18/9/19

Η «εποχή των drones» και οι απειλές για την Ελλάδα


Του Νίκου Μελέτη
Η επίθεση με drones εναντίον των εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία, που έχει πλέον επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και η ολοένα και πιο διευρυμένη χρήση οπλισμένων UAV’s όχι μόνο από κράτη αλλά και από ομάδες και τρομοκρατικές οργανώσεις, αναδεικνύει το όπλο αυτό σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα εκτέλεσης αντισυμβατικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Και σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, που η συζήτηση εδώ και μια δεκαετία είναι εάν θα μπορέσει να προμηθευτεί δυο φρεγάτες από την Γαλλία ή αν -και υπό ποιους όρους- θα αναβαθμίσει τα F-16, η απειλή είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η Τουρκία έχει κάνει άλματα στην τεχνολογία των UAV’s. Χθες παρουσίασε το πρότυπο του νέου Akinci, ενώ ήδη το οπλισμένο Bayraktar φαίνεται να έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε κανονικό πολεμικό τερέν, στη Λιβύη.
Η Τουρκία, στην έκθεση TEKNOFEST (Istanbul Aerospace and Technology Festival) που άνοιξε χθες πύλες της στην Κωνσταντινούπολη, παρουσίασε το νεότερο απόκτημα της, το οπλισμένο drone Akinci, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρία Baykar Makina.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.