17/9/19

Μία μέρα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πέντε στην Τουρκία, με υποσχέσεις επενδύσεων: Σας λέει κάτι;

Ο υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ, Ρος, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν Πηγή φωτ: TRT Haber
Σάββας Καλεντερίδης
Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να χάσουμε ως χώρα, μετά τη μισή Κύπρο, μετά το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας, και μετά το πριόνισμα στο Αιγαίο, ειδικά μετά την κρίση στα Ίμια, τότε που την επομένη οι ΗΠΑ δήλωσαν επισήμως ότι η περιοχή είναι «αδιευκρίνιστης κυριαρχίας», για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Το έχουμε γράψει πριν από λίγες εβδομάδες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:
Μια συμφωνία στρατηγικής σχέσης, όπου θα καταγράφονται με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και οι δεσμεύσεις και ξεκάθαρες εγγυήσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα σε μια σειρά από ζητήματα, με καίριο εκείνο της εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
Ας ελπίσουμε ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον ερχόμενο Οκτώβριο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να ικανοποιηθούν οι βασικές αρχές που προαναφέραμε, στη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.
Και όσο προετοιμάζουν οι Έλληνες διπλωμάτες τον σχετικό φάκελο, τους προτείνω να σκεφτούν ποιος είναι ο λόγος που ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, παρά τις αλλεπάλληλες προσβολές της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, παρά τη φυλάκιση Αμερικανών υπηκόων στην Τουρκία, παρά την ανυπακοή της Άγκυρας απέναντι στην Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων (S-400) και την κατασκευή δύο αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου (για τον έναν εξ αυτών έπεσε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, επειδή έπληττε τα συμφέροντα ΗΠΑ-Δύσης) και δύο πυρηνικών εργοστασίων ρωσικής τεχνολογίας, παρά τις πειρατικές και βάρβαρες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου σε αδειοδοτημένα θαλασσοτεμάχια, παρότι συμμάχησε με τη Ρωσία και το Ιράν, που είναι στον «άξονα του κακού», κατά τις ΗΠΑ, παρά το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν με το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, στέλνοντας στην Ελλάδα και την ΕΕ με σχέδιο εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, επέλεξε να μείνει μία μέρα στην Ελλάδα και πέντε στην Τουρκία.
Και για να μην θεωρήσουν ορισμένοι ότι το θέμα είναι απλά αριθμητικό και ότι μπορεί ο Ρος να κάνει διακοπές στην Τουρκία, να τους πληροφορήσουμε ότι το πρόγραμμά του είναι «γεμάτο» και ότι εργάζεται πάνω σε στρατηγικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και θεσμοί, για να ανέβει ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών από τα 20 δισ. που είναι σήμερα, στα 100 δισ. δολάρια το χρόνο!
Μάλιστα, παρότι ο Ρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το θέμα της επιβολής κυρώσεων, λόγω των S-400, στο «καπάκι», που λέει η πιάτσα, δήλωσε ότι αυτό θα το εξισορροπήσουν με την εγκατάσταση στην Τουρκία αμερικανικών εταιρειών που θα εγκαταλείψουν την Κίνα, λόγω του αμερικανοκινεζικού εμπορικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη.
Όσο εξετάζουν οι Έλληνες διπλωμάτες τα σχετικά στοιχεία, ας διαβάσουν και το παρακάτω κείμενο, που ανήκει σε άτομο που απηχεί ευθέως τις απόψεις Ερντογάν και αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την τουρκική κρατική πολιτική:
«Το μόνο πρόβλημα στη Συρία είναι η κατοχή των ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί ευθέως και πρόβλημα της Τουρκίας»
Του Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, εφ. Yeni Şafak
Πλέον το «Πρόβλημα Συρία» έχει μετατραπεί σε «Πρόβλημα κατοχής από τις ΗΠΑ». Το ένα τρίο αυτής της χώρας έχει καταληφθεί από το PKK, μετά την κατασκευή της απειλής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Και δεν μπορεί να βρεθεί λύση έξω από αυτό το πλαίσιο αναφοράς.
Το πιο σημαντικό θέμα που πρέπει να απαντηθεί είναι «Τι δουλειά έχουν οι ΗΠΑ εδώ;». Ποιος τους κάλεσε, με ποια νομιμοποίηση ήλθαν, με ποια λογική κάθονται στο τραπέζι των συνομιλιών.
Καταλαμβάνει μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας βήμα-βήμα μια χώρα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Συρίας, αλλά ολόκληρης της περιοχής. Θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σ’ ολόκληρη την περιοχή. όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι.
Η κατοχή της Συρίας είναι «πρόβλημα της Τουρκίας»
Όλα τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας πηγάζουν από την κατοχή των ΗΠΑ στη Συρία. Η πιο μεγάλη εγγύς απειλή από εκεί προέρχεται, και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει «όσους έχουν στο νου τους την Τουρκία».
Η κατοχή της Συρίας είναι «πρόβλημα της Τουρκίας», γιατί ο πόλεμος αυτός έγινε για να ανοίξει το μέτωπο και στην Τουρκία. Γι’ αυτό προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το μέτωπο, γι’ αυτό πρέπει να τερματιστεί η κατοχή των ΗΠΑ στη Συρία.
Και όλοι στην Τουρκία, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, πρέπει να εναντιωθούν στην κατοχή αυτήν.
Στα ανατολικά του Ευφράτη στήνουν το πιο μεγάλο μέτωπο μετά τον Α΄ ΠΠ
Αν δεν περατωθεί αυτή η κατοχή, η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας θα είναι πάντα υπό συνεχή απειλή. Αύριο θα είναι πολύ χειρότερα από σήμερα. Με το PKK και την τρομοκρατία χτίζεται το «Μέτωπο της Τουρκίας». Γι’ αυτό λέμε ότι είναι εθνικό θέμα, που αφορά όλους μας.
Γι’ αυτό πρέπει να δούμε το θέμα μακροπρόθεσμα. Χτίζεται ένα μέτωπο, μια ζώνη που αρχίζει από τα σύνορα με το Ιράν και φθάνει μέχρι τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας το βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας.
Είναι το μεγαλύτερο μέτωπο που απειλεί την Τουρκία μετά τον Α΄ ΠΠ.
Ο «Εσωτερικός Πυλώνας» του Μετώπου δεν βλέπει καμία κατοχή
Όσοι συσπειρώνονται γύρω από τον εσωτερικό πυλώνα αυτού του μετώπου, διαπράττουν προδοσία.
Ο εσωτερικός πυλώνας διαμορφώνεται για να διευκολύνει τον πόλεμο των εξωτερικών πυλώνων εναντίον της Τουρκίας. Όλοι αυτοί δεν αναρωτιούνται «τι ζητούν οι ΗΠΑ εδώ;».
Και ο πυλώνας αυτός δεν περιορίζεται στο PKK και το HDP. Έχει ευρύτερες διαστάσεις και δεν στρέφεται εναντίον του Ιράν, αλλά της Τουρκίας, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να αντισταθεί στην περιοχή.
Για όσους λένε «Τι μας νοιάζει τι γίνεται στη Συρία;»
Όσους λένε «τι μας νοιάζει τι γίνεται στη Συρία», τους απαντάμε ότι όλα αυτά αφορούν την Τουρκία. Ο κίνδυνος έρχεται, είναι ήδη εδώ. Τον είδαμε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Και όσο το θέμα αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Τουρκία, άλλο τόσο αφορά και στοχοποιεί τη Ρωσία και το Ιράν. Όμως η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Τουρκία.
Η υπεράσπιση της Τουρκίας δεν είναι υποχρέωση μόνο του Ερντογάν και των υποστηρικτών του. Αυτός είναι ήδη στο στόχαστρο γι’ αυτόν το λόγο από πλανητικές και «εσωτερικές» δυνάμεις, επειδή έκανε τον «άξονα της Τουρκίας».
Είναι υποχρέωση και ύψιστο καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα.
Για το λόγο αυτόν η εισβολή στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη είναι για την πατρίδα μας ένα εθνικό θέμα, είναι η άμυνα της Τουρκίας.
Ας πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Δημοσιεύεται στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

