19/9/19

FT: Σκληρό μάθημα για Τραμπ στη Μέση Ανατολή

Η στρατηγική του Ιράν απέναντι στην πολιτική «μέγιστης πίεσης» των ΗΠΑ και οι λάθος εκτιμήσεις της Ουάσιγκτον για το αποτέλεσμα. Το βήμα που δεν έπρεπε να κάνει η Τεχεράνη και το μπλεγμένο κουβάρι της Μέσης Ανατολής.


Πλήγωσε μας και θα πληγώσουμε τους φίλους σου. Αυτή υπήρξε η εμφανής στρατηγική του Ιράν αφότου οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την «μέγιστη πίεση», σκίζοντας την συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά και παραλύοντας την οικονομία της χώρας με σκληρές κυρώσεις.
Αδυνατώντας να ανταποδώσει στις ΗΠΑ, ή, πιθανότατα, φοβούμενο τις συνέπειες, το Ιράν τιμωρεί τους συμμάχους της Αμερικής στον Κόλπο, με τη Σαουδική Αραβία να είναι ο κύριος στόχος. Ο σκοπός ήταν να δείξει ότι ο πόνος από τις ποινές των ΗΠΑ θα διαμοιραστεί. Αν το Ιράν δεν μπορεί να πουλήσει πετρέλαιο, άλλοι παραγωγοί και η αγορά, θα υποφέρουν επίσης.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Από ο, τι φάνηκε χθες δεν είναι μόνο το Ιράν, έκρηξη στην Τουρκία έκρηξη στην ΕΝΙ... Κάτι άλλο παίζει που δεν τι βλέπουμε και είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ευρύτερη σύγκρουση. Ήδη στη Συρία διεξάγεται ένας μίνι παγκόσμιος πόλεμος κάτι δεν πάει καθόλου καλά και μάλλον κάποιοι θέλουν να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικιο εχεις αλλα και πριν δεν ηταν καλα.Το καλα, αποκτα μια υποσταση αν ορισουμε τι ειναι καλα..Τι ειναι λοιπον καλα ?? Ετσι θα δουμε τι δεν ειναι καλα..Δεν φτανει γενικολογα να λεμε χωρις νοημα κατι.Αυτο δεν θα πει τιποτε αν δεν οριστει ακριβως .Διαφωνεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.