε εισαι ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, η Μελόνι δούλεψε 2 χρόνια ως δημοσιογράφος, αλλά ανακατεύτηκε πολύ νωρίτερα με την πολιτική (από έφηβος). Στην ουσία είναι επαγγελματίας πολιτικός και διετέλεσε υπουργός Νεότητας ή Νεολαίας (όπως θέλετε μεταφράστε το) στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι του 2008. Ο Μπερλουσκόνι φυσικά σήμερα τη λέει φασίστρια, γιατί του παίρνει ψήφους. Από την άλλη, η Μελόνι ακριβώς επειδή έχει κι αυτή κυβερνητική εμπειρία και δούλεψε και υπό το Μπερλουσκόνι, ξέρει και πώς να του ροκανίζει κι αυτή ψήφους. Ως προς το 2ο σκέλος, θα μου επιστρέψετε να μην απαντήσω, για λόγους ιδιωτικότητας.

      Διαγραφή
    2. Οκ...δημοσιογραφος λεει το βιογραφικο της.
      Σεβαστη η Ιδιωτικοτητα..αν και η πολη ειναι μεγαλη..

      Διαγραφή
  5. Αν δεν σχεδιάσουμε εμείς ένα μεγάλο θερμό επεισόδιο με προέκταση ακόμη και πόλεμο με την Τουρκία, ότι και να κάνουμε με διπλωματικές αλχημείες, απλά δεν θα καταφέρουμε τίποτε. Τα ευχολόγια και η επίκληση του δικαίου είναι φερετζές αδυναμίας. Ή δύναμης, αν σχεδιάσουμε το βαρύ θερμό επεισόδιο και απλώς περιμένουμε την συμπλήρωση των καταλλήλων αποθεμάτων.
    Κάνε το όπως ο Ιωάννης Μεταξάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κανε μια ρεαλιστικη εκτιμηση της καταστασης Κρις.Αλλο επιθυμια...αλλο ευθυμια...δεν τεμνωνται κοσμοι φανταστικοι. Εχει.καμμια σχεση η Μαφια με την πολεμικη αρετη ???

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.