20 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα κατοχής της Κύπρου είναι κατόπιν άδειας των Αμερικανών !!
    Ας μην το ξεχνάμε !! Το θέμα συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο είναι θέμα Αμερικανών ! !!
    Αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι , οι δικοί μας πολιτικοί είναι , πιστεύω κατώτεροι των Τούρκων πολιτικών ....... είναι στον κόσμο τους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια. .
    Κατά συνέπεια όταν ο Αμερικανός θέλει να κάτσει περισσότερες μέρες αυτό σημαίνει ότι άτομα συμφέροντα των Αμερικανών είναι πολλαπλάσια από αυτά που θα πάρει από εμάς !!!
    Άρα τον Τούρκο τον λογαριάζει πολύ περισσότερο από εμάς και επίσης ένας λόγος παραπάνω είναι που και οι δικοί μας πολιτικοί πετάνε στα σύννεφα !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σκέφτομαι εγώ τώρα από την ασφάλεια του πληκτρολογίου. Μήπως είναι το αναισθητικό που είναι απαραίτητο στην εγχείρηση; Δεν ξέρω. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω πως μπορούμε να δούμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε αντιδιαστολή με τις τουρκοαμερικανικές. Τι εγγυήσεις να μας δώσουν όταν κράτησαν την γνωστή στάση τους στο Κυπριακό και στην γιγάντωση της Τουρκίας όλα αυτά τα χρόνια; Πολλοί απλά καταριούνται το Κίσινγκερ και έχουν ήσυχη την συνείδησή τους, αλλά επιμελώς ξεχνούν πως Κίσινγκερ = Αμερική. Μιλώντας εντελώς ψυχρά, κανείς διαπιστώνει πως πρέπει να γίνει ολόκληρη κοσμογονία για να υπάρξει συμμαχική εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Αμερική και την Ελλάδα. Εμείς απλά προσποιούμαστε πως συμπίπτουν τα συμφέροντά μας και αυτοί κάνουν ότι μας πιστεύουν. Δυστυχώς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο προσκυνάνε τον πρέσβη αντί να τον έχουν στην διπλωματική σφαλιάρα όπως του αρμόζει και πρέπει αυτές θα είναι οι συνέπειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Οι ΗΠΑ δεν διατίθενται να χάσουν την Τουρκία. Τούς είναι αδιανόητο.
    Έχουν την πεποίθηση άλλωστε πως αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν (και οι Ισλαμιστές) θα πέσουν από την εξουσία και πώς είναι θέμα χρόνου να επανέλθουν οι φιλοδυτικοί Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές.
    Οπότε λογικό είναι να θέλουν να είναι "δίαυλοι" ανοικτοί δια την "επόμενη ημέρα".

    2)Η Ελλάδα είναι μία χρεοκοπημένη χώρα, απόλυτα εξαρτώμενη από τους "Θεσμούς", δυστυχώς είναι μία χώρα "κλωτσοσκούφι".
    Γιατί λοιπόν να χάση περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο του υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ με εμάς?
    Τό εμπορικό μας έλλειμμα το πρώτο επτάμηνο του χρόνου ήταν τεράστιο, 12,8 δισ. ευρώ.
    Το δημόσιο χρέος μας είναι 356 δισ. ευρώ, δηλαδή με ΑΕΠ 190,8 δισ. το 2018, το δημόσιο έλλειμα είναι στο ρεκόρ του 186,6% του ΑΕΠ.
    Δεν παράγουμε προϊόντα, αλλά συνεχώς διογκούμενο δημόσιο χρέος.

    3)Με μικρά επιδόματα και λίγες παροχές, με κάποιους διορισμούς και με τις περιορισμένες περικοπές στις συντάξεις και τις "ελληνοποιήσεις" ασφαλώς, ο Σύριζα, παρόλο που υπέγραψε την άθλια 'Συμφωνία των Πρεσπών', σχεδόν διατήρησε τις δυνάμεις του. (Πολλοί ψηφοφόροι, έγιναν ακόμα για άλλη μία φορά, "μισθοφόροι του εγκλήματος".)
    Είναι δυνατόν, άλλα κράτη, να μας υπολογίζουν σοβαρά?

    4)Όσον αφορά τις ελπίδες ότι η Τουρκία μπορεί να "διαλυθεί", απλώς και μόνο λόγω του Κουρδικού ζητήματος, αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.
    Αυτό αποκλείεται, διότι η Τουρκία έχει τεράστιο στρατό, ισχυρή οικονομία και μεγάλη πολεμική βιομηχανία.

    5)Συμπέρασμα.
    Η Ελλάδα πρέπει ταχύτατα να αναδιοργανωθεί, να εξυγιανθεί, να αποκτήσει υγιεί ανάπτυξη, γερή οικονομία, δυναμικό ελληνικό πληθυσμό, πραγματικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν, εχθροί και φίλοι.
    Διαφορετικά, προφανώς, κινδυνεύουμε να υποστούμε νέες τραγωδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχο σχόλιο !
      Στην τελευταία παράγραφο , χωρίς να είμαι καθόλου απαισιόδοξο άτομο θεωρώ πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη .
      Δυστυχώς μας πήρε το ποτάμι αφού πρώτα να πήρε τα μυαλά.
      Μόνο με πλήρη μεταστροφή του νου του νεοέλληνα και ένα θαύμα θα γλιτώσουμε τα χειρότερα δηλαδή την εξαφάνιση αυτου που λέμε ελληνικό κράτος. Ειλικρινά πιστεύω πως ετσι οπως βαδίζουμε είναι θέμα μερικών δεκαετιών η κατάληξη.

      Διαγραφή
  6. Τα προβλήματα βούτυρο στο ψωμί κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης,στην προκειμένη περίπτωση Αμερικής.Τα προβλήματα με την Τουρκία ή τα λύνουμε μόνοι μας η παμε για πόλεμο μόνοι μας.Ρωσοι Αμερικάνοι Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι απλά κοιτάνε τις δουλειές τους και τρίβουν τα χέρια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Σαββα, αλλαγη συμμαχιας χρειαζομαστε αλλα πως και ποιος θα το κανει. Η παραμονη μας στη Δυση που ελεγε και ο εθναρχης θα εχει σαν αποτελεσμα να χασουμε τελικα τα αυγα και τα καλαθια. Το κεντρο βαρους μετατοπιζεται στην Ευρασια και ειμαστε στο οριο. Πρεπει να το ξανασκεφτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ρε Χασάν μάς εγγυάσαι ότι άν πάμε με το πολυπόθητο ξανθό γένος τότε ο Πούτιν θά κάθετε περισσότερς μέρες στην Αθήνα από ότι στήν Αγκυρα? Θα μας βοηθέσει επίσης ο Ξανθός ηγέτης όπως έκανε και με το Ιντλίπ της Σύριας?

      Διαγραφή
  8. Οἱ Τοῦρκοι βλέπουν ὡς καίριο ἐθνικό τους πρόβλημα τόν ἔλεγχο τῶν ΗΠΑ σέ μέρη νοτίως τῆς Ἐπικρατείας τους, διότι ἕνα Κουρδικό κράτος θά τούς ἀποσποῦσε, ἐνδεχομένως, μέρος τῆς κρατικῆς κυριαρχίας πού ἀσκοῦν στήν Μικρά Ἀσία.
    Καί γιά νά ἀντιμετωπισουν τόν "κίνδυνο" αὐτόν, συμμαχοῦν καί μέ τήν Ρωσία κλπ.

    Ἐμεῖς δέν ἔχουμε φαίνεται, οὔτε ἀντίθετα συμφέροντα οὔτε διαφορετικές πρός τίς ΗΠΑ ἐπιδιώξεις πουθενά!
    Οὕτε στήν Κύπρο μας, οὔτε στό Αἰγαῖο μας, οὔτε στήν ἀληθινή καί μοναδική Μακεδονία μας, οὔτε στήν Δυτική Θράκη μας, οὔτε στήν Βόρειο Ἤπειρο ἤ Νότια Ἀλβανία.
    Παντοῦ ἔχουμε ... "στρατηγική συμμαχία" μέ τις ΗΠΑ!
    -Δηλ. συμμαχία στρατηγῶν μας μέ στρατηγούς τῶν ΗΠΑ (...)
    Καί δέν χρειάζεται νά γράψουμε σέ χαρτί τίς ἀμοιβαῖες ὑποχρεώσεις μέ τίς ΗΠΑ! Τόση ἐμπιστοσύνη! ...

    Ἀλλά καί ἄν τίς γράψουν οἱ σημερινοί πολιτικοί, τί θά γράψουν; Πόσα καί πῶς θά δίνουμε ἐμεῖς στίς ΗΠΑ, ὤστε νά δροῦν κατά τῆς Ρωσίας καί ὑπέρ τῆς Τουρκίας;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι κανεις διατεθιμενος να αλλαξει τον τροπο που ζει ?? Το πως σκεφτεται εως εδω ?? Το πως ενεργει κι αξιολογει ? Να μην ειναι μονο ατομο αλλα και ομαδα ?? Οχι...Τοτε οτι ειναι να γινει ...θα γινει αληθινο.Αν τα μηνυματα δεν φτανουν απ τον γυρο κοσμο, αν οι παραμετροι που ραγδαια χειροτερευουν, αν οι εποικοι που κατακτουν την χωρα με ρυθμο ..ενα χωριο την μερα αν ολα αυτα χωρις ιχνος παραγωγης στον οριζοντα , αν δεν ειναι αρκετα να καταλαβει το πληθος οτι παει για βιαια εξαφανιση...τοτε δεν υπαρχει λογος καμμιας κουβεντας για τιποτε. Η αυλαια πευτει.Δεν ειμαστε κεραυνοπληκτοι και κοιταμε απραγοι με κατεστραμενα νευρα.Ειμαστε οι νεκροθαφτες της ιστοριας 7.000 ετων.Αλλες 7.000 χρονια θα μας μουτζωνουν απ το μελλον.Ολες οι δικαιολογιες ειναι ταπεινες και ποταπες.Αν δεν κανουμε κατι ..δεν αξιζει τον κοπο.Αν κανουμε θα υπαρξει χειροκροτημα..Αν οχι μυριες μουτζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που μου λέει Κ. Καλεντερίδη, είναι ότι δεν παράγουμε τίποτε. Τί να συζητήσει με ανθρώπους που ζούν με δανεικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν εκπλήσσει η παραμονή του Υπουργού Εμπορίου περισσότερες ημέρες στην Τουρκία. Η Τουρκία έχει πολλαπλάσια στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ από ότι η Ελλάδα και αυτό είναι κάτι γνωστό θα έλεγα εδώ και αιώνες.

    Τώρα όσον αφορά για τις ξεκάθαρες θέσεις της συνεργασίας Ελλάδος ΗΠΑ είναι μάλλον κάτι ανέφικτο. Γιατί να το κάνουν (να κάνω λίγο το συνήγορό τους)? Κι αν δεν το κάνουν τι θα κάνει η Ελλάδα? Θα αλλοιθωρίσει προς άλλες κατευθύνσεις? Ας κοπιάσει λένε να δει τι θα πάθει. Η Τουρκία το τολμά και βλέπουμε τι περνά με καρότα και μαστίγια. Θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει κάτι αντίστοιχο? Αμφιβάλλω.

    Αν ήμουνα πραγματικά ουδέτερος και σε άλλη ήπειρο θα παρατηρούσα με πραγματικά επιστημονικό ενδιαφέρον την προσπάθεια αυτής της Τουρκίας.Γιατί εάν το πετύχει να απογαλακτιστεί από την Δύση και να τραβήξει αυτόνομη πορεία θα είναι κάτι κοσμογονικό. Και μάλλον η αρχή του τέλους για τη Δύση.

    Δεν πιστεύω ότι η Δύση θα αφήσει να φύγει η Τουρκία αναίμακτα από το χώρο επιρροής της.

    Η Ελλάδα λόγω μεγέθους και πολιτικών θα παραμείνει πάντοτε κομπάρσος. Μόνο σε καραμπόλες μπορεί να ελπίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το νερο ποτε δεν ειναι το ιδιο.Εδω εχουν φαγωθει ολοι να μεινει ακινητο το νερο.Γιαυτο βγαζουν και ξαναβγαζουν τους ιδιους. Πιο πιθανο ειναι να νικησει το νερο τους ακινητους..Ας χαζεψουμε το ..θεαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Τουρκία ανήκει πλεον και στη Δύση και στην Ανατολή. Σε Αμερικανους και Ρώσους έχω να πω ότι αν δεν μοιράσουν και εκχριστιανισουν με ειρηνικό τρόπο την Τουρκία, θα έρθει ο θάνατος του πλανήτη. Αρκετά με την Αμερικάνορωσικη παιδική χαρά της ανωμαλίας. Θα γίνει πυρηνικός αν δεν σοβαρευτούν οι υπερδυνάμεις. Ορθόδοξη παράδοση και Προτεσταντικές πρακτικές πρέπει να ενωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1) Οι ΗΠΑ δεν διατίθενται να χάσουν την Τουρκία. Τόσο ωςισχυρόσύμμαχο όσο και σπουδαίο εμπορικό καταναλωτή. Τούς είναι αδιανόητο.
    Έχουν την πεποίθηση – ίσως και το σχεδιάζουν -, πως αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν (και οι Ισλαμιστές) θα πέσουν από την εξουσία και πώς είναι θέμα χρόνου να επανέλθουν οι φιλοδυτικοί Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές (τους οποίους ως φαίνεται ελέγχουν) με τους οποίους πιστεύουν πως θα μπορέσουν να συνεννοηθούν.

    2) Απ΄ ότι έχω διαβάσει στην διεθνή βιβλιογραφία, ο Ρος είναι μεγάλος whealer dealer η δε Τουρκία με το μεγάλο μέγεθός της και τα πολλά εκατομμύρια καταναλωτές, προσφέρεται για ένα μεγάλο οικονομικό deal για το οποίο οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται.

    3) Μετά από την ανάγνωση του βιβλίου «Η Τελευταία Μπλόφα, To Παρασκήνιο του 2015. Οι Συγκρούσεις το Plan B΄» των δημοσιογράφων κκ. Ε. Βαρβιτσιώτη και Β. Δενδρινού [Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, epbooks.gr] και τα όσα τραγελαφικά εξιστορούν, όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά την διαπραγμάτευση του τρίτου Μνημονίου, αυτήν την φορά αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μας, δεν είναι απλά μία χρεοκοπημένη χώρα, απόλυτα εξαρτώμενη από τους πρόσφατα αποκληθέντες "Θεσμούς", αλλά δυστυχώς εκυβερνάτο επί 4,5 χρόνια από ανάξιους για να την αντιπροσωπεύουν ιδιοτελείς ανθρώπους με ιδεοληψίες του κερατά!!

    Αυτά όλα έχουν γίνει εδώ και καιρό γνωστά στους ξένους, οι οποίοι γνωρίζουν ανθρώπους και πράγματα στην Ελλάδα, καθώς και τα οφέλη τους που αναμένουν να πάρουν από κάθε χώρα Ελλάδα και Τουρκία!

    Έχει δίκιο λοιπόν ο Fotis V όταν γράφει ότι: - Γιατί λοιπόν να χάση περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο του ο whealer dealer Ρος, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, με εμάς που είμεθα τελείως αναξιόπιστοι?

    Μία χώρα όχι απλά χρεοκοπημένη αλλά και πολιτικά χείριστα εκπροσωπούμενη στον διεθνή χώρο!

    Τό εμπορικό μας έλλειμμα το πρώτο επτάμηνο του χρόνου ήταν τεράστιο, 12,8 δισ. Ευρώ αλλά οι επαϊοντες δήθεν αριστεροί ιδεοληψίες που κυβερνούσαν την Ελλάδα «αγρόν ηγόραζαν» και αδιαφορούσαν!

    Όπως γράφει ο Fotis V , το δημόσιο χρέος μας είναι 356 δισ. ευρώ, δηλαδή με ΑΕΠ 190,8 δισ. το 2018, το δημόσιο έλλειμμα είναι στο ρεκόρ του 186,6% του ΑΕΠ.
    Δεν παράγουμε τίποτα, κυρίως σε εξαγώγιμα προϊόντα, αλλά μόνο ένα συνεχώς διογκούμενο δημόσιο χρέος.

    3) Όπως γράφει ο Fotis V: Με μικρά επιδόματα και λίγες παροχές, με κάποιους διορισμούς και με τις περιορισμένες περικοπές στις συντάξεις και τις "ελληνοποιήσεις αλλόθρησκων λαθρομεταναστών", ο Σύριζα, παρόλο που διέπραξε εσχάτη προδοσία όταν υπέγραψε την επαίσχυντη και άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών» και χαντάκωσε την οικονομία της χώρας, σχεδόν διατήρησε τις δυνάμεις του. (Πολλοί ψηφοφόροι, ανοήτως φερόμενοι, έγιναν ακόμα για άλλη μία φορά, "μισθοφόροι του εγκλήματος κατά της χώρας μας".)

    Όπως γράφει ο Fotis V: Είναι δυνατόν, τα άλλα κράτη, με τέτοιους γελοίους και τελείως αναξιόπιστους αντιπροσώπους της χώρας μας, να μας υπολογίζουν σοβαρά?

    4) Όπως γράφει ο Fotis V: Όσον αφορά τις ελπίδες ότι η Τουρκία μπορεί να "διαλυθεί", απλώς και μόνο λόγω του Κουρδικού ζητήματος, αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός.

    Αυτό αποκλείεται, διότι στην Τουρκία, όλα τα κόμματα είναι «εθνικιστικά», έχει τεράστιο στρατό, ισχυρή οικονομία και έχει δημιουργήσει μεγάλη πολεμική βιομηχανία.

    5)Συμπέρασμα του Foti v:

    Η Ελλάδα πρέπει ταχύτατα να αναδιοργανωθεί, να εξυγιανθεί, να αποκτήσει πραγματική Ελληνική παιδεία και πολιτική μόρφωση (πράγμα που απεχθάνονται οι αριστεροί ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να είμεθα ένας πολτός για να μπορούν να μας κατευθύνουν όπως αυτοί θέλουν), υγειά ανάπτυξη, όπως πριν, σε όλους τους τομείς, γερή οικονομία, γνήσιο δυναμικό Ελληνικό πληθυσμό, πραγματικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

    Μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν, εχθροί και φίλοι.

    Διαφορετικά, έτσι θα σερνόμαστε και προφανώς, θα κινδυνεύουμε να υποστούμε νέα Ίμια και νέες τραγωδίες.

    Ευχαριστώ τον Fotis V.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρωτάτε τι μένει ακόμη να χάσουμε; Πρόκειται προφανώς για ρητορική ερώτηση, την απάντησή στην οποία γνωρίζει και ο ερωτών και οι μη εξηλιθιωμένοι ακροατές του.
    Ότι δηλαδή ΔΕΝ ΑΠΟΜΈΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.
    ΄Εχουμε χάσει -ουσιαστικά παραδώσει (μέσω εξαγορασμένων "εκπροσώπων" μας)- την εθνική μας κυριαρχία, ελευθερία, εδαφική ακεραιότητα, διεθνή εκτίμηση και σοβαρότητα και καταστεί αντικείμενο οίκτου θαυμαστών των προγόνων μας και ακόρεστης λεηλασίας, εκβιασμών ή σαρκαστικών κομπλιμέντων των εχθρών και "συμμάχων" μας.
    Δεν μένει ακόμη να χάσουμε ούτε καν το δικαίωμα του ερωτήματος που δικαιούνται η Σύροι
    να θέσουν δικαστικά στους Αμερικανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να μιλα μια κακοφημη γυναικα για αξιοπρεπεια...Μπορει να μιλησει..γιατι οχι..αλλα ναχει κοψει την δουλεια που κανει. Ετσι κι εδω μιλαμε για αξιες , για τα δεοντα ολα., αλλα την "δουλεια" δεν την κοβει το πληθος.Αρα θα μιλαμε επ απειρον για το δεον που δεν ερχεται σε κανενα θεμα. Ναρθει να κανει τι ?!?
      Ναι 99 χρονια ολα..Τι θα αλλαζε αν ηταν Τουρκοι ?? Θα αλλαζαν ολα αν υπηρχε ενα καθολικο " Αι Σιχτριρ ολοι κοπανοι "...Θα υπαρξει..??? Τα ζαρια θα πουν αφου ολα εκει φορτωθηκαν κι απο αμαθεις κι απο μορφωμενους.

      Διαγραφή
  16. Αρχίζουμε σαν σχολιαστές να συνερχόμαστε,βλέπω...
    Καλό αυτό...
    Αν εξαιρέσουμε τα πουλημένα τομάρια στην βουλή,καλό θα ήταν να συνέρχονται και τα στρατά (οι ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας)...
    Αν γίνει αυτό,έχουμε ελπίδες ακόμη.
    Ειδάλλως άστα-βράστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.