21/9/19

Gatestone: Η ΕΕ αρνείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα του προσφυγικού

Τη λανθασμένη τακτική για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα στην ΕΕ τονίζει σε άρθρο του στο Gatestone Institute, ο Ιταλός δημοσιογράφος Giulio Meotti

Η Ευρώπη παρουσιάζεται ως εμπροσθοφυλακή της ενοποίησης της ανθρωπότητας.
Ως εκ τούτου, οι πολιτισμικές ρίζες της Ευρώπης έχουν τεθεί σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με τον Pierre Manent, διάσημο Γάλλο πολιτικό επιστήμονα και καθηγητή στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες του Παρισιού: «Η ευρωπαϊκή υπερηφάνεια ή η ευρωπαϊκή συνείδηση εξαρτώνται από την απόρριψη της ευρωπαϊκής ιστορίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού!
Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τις χριστιανικές ρίζες και θέλουμε οπωσδήποτε να είμαστε απολύτως φιλόξενοι με το Ισλάμ».
Ο Manent έκανε αυτές τις δηλώσεις στο μηνιαίο γαλλικό περιοδικό Causeur.
Ανέφερε, ως παράδειγμα, την Τουρκία: «Ήταν πολύ σαφές ότι ο μαζικά ισλαμικός χαρακτήρας της (ακόμη και πριν από τον Ερντογάν) όχι μόνο δεν αποτέλεσε εμπόδιο αλλά ένα είδος κινήτρου, έναν λόγο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Τελικά, θα ήταν η οριστική απόδειξη ότι η Ευρώπη είχε αποκοπεί και απελευθερωθεί από την χριστιανική της εξάρτηση».
Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αποτελούν τώρα την πρώτη γραμμή αυτής της μαζικής μετανάστευσης.
Η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει στρατόπεδο προσφύγων.

Για τη συνέχεια BankingNews

2 σχόλια:

  1. Ο Meotti είναι δημοσιογράφος στην ιταλική εφημερίδα "Il Foglio", που σήμερα έχει κυκλοφορία γύρω στα 60.000 φύλλα, αλλά στο παρελθόν, είχε μεγαλύτερη πέραση, όταν διευθυντής ήταν ο Τζουλιάνο Φεράρα (πρώην κομουνιστής, γιος γερουσιαστή κομουνιστή και παρτιζάνας), που λόγω της πληθωρικής παρουσίας του, ήταν συχνά καλεσμένος στην ιταλική τηλεόραση, ειδικά την περίοδο της μεταστροφής του στην κεντροδεξιά (πολιτεύτηκε με το Μπερλουσκόνι και διετέλεσε και υπουργός).

    Το Foglio, στην ουσία ήταν εφημερίδα που εξέφραζε ανέκαθεν τις θέσεις της κεντροδεξιάς. Βέβαια, κάποιος σαν το Meotti (έχει γράψει και διάφορα βιβλία, όπου δε μασάει τα λόγια του), στην Ελλάδα θα θεωρούνταν ακραίος, ξενοφοβικός, ακροδεξιός...

    Σημείωση. Οι μουσουλμάνοι στην Ιταλία είναι 1.400.000, ήτοι 2,34% του πληθυσμού. Αν δεχθούμε τις δηλώσεις του προέδρου μουσουλμάνων Ελλάδας ότι οι μουσουλμάνοι (πέρα από τη Θράκη) είναι τουλάχιστον 500.000, τότε η Ελλάδα έχει ήδη σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από την Ιταλία, αλλά Meotti σε μια "μη ακραία" εφημερίδα, δεν υπάρχει. Αξιοσημείωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ενημερωνεις αψογα και πολιτισμενα για το γιγνεσθαι διπλα.
      Το τι συμβαινει εδω ειναι περιπλοκο.Μοιαζει πολιτικο αλλα δεν φαινεται ναναι .Επικαλειται το λιγοτερο επιβλαβες για το ιδιο.Την πολιτικη.Ολα τα αλλα αποδομουν την δομη του.Τρεμει την αληθεια.Ψαχνει μια αξιοπρεπη απαντηση για την ανεπαρκεια του.Αυτη ειναι η πολιτικη.Δινει κυρος σε κατι που δεν εχει δικαιωμα ναναι κυρος.
      Προκειται μαλλον για μια εκδηλωση αρχοντοχωριατισμου.Δεν αναγνωριζεις οτι απ το μηδεν θελει σταδια πολλα να πας στο κατι.Κυριολεκτικα θες με αλμα να βγεις στο φως.Ειναι ενα κομπλεξ κατωτεροτητας .Δεν ειναι ντροπη τα σταδια .Καθε αλλο . Αλλα ειναι τοσο εγωιστικα τα οντα. Δανειζονται τα ρουχα που θεωρουν βασιλικα ..τα ξενα.Η μιμηση ειναι το μονο που δινει εναν λογο κραχτη για την βιασυνη.Κι αυτο γινεται.Σε σημειο να αρνησαι και την ταυτοτητα σου.Τοσος εγωισμος.! Ετσι ομως ποτε δεν γινεσαι δημιουργος. Μονο μιμος .....παπαγαλος. Παρολο που μιλα ανθρωπινα το πτηνο ..νου δεν αναπτυσσει.
      Τελος παντων υποπτευομαι οτι δεν ειναι πολιτικα τα πραγματα οσο λενε ολοι.Γιατι η πολιτικη ανατελει οπου υπαρχει νους.Πως εχεις πολιτικη ανοιξη οταν εισαι πτηνο ακομη ?? Θελει χρονο να πας στο νου.Το αποτελεσμα σε πεισμα της πολιτικης επικλησης σου..ειναι αυτο που βλεπεις γυρω σου τωρα. Αν η πολιτικη ηταν το καταλληλο εργαλειο λυση..για σενα δεν θαχες τοσα χαλασματα γυρω σου με οποια πολιτικη συνθηκη.Τιποτε δεν δουλευει ..ειτε αριστερο ..ειτε μεσο..ειτε δεξιο.Γιατι εσυ δεν εισαι ωριμος γιαυτα ολα πουθενα κι ολα τα χαλας εσυ.Το συστημα του Παραδεισσου ναχες θα το εκανες θρυψαλα.Δεν ειναι μαλλον πολιτικο ολο.Κι ας λενε για εφε οτι ειναι.Εμενα δεν με πειθει κανεις παντως.Γιαυτο οι Ιταλοι φιλοι σου δεν καταλαβαινουν πολλα αυτονοητα γιαυτους που δεν γινονται στην Ελλαδα με την δικη τους λογικη .αλλα γινονται με την λογικη των ντοπιων.Δεν ειναι ιδιες οι λογικες ουτε στις ταμπελες που ειναι ιδιες στον ηχο. Αλλο δεξιος Ιταλος..αλλο αριστερος Ιταλος..κι αλλο οι αντιστοιχοι Ελληνες.Αν και οι ταμπελες ιδιες ειναι.Αμα εισαι μιμος αυτα παθαινεις.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.