14/9/19

Πιλότος της Αεροπορίας Στρατού, μιλά για το νέο ελικόπτερο Kiowa (ΒΙΝΤΕΟ)


«Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache», επισήμανε ο ταγματάρχης στο L&O.
Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η ΔΕΘ είναι το νέο απόκτημα της Αεροπορίας Στρατού, το ελικόπτερο επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, το οποίο κερδίζει, όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταγματάρχης της αεροπορίας στρατού, Αναστάσιος Μαγγίνας, μίλησε  στην κάμερα του L&O για τις δυνατότητες του νέου ελικοπτέρου.

Πρόκειται, όπως είπε, «για το νέο ελικόπτερο της πρώτης ταξιαρχίας της αεροπορίας στρατού, που παραλήφθηκε τον Μάιο του 2019. Είναι ένα ελικόπτερο αναγνώρισης – επιτήρησης, που μπορεί να δράσει τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο νησιωτικό χώρο. Μπορεί να φέρει πυραύλους hellfire ή ρουκέτες 2,75 ιντσών ή πολυβόλο 0,50 χιλιοστών. Είναι ένα ελικόπτερο που θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος στον ελληνικό στρατό σε συνεργασία και συνδυασμό με το επιθετικό ελικόπτερο Apache».

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

22 σχόλια:

  1. Πολλαπλασιαστής ισχύος είναι αυτό εδώ: https://youtu.be/Q-lz2xyGrV8

    Τα Καϊόβα είναι γιά τους αμερικανοκολλημένους και ,τους άθελα τους, εθελόδουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται στο βίντεο (και επαναλαμβάνεται στο κείμενο) να λέει ο πιλότος του ελικοπτέρου «…μπορεί να φέρει πολυβόλο 0,50 χιλιοστών…»!

    Ας το επαναλάβουμε άλλη μια φορά για όσους δεν το έπιασαν με την πρώτη: «0,50 χιλιοστών»!!! Δηλαδή το όπλο, εκτοξεύει… καρφίτσες! Σωστά;

    Kι αυτός ο άνθρωπος, επιλέχθηκε από την Υπηρεσία, να χειρίζεται ελικόπτερο! Ελικόπτερο ρε!!!!!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκπροσωπεί τoν ΕΣ και το Όπλο της Αεροπορίας Στρατού στη ΔΕΘ κι έχει επαφή με κόσμο και τηλεοπτικές κάμερες! Με άλλα λόγια, κι ελικόπτερο να πετάς, και Στρατηγός να είσαι, αν είσαι ΜΠΟΥΦΟΣ (το λέω ευγενικά) μέσα σου δεν το αποβάλεις ποτέ και παραμένεις μια ζωή ΜΠΟΥΦΟΣ! Να υποθέσω πως αν συνέχιζε η συνέντευξη, το αστροπελέκι θα μας χάριζε κι άλλες στιγμές γέλιου σαν αυτές τις ανοησίες που οι φΑνταροι συζητούν στο θάλαμο οπλιτών.

    Κρίμα! Κρίμα, κρίμα, κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο όταν μιλάμε για αμερικανικο ελικόπτερο σημαινει οτι οτιδήποτε πάνω σε αυτό θέλουμε να μετρησουμε το μετραμε σε ιντσες, άρα για να μαθαίνεις και εσύ ο ανθρωπος αναφερεται σε χιλιοστά της ιντσας οκ

      Διαγραφή
    2. 1).50 BMG

      The .50 Browning Machine Gun (.50 BMG, 12.7×99mm NATO and designated as the 50 Browning by the C.I.P.[1]) is a cartridge developed for the Browning .50 caliber machine gun in the late 1910s, entering official service in 1921. Under STANAG 4383, it is a standard cartridge for NATO forces as well as many non-NATO countries. The cartridge itself has been made in many variants: multiple generations of regular ball, tracer, armor-piercing (AP), incendiary, and saboted sub-caliber rounds. The rounds intended for machine guns are made into a continuous belt using metallic links.

