30/9/19

«Στο Ισραήλ η αριστεία επιβραβεύεται»

Η κ. Ιρίτ Μπεν-Αμπα, πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, στην όμορφη εκδήλωση που φιλοξένησε στην οικία της, την περασμένη Πέμπτη, για την ενίσχυση της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση.
Η Ξανθίππη Δωματιώτη, με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και δύο μεταπτυχιακά –στο Σεντ Αντριους της Σκωτίας και στο ΕΚΠΑ–, κάνει αυτόν τον καιρό, με υποτροφία της ισραηλινής κυβέρνησης, το διδακτορικό της στη Γεωπολιτική στην πόλη Ραμάτ Γκαν. Δεν έχει εβραϊκές ρίζες, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ πριν το Ισραήλ, έμαθε για το πρόγραμμα υποτροφιών μέσω Facebook, πέρασε από συνέντευξη και επελέγη βάσει των προσόντων της.
Πολλά την έχουν εντυπωσιάσει στο νέο περιβάλλον της, ακαδημαϊκό και μη: το υψηλό επίπεδο σπουδών, οι υποδομές, η έμφαση στην καινοτομία, η ζεστασιά των ανθρώπων. «Οπου και όποτε κι αν χρειάστηκα κάτι, όλοι έσπευσαν να με βοηθήσουν. Και οι Βρετανοί είναι πολύ ευγενείς, όμως στα μάτια των Ισραηλινών βλέπεις ότι δεν το κάνουν επειδή πρέπει, αλλά επειδή το νιώθουν».

Για τη συνέχεια kathimerini

5 σχόλια:

  1. Τι να συγκρινουμε τελικα; Εμεις ειμαστε διαχρονικα πρωταθλητες στην ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    Ειναι τυχαια η καταντια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς είμαστε μια αποικία και αυτοί ένα ελεύθερο ισχυρό κράτος.Οι διαφορά είναι ποιοτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι πριν φτιαξουν κρατος εκαναν ερευνητικα κεντρα και πανεπιστημια. Εμεις εδω καναμε μαγαζακια για νεολαιους των κομματων.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική η επισήμανση σας .
      Όταν βάζεις σημαιοφόρους κατόπιν κληρώσεως (βλέπε ΤΖΟΚΕΡ-ΛΟΤΤΟ -ΚΙΝΟ )δέν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο απ'αυτό που δυστυχώς βιώνουμε .

      Διαγραφή
  3. Οταν σε διοικουν ηλιθιοι (πχ ΓΑΠ, Αλεξης, Κουλης) τι περιμενεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.