11/9/19

Η αποκαθήλωση του Ερντογάν – Πρώτο κόμμα οι Ρεπουμπλικανοί στην Τουρκία


Δημοσκόπηση δείχνει ότι το AKP χάνει την εξουσία... Έχασε σημαντική υποστήριξη, λόγω της στάσης του στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.
Πρώτο κόμμα έχει αναδειχθεί στην Τουρκία το CHP για πρώτη φορά από το 2002 που το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ευρασιατικού κέντρου δημοσίων ερευνών (AKAM), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 1 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, οι Ρεπουμπλικανοί είναι μετά από χρόνια το κυρίαρχο κόμμα, ακολουθεί το AKP, μετά το εθνικιστικό MHP, το φιλοκουρδικό HDP και στο τέλος το İYİ.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μέσω twitter από τον ιδιοκτήτη του ΑΚΑΜ, Κεμάλ Ουζκιράζ, ο οποίος υποστήριξε, ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι νέοι κομματικοί σχηματισμοί που ετοιμάζουν πρώην στελέχη του AKP, όπως ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Αλί Μπαμπατζάν. 

Λεπτομέρειες της δημοσκόπησης θα βγουν στη δημοσιότητα σε άλλη ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον Ουζκιράζ, το AKP έχασε σημαντική υποστήριξη εξαιτίας της στάσης του για τα αποτελέσματα των εκλογών της 31 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου. Το κυβερνόν κόμμα ζήτησε την ακύρωση των αποτελεσμάτων και την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, την οποία κέρδισε εκ νέου ο Ιμάμογλου στις 23 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΑΚΑΜ πριν τις 31 Μαρτίου, προέβλεψε με ακρίβεια τη νίκη του Τραπεζούντιου δημάρχου με ποσοστό 44%, ενώ στις επαναληπτικές εκλογές έπεσε έξω κατά μία μονάδα. Υποστήριξε, ότι ο Ιμάμογλου θα πάρει 53% ενώ συγκέντρωσε 54%.


1 σχόλιο:

  1. Και κάποιοι ηλίθιοι στην Ελλάδα θα χαρούν.
    Βάστα Ερντογκάν, βάστα. Όσο πιό ανατολικά πάς το καράβι σας, τόσο πιό καλά για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.