      https://en.wikipedia.org/wiki/.50_BMG

      2)Kiowa Helicopters Fire Rockets and .50 Cal Machine Gun

      https://www.youtube.com/watch?v=AQIgU00QCBg

      3)OH-58D

      The Kiowa Warrior, sometimes referred to by its acronym KW, is the armed version of the OH-58D Kiowa. The main difference that distinguishes the Kiowa Warrior from the original AHIP aircraft is a universal weapons pylon found mounted on both sides of the aircraft. These pylons are capable of carrying combinations of AGM-114 Hellfire missiles, air-to-air Stinger (ATAS) missiles, 7-shot 2.75 inches (70 mm) Hydra-70 rocket pods,[79] and an M296 .50 caliber machine gun. The standard of performance for aerial gunnery from an OH-58D is to achieve at least one hit out of 70 shots fired at a wheeled vehicle 800 to 1,200 m (2,625 to 3,937 ft) away.[80][81] The Kiowa Warrior upgrade also includes improvements in available power, navigation, communication and survivability, as well as modifications to improve the aircraft's deployability.[82]

      https://en.wikipedia.org/wiki/Bell_OH-58_Kiowa

      Διαγραφή
    3. @ Unknown,

      Εσύ αδερφάκι μου πρέπει να είσαι πολλά κιλά μπούφος και σίγουρα θα έχεις αποφοιτήσει από την ίδια σχολή ανοησίας με τον Ταγματάρχη που μπέρδεψε τα μπούτια του! Εδώ που τα λέμε πέρασε από το μυαλό μου ο Ταγματάρχης να είναι ΕΠΥ (είναι γνωστή σε όλους η… Ακαδημαϊκή κατάρτιση των ΕΠΥ - εδώ γελάμε) μεταμφιεσμένος σε Ταγματάρχη, αφού αν προσέξετε λέει επίσης πως τo ελικόπτερο Kiowa «θα δώσει πολλαπλασιαστή ισχύος» αντί του συντακτικά σωστού «αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος»!

      Μάθε λοιπόν εξυπνάκια «Unknown», πως το πολυβόλο για το οποίο μιλούμε (Browning M-2HB) έχει διαμέτρημα 0,50 της ίντσας (μισή ίντσα δηλαδή!) ή αλλιώς 12,7mm - αν βολεύεσαι να μετράς σε χιλιοστά. Το 0,50 της ίντσας είναι 50 εκατοστά της ίντσας και όχι «χιλιοστά της ίντσας» όπως σαν την πορδή πετάχτηκες για να δικαιολογήσεις… τα αδικαιολόγητα. Που θα έρθεις εσύ μικρέ ανόητε «Unknown», να μου πεις εμένα τι είναι και πως μετράται το διαμέτρημα στο 50άρι. Μπούφο!

      Εν πάση περιπτώσει, είναι προφανές πως ο Ταγματάρχης ή είδε τηλεοπτική κάμερα και σάστισε και λέει ότι του ‘ρθε (που δεν το πιστεύω) ή είναι πράγματι ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν βρέθηκε κανείς στα 20+ χρόνια που υπηρετεί στον ΕΣ να του διδάξει σωστά πως σε άλλα όπλα μετρούμε το διαμέτρημα με χιλιοστά του μέτρου (mm) πχ 7,62mm ή 5,56mm ή 9mm ενώ σε άλλα όπλα είθισται να μετράται σε υποδιαιρέσεις της ίντσας πχ «50άρι» δηλαδή 0,50 της ίντσας, «30άρι» δηλαδή 0,303 της ίντσας κλπ. Για να μην σε πάω σε λεπτομέρειες της Βρετανικής μέτρησης σε gauge (πχ 12 gauge που είθισται να έχουν διαμέτρημα τα κυνηγετικά όπλα) το οποίο αν μπερδεύεις τα μπούτια σου με τα «χιλιοστά» και τις «ίντσες» δεν πρόκειται να καταλάβεις όσο κι αν στίψεις το φτωχό μυαλουδάκι σου εξυπνάκια «Unknown».

      Αυτά για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, εκτός αν μερικοί αρέσκονται να υιοθετούν τις βλακείες που ακούν από τον κάθε άσχετο.

      Κατάλαβες «Unknown» ή μήπως να στο ζωγραφίσω κιόλας;

      Διαγραφή
    4. Αυτο που λες για τον πολλαπλασιαστη ισχυει .Μαθηματικα ομως ισχυει και το αλλο.Το κλασμα της ισχυος πριν και μετα δινει εναν πολλαπλασιαστη που δειχνει την συνολικη μεταβολη της.Μιλαμε για το συνολο της ισχυος κι οχι για τον παραγοντα που την μετεβαλε.

