12/9/19

Η Λέρος, η CIA, η ΜΙΤ και το… ένδοξο ΥΠΕΘΑ

Κάποτε λένε κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο στους διαδρόμους του αρχηγείου του Φορτ Λάγκλεϊ που είναι η έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, η γνωστή μας CIA. Τι έλεγε αυτό; «Σε δύο χώρες δεν χρειαζόμαστε πράκτορες. Στην Ιαπωνία γιατί δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα γιατί μιλάνε όλοι!».
Για την Ιαπωνία δεν ξέρω, αλλά για την Ελλάδα ένα δίκιο το έχουν.
Το πιο πρόσφατο γεγονός που μας το επιβεβαιώνει αυτό το «ανέκδοτο», είναι η κλοπή του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.
Αποκάλυψαν οι αθεόβοφοι πως η συγκεκριμένη αποθήκη είναι προκεχωρημένη και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία για ειδικές αποστολές σε λιμάνια και στην ενδοχώρα.
Έτσι μετά από αυτή τη βλακώδη αποκάλυψη, οι Τούρκοι έχουν επιβεβαιώσει το υλικό, την τοποθεσία και έναν πιθανό ρου ομάδων των ΟΥΚ προς δολιοφθορά στη χώρα τους. Ημέρα και ώρα δεν είχαμε προφανώς πρόχειρα να τα αποκαλύψουμε.
Ποια ΜΙΤ και ποια τουρκική υπηρεσία πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής; Καλύτερη (για τους Τούρκους) από αυτή του ΥΠΕΘΑ υπάρχει; Όχι σας παρακαλώ αν έχετε αντίρρηση να την εκφράσετε.
Και είμαι βέβαιος ότι αν μπορούσαν θα μας έστελναν και συγχαρητήριο τηλεγράφημα: «Yunanlı arkadaşlar, teşekkür ederiz. İyi geceler» (Αδέλφια μας Έλληνες, σας ευχαριστούμε πολύ. Καλό βράδυ)
Πηγή: Antinews

4 σχόλια:

  1. Δικιο εχετε.Πρωτα πρεπει να βρουν ποιος τοδωσε και γιατι στον τυπο..Και μετα τα οπλα.Ποιος και γιατι παιζει με την εθνικη ασφαλεια.Και πρεπει να κοπει αμεσα καθε δημοσιοτητα ..πριν δωσουν κι αλλα στοιχεια σε Τουρκους και δραστες..( για να αμυνθουν..!!!.) Αν νομιζουν οτι ειναι παιδικη χαρα...ας ειναι τοτε ολα...και οι ιδιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατσε μην εδωσαν ..σαν Γκουφη..αφορμη στην Τουρκια να εισβαλει στο νησι..για να προστατεψει τον εαυτο της σπ τα ..οπλα...Τοσο καλα...Αν ολοι αυτοι..ηταν στο Ισραηλ θα λεγαν για φιγουρα δημοσια τα παντα στους Αραβες.Ακομη και που εχουν τα πυρηνικα οπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα άρθρο του αντινιούζ που συμφωνώ απόλυτα.
    Μην την ψάχνετε. Στην Ελλάδα έχουμε αλλεργία με οτιδήποτε και με οποιονδήποτε έχει σχέση με την ασφάλεια. Ρουφιάνους τους ανεβάζουν, καρφιά τους κατεβάζουν και πάει λέγοντας. Κι όποιος πάει να ασχοληθεί κάπως πιό σοβαρά, συγκεντρώνει απέναντί του συνασπισμένους τόσους ετερόκλητους αντιπάλους, που αν δεν έχει υπεράνω (κυριολεκτικά) την ελευθερία κινήσεων, πέφτουν να τον φάνε.
    Αλλο ένα από τα κατορθώματα της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας φαίνεται περίεργο; πριν λίγες μόλις ημέρες, τα αστροπελέκια του ΕΣ δημοσίευσαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ φωτογραφίες (από επίσκεψη της ηγεσίας σε ακριτικό φυλάκιο) από τις οποίες δεν είχαν διαγράψει τα exif data και ήταν ορατά σε όλους τα στοιχεία συντεταγμένων με ακρίβεια χιλιοστού του μέτρου (mm). Είμαι σίγουρος πως σε κάποιο γραφείο στην Τουρκία, τα στελέχη της ΜΙΤ κοιτάζονται μεταξύ τους με απορία και λένε «…Έλα ρε συ, δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι! Ρε, συ μήπως το κάνουν επίτηδες για να μας παραπλανήσουν;…»

    https://twitter.com/e_amyna/status/1171365205755998208

    Κι αν κάποιος βιαστεί να πει πως τα στοιχεία γεωγραφικών συντεταγμένων μπορούν να αλιευθούν κι αλλιώς (πολιτικοί / στρατιωτικοί δορυφόροι, αεροφωτογραφίες UAV κλπ), ασφαλώς και δεν μιλώ για αυτό! Εννοώ την παντελή απουσία Παιδείας σε θέματα ασφάλειας επιχειρήσεων / OpsSec και σε ένα τρόπο συμπεριφοράς που δεν θυμίζει το «ως αδερφέ».

    Να! Κάτι τέτοια βλέπω και δεν απορώ που ο (πρώην αξιωματικός ΕΣ) Νίκος Τόσκας κατάφερε να γίνει Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στην φωτογραφία του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν ορατό το χαρτάκι με τους κωδικούς πρόσβασης στον προσωπικό του υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.