11/9/19

Εκτιμήσεις της Lockheed για αναβάθμιση των ελληνικών F-16 έως το 2026 – 2027

© AP Photo / Thanassis Stavrakis
Η συμφωνία Ελλάδας – Lockheed είχε