      Διαγραφή
    5. Pointman δώσε πόνο. Έχω πεθάνει στο γέλιο. Θα ξέρει άραγε αν το όχημα φέρει συστήματα αυτοπροστασίας;

      Διαγραφή
  3. Εδώ που τα λέμε πέρασε από το μυαλό μου ο Ταγματάρχης να είναι ΕΠΥ (είναι γνωστή σε όλους η… Ακαδημαϊκή κατάρτιση των ΕΠΥ - εδώ γελάμε) (για απάντηση στον pointman). Θα σε παρακαλούσα πολύ να μην αναφέρεσαι για καμία ακαδημαϊκή κατάρτιση κανενός θεσμού των στελεχών των ΕΔ διότι θίγεις ανθρώπους που μπορεί να ήταν κάλλιστα πατέρας σου ή μπορεί ακόμη και το παιδί σου να μπει με κάποιον άλλο θεσμό αύριο κάπου και η κατάρτιση του να είναι υποδεέστερη. Οπότε κοίτα να ζητήσεις καμία συγνώμη και άσε τους μπουφους στα δέντρα. Και στην τελική από τα λόγια σου και τον τρόπο σου καταλαβαίνω ότι αυτοί που σε έφεραν στον κόσμο δεν σου έδωσαν την ανάλογη κατάρτιση στο πως πρέπει να μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown,

      …κι επειδή η βλακεία που δέρνει μερικούς είναι ανίκητη (‘ντάξει ο εικονιζόμενος Ταγματάρχης πιλότος Bell OH-58D δεν είναι ο μοναδικός που μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε με τις μπούρδες που ξεστομίζει), δες και μερικά ακόμη αστροπελέκια που λένε τα δικά τους και γελάει ο κάθε πικραμένος:

      Στο ακόλουθο βίντεο ο σκοπευτής με το Barret (προφανώς κάποιος στούρνος ΕΠΥ που του φόρτωσαν το όπλο για να βγει στη κάμερα), μας λέει πως «το Barret, έχει απαγορευτεί από τη Συνθήκη… της Γενεύης» και πως προκαλεί η βολίδα του με τα «μηδέν-κόμμα-πενήντα χιλιοστά» του προκαλεί ωστικό κύμα ανάλογο πτώσης μετεωρίτη. Εντάξει, από το χωριό ήρθε το παιδί, γράμματα δεν ξέρει, του φόρεσαν δυο αρβύλες και του ‘παν τρέχα! Έτσι τα’ άκουσε από κάποιον άλλο αγράμματο μπούφο στο ΚΨΜ, έτσι το πίστεψε, έτσι το αναπαράγει και νομίζει πως είναι και σπουδαίος!

      https://youtu.be/a5LZegGuvE8?t=25

      και

      https://youtu.be/a5LZegGuvE8?t=83

      Το επόμενο βίντεο προκαλεί ειρωνικά γέλια σε αυτούς που γνωρίζουν (ενώ αυτοί που πετούν χαρταετό δεν το αντιλαμβάνονται καν) αφού η ξανθομαλλούσα Αξιωματικός του ΠΣ - η οποία επιλέχθηκε και εκπαιδεύτηκε να πετάει τα drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λέει πως τα drones «δεν χρειάζονται… αεροδιάδρομο». Προφανώς εννοούσε «διάδρομο από-προσγείωσης» η κακομοίρα αφού οι «αεροδιάδρομοι» είναι νοητοί δρόμοι στον αέρα, πάνω στους οποίους κινούνται αεροπλάνα, ελικόπτερα κλπ βάσει προκαθορισμένου σχεδίου πτήσης. Οπότε, για να μην έχει ιδέα η «πιλότος» της Πυροσβεστικής σε τι διαφέρει ένας «αεροδιάδρομος» από έναν «διάδρομο από-προσγείωσης»… φαντάσου με τι «αξιοκρατικά» κριτήρια επιλέχθηκε για τη θέση και πόσο κατάλληλη είναι για το αντικείμενο! Φαντάσου!

      https://youtu.be/k0KpNAPCAMs?t=82

      Αυτά παθαίνει κανείς, ‘όταν «εκπαιδεύεται» από δημοσιογράφους (βλέπε Βερύκοκος και άλλοι) που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ΤΙ είναι ο «πυροσωλήνας» (μηχανισμός πυροδότησης δηλαδή) και κάνουν μνεία σε «αερομεταφερόμενους αντιεξουσιαστές». Ρε φίλε.. ΤΙ ΖΟΥΜΕ!!!!! Α, να μην ξεχάσω και την συμπάθεια του blog, τον δημοσιογράφο Ανθρακόπουλο, που μας διαβεβαίωνε πως το ΑΚ-47 που είχε στα χέρια ο Κατσίφας… ήταν στην πραγματικότητα Αμερικανικό Μ-16. Άμα ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα…!

      https://www.militaire.gr/to-oplo-katsifa-den-itan-kalasnikof-me-ti-oplo-pyrovoloyse-kai-ti-erotima-prokyptei

      Διαγραφή
    2. @ Unknown,

      «…δεν σου έδωσαν την ανάλογη κατάρτιση στο πως πρέπει να μιλάς…»

      Εικάζω πως στη θέση της λέξης «κατάρτιση» ήθελες να τοποθετήσεις κάτι άλλο πχ «Αγωγή», «Παιδεία» κλπ αλλά προφανώς ανήκεις σε αυτούς για τους οποίους κάνει μνεία ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί στο παρόν blog πριν 1-2 ημέρες (σχετικά με το πρόβλημα αναλφαβητισμού στις νέες γενιές Ελλήνων μαθητών). Σε κάθε περίπτωση, θα μεταφέρω την απορία σου στους γονείς μου, στους καθηγητές μου, στους εκπαιδευτές μου και τους προϊσταμένους μου, κι αν καταδεχτούν να σου απαντήσουν, θα το μάθεις πρώτος.

      Για να επανέλθω στο ερώτημά σου λοιπόν, μην περιμένεις να χαϊδέψω τα αυτιά κάποιου που ενώ υποτίθεται πως πρέπει να είναι άριστος και ενημερωμένος επαγγελματίας, κάνει παιδαριώδη λάθη. Επαγγελματίας (υποτίθεται) στρατιωτικός που επιλέχθηκε να χειρίζεται ελικόπτερα και εκπαιδεύτηκε να ηγηθεί προσωπικού στη μάχη, οφείλει να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του βασικές έννοιες του επαγγέλματος και του υλικού που πρόκειται να χειριστεί. Όχι, δεν θα του χαριστώ - θα τ’ ακούσει, να νιώσει ξεφτίλα για να το θυμάται στο μέλλον, να μελετήσει, να διορθώσει τα λάθη του και να αυτό-βελτιωθεί για να μην τον ακούν άλλοι και να γελάνε μαζί του. Αν ο επαγγελματίας (υποτίθεται) στρατιωτικός δεν μπορεί μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Υπηρεσία να βγάλει άκρη τι είναι «χιλιοστά» και τι είναι «ίντσες» ή αν χάφτει μύγες και αστικούς μύθους για «απαγόρευση όπλου από τη Συνθήκη της Γενεύης» κι άλλα κωμικά, δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε συνθήκες πίεσης όταν έρθουν τα ζόρια, διότι δεν θα ξέρει τι του γίνεται κι από πού του ‘ρχονται!

      Ε, λοιπόν όχι! Όπως απαιτώ από τον ιατρό χειρουργό που ανοίγει τον ασθενή να είναι άριστα καταρτισμένος στο αντικείμενό του, έτσι δεν μπορώ να δεχθώ από τον επαγγελματία στρατιωτικό να είναι ημιμαθής και να λέει μπούρδες σε θέματα στα οποία πρέπει να είναι άριστος γνώστης.

      Διαγραφή
    3. αν και επι της ουσιας εχεις ΕΝ ΜΕΡΕΙ δικιο το υφακι σου ειναι εξοχως αηδιαστικο για να μην πω βλακωδες.απο το συντακτικο και την ορθογραφια καταλαβαινω οτι εισαι καποιας ηλικιας οπως και εγω τοτε που μας μαθαινανε γραμματικη και συντακτικο.αυτο ομως ρε δεν σου επιτρεπει να μιλας με αυτο το τροπο αφου ολοι οι ηλικιας κατω των 45 κανουν χοντρα λαθη οπως τα παροιμιωδη του διευθυνων συμβουλου,σε παρο(ω)ν χρονο κλπ.αληθεια αυτος ο Κολοκοτρωνης,ο Καραισκακης και οι αλλοι αρματωλοι (η αμαρτωλοι φωτισε μας ρε φωστηρα) ποσες ντισερτασσιον παρουσιασαν ο καθενας για να γινουν στρατηγοι και χιλιαρχοι.
      τελος εκτος απο συλλεκτης λεκτικων μαργαριταριων στελεχων των Ε.Δ. κανεις κατι αλλο ενδιαφερον στην ζωη σου;

      Διαγραφή
    4. @ doonies,

      Επειδή προφανώς δεν μπορείς ή δεν θέλεις να αντιληφθείς τη διαφορά κι επειδή χρησιμοποιείς με δόλιο & εξυπνακίστικο τρόπο τα ονόματα των Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη κλπ ως δικαιολογία σε κάτι εντελώς άσχετο, μάθε τα εξής:

      Προσωπικότητες όπως ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο Γ. Καραϊσκάκης, ο μακεδονομάχος Δ. Νταλίπης (που δεν μιλούσε καν Ελληνικά) και χιλιάδες άλλοι Ήρωες, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στη σκλαβιά σε συνθήκες που σήμερα είναι αρκετά δύσκολο ακόμη και να φανταστούμε! Κανείς εξ’ αυτών δεν είχε την δυνατότητα να σπουδάσει, άρα θα ήταν ανοησία να απαιτούμε από αυτούς την σωστή χρήση της Ελληνικής Γλώσσας. Από την άλλη μεριά, οι σημερινοί Έλληνες που απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού, που έχουν απεριόριστες δυνατότητες και εύκολη πρόσβαση στα Γράμματα, που φοιτούν σε Σχολές για να γίνουν επιστήμονες στο επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν, δεν έχουν καμία δικαιολογία να μιλούν σαν αναλφάβητοι γιδοβοσκοί! Καμία δικαιολογία! Αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές;

      Τέλος, σου υπενθυμίζω πως οι προαναφερόμενοι Θ. Κολοκοτρώνης, Γ. Καραϊσκάκης και χιλιάδες άλλοι Τιτάνες Ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας, έδωσαν την Ψυχή τους για να μπορείς εσύ, εγώ, όλοι μας να ζούμε και να αναπνέουμε Ελεύθεροι, να ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ κι εν τέλει να παραδώσουμε στους απογόνους μας μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από αυτή που αναλάβαμε (άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες). Εκτός λοιπόν κι αν είσαι ο Καρανίκας αυτοπροσώπως (ή κάποιος από την ομήγυρη στη γνωστή φωτογραφία της ταβέρνας) ώστε να θεωρείς την Αριστεία ως παράπτωμα ή χολέρα, δεν έχεις ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Συν τοις άλλοις, μένοντας αγράμματος (ή παριστάνοντας τον αγράμματο), δείχνεις ασέβεια στους νεκρούς Ήρωες Έλληνες που πολέμησαν και ξεψύχησαν για να μπορείς εσύ μικρέ και αχάριστε νέο-ραγιά να έχεις τα πάντα! Κάνε μας λοιπόν τη χάρη παλικαράκι μου και πες τις κλισέ ατάκες σου σε κάποιον άλλο.

      Διαγραφή
  4. @Pointman - ξερόλα,

    χαλάρωσε λίγο με τους χαρακτηρισμούς σου για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και κάτσε στα αυγά σου. Μπούφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαθηματικα ποτε ο πολλαπλασιαστης δεν ειναι υλικο αντικειμενο...αλλα ενας αριθμος.Δυο τουβλα πχ.γινονται εξι.Ο πολλαπλασιαστης δεν ειναι τα επιπλεον τουβλα ..αλλα το τρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο pointman είμαι περίεργος να μάθω τι δουλειά κάνει. Πρέπει να είναι αλάνθαστος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνωστε...ευθυμα το λεω..ειτε τοθελε ειτε οχι..ο αξιωματικος μεταξυ μας ...ειχε δικιο !!! Ναι ..σε ολη την ισχυ εισαγουν εναν αριθμο σαν πολλαπλασιαστη της ισχυος..Απλα συνηθιζεται η αλλη εκφραση οταν μιλαμε..Αυτο δεν θα πει οτι ισχυει..

      Διαγραφή
    2. Θελεις να γελασεις να ηρεμησεις ?? Αν το καθε ελικοπτερο ηταν πολαπλασιαστης το ιδιο..πηραμε 70 απ αυτα.Αρα θαχε αυξηθει η ισχυς του στρατου μας ...εβδομηντα..φορες !!!!!! Τοσο καλα...με μονο ..40 εκατομμ...Ουτε στα Μικυ μαους...

      Διαγραφή
  7. Μπούφοι, αετοί, γεράκια, περιστέρια και καρακάξες...

    Κι αν εκτός από το πόπολο, υπολογίσουμε και κάποιους Έλληνες πολιτικούς τότε έχουμε και ελέφαντες και τυραννόσαυρους. Είχαμε και έναν μεγάλο γκαντεμόσαυρο αλλά δεν...

    Και όλα αυτά για ένα λάθος που έκανε ένας ταγματάρχης. Σε λάθος στρατηγού θα βγουν οι καραμπίνες.

    Κυριάκο, μείωσε φόρους κι άρχισε διαγραφές χρεών τώρα! Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο Κυριάκο.Το νευρόμετρο στο κόκκινο Κυριάκοοοο. Ή μειώνεις δραστικά τους φόρους ή σύγκρουση με την Τουρκία.
    Αλλιώς θα πέσει το ξύλο της αρκούδας. Διάλεξε γρήγορα Κυριάκοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.