11/9/19

Η Τουρκία εξευτελίζει τις ΗΠΑ συστηματικά τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα είναι συνεπής σύμμαχος - Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ μια μέρα στην Ελλάδα και πέντε στην Τουρκία - Τι καταλαβαίνεις;

Επαφές Wilbur Ross σε Τουρκία για διεύρυνση εμπορίου στα 100 δις δολάρια και ενεργειακά
Στην Τουρκία βρίσκεται από τις 6 Σεπτεμβρίου  ο γνωστός στην Κύπρο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Wilbur Ross όπου είχε σειρά επαφών με τον Ερτνογάν αλλά και αξιωματούχους της Άγκυρας για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της οικονομίας, των  εμπορικών σχέσεων και της ενέργειας. Ο Ross συναντήθηκε με αρκετές επιχειρηματικές ενώσεις στο οικονομικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και τη τουρκική Ένωση Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων.
Ο Wilbur Ross  διετέλεσε  μεταξύ 2014-2017 αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Στην θέση του στην Τράπεζα Κύπρου αποφασίστηκε να διοριστεί ο James B. Lockhart, είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία WL Ross Co. LLC στη Νέα Υόρκη από το 2009 και μέλος των επενδυτικών της επιτροπών και της επιτροπής διαχείρισης της.
«Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει νέα εισροή μεταναστών από τη Συρία", δήλωσε ο Ερντογάν», κατά την διάρκεια υποδοχή του κ. Ross Κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας,  Ruhsar Pekcan  δήλωσε πως ο στόχος αμοιβαίου εμπορίου ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία αναμένεται να επιτευχθεί "με ισορροπημένο τρόπο’’ Συνάντηση είχε επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας γαμπρό του Ερντογάν,  Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ όπου συζήτησαν τρόπους περεταίρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Fatih Donmez μετά την συνάντηση με τον Ross έγραψε στο twitter  ότι έγινε μια παραγωγική συνάντηση όπου συζητήθηκαν τρόποι ενεργειακής συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιο επίπεδο.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross επισκέφθηκε επίσης  τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχε μια συζήτηση για τα θέματα της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και των Ορθοδόξων στην Τουρκία, καθώς και το ζήτημα της χρήσης του πρώην Ορφανοτροφείου στα Πριγκηπόνησα.
Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Ross  είχε προηγουμένως επισκεφτεί την Ελλάδα  όπου μιλώντας για τα ενεργειακά είπε «υπάρχουν κινήσεις που έχουν γίνει στον χώρο του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί κέντρο διανομής LNG. Ο αγωγός έχει ήδη ολοκληρωθεί και ήδη παραδόθηκε ένα φορτίο LNG στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Βουλγαρία εισάγει φυσικό αέριο εκτός της Ρωσίας. Και όταν ολοκληρωθεί το τμήμα του αγωγού που διέρχεται από την Ιταλία, η αγορά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο».
Για την  Τουρκία είπε πως πρόσφατα αγόρασε το ρωσικό σύστημα S-400 και «δεν μπορούμε να τους πωλήσουμε τα αεροσκάφη F-35, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρείες οι οποίες εγκαταλείπουν την Κίνα».
Πηγή: Sigmalive

6 σχόλια:

  1. Αυτο που καταλαβαινουμε καλα ισως ειναι ...οτι πρεπει να τους ξεφληλισεις για να δεις βοηθεια.!! Το ιδιο γινεται και με την ΕΕ.Στο θεμα των εποικων ζηταει κι αλλα λεφτα.Ειναι προφανες οτι με αυτα θα πληρωσει τους Ρωσους για τους Σ 400...και το ..Ακουγιου ..
    Ο τυπος τους δουλευει ολους.Σκεφτητε δε ..οτι μερος των χρηματων της ΕΕ..το πληρωνει σαν μελος της ΕΕ..η Ελλσδα.!! Δηλ. Χρηματοδοτουμε τα οπλα που θα μας ..σκοτωσουν !!!!! Ουτε στα ανεκδοτα...ουτε..Και σπ την αλλη...ειμαστε και...αντιρωσοι !!! Ποια ανεκδοτα ?? Και ..βαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κυριος Ρος ειναι ενας παθολογικος ψευτης. Με κατι τετοιους δεν συναγελαζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καταλαβαίνεις;
    Μά όσοι ακόμη ενδιαφέρονται και είναι ακόμη σε θέση να καταλαβαίνουν αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική και "πνευματική" ηγεσία έχει εξαγορασθεί και εκμαυλιστεί μέχρι το κόκκαλο και οι ιθαγενείς ψηφοφόροι πολίτες έχουν -μετά το 41 και την αντίσταση- αποδεχτεί και βολευτεί με την επιστροφή στην κατάσταση των γκιαούρηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστεριε οχι ολοι...Πληθος ναι..Αλλα το πληθος ειναι σαν το ζυμαρι.Πλαθεται..Σχηματα παιρνει απο πλαστες.Πλαστη δεν εχουμε....και πρεπει να βρουμε πασει θυσια πριν παμε στα θυμαρακια..Εχουν καει τα λαμπακια ολα απ τα αντικειμενα τα υλικα..Ταχουν ολοι πρωτα !! Βρε διαβολε μια καλη μασα...δεκα ρουχα..ενα τζιπ...κλπ κλπ..ειναι πανω απ την ζωη σου και την αξιοπρεπεια σου ?? Πως ειναι δυνατον ??? Πορνες ειμαστε ???? Τι πουλας γιαυτα ?? Τι ?? Αυτο ολο δεν μου το βγαζεις απ τον νου....ειναι γυναικειο ολο !!!! Στυλ δανεικο ...και οι φοβιες ολες το ιδιο...Πολλες φοβιες !! Παρα πολλες.....Τρομος για οτιδηποτε εξω απο λιακαδα..απνοια...κλπ..Δεν στεκει αρσενικα...Στεκει ?? ..

      Διαγραφή
  4. Και τί θέλετε ρε παίδες να πεί με την Ελλάδα των συνδ(η)καλισταράδων, της 40ετους αποβιομηχάνησης, της αντίστοιχης διάλυσης γεωργίας-κτηνοτροφίας-αλιείας? Με ποιούς να μιλήσει? Με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες? Ρε, ένα έργο πήγαμε να κάνουμε στο Ελληνικό και βγάλαμε παλιά αεροπλάνα της ΟΑ σαν αρχαιότητες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
    Και φυσικά θα πάει για δουλειές εκεί που φτιάχνουν πλέον δικά τους οπλικά συστήματα. Και όταν φτιάχνεις οπλικά συστήματα, σημαίνει ότι έχεις και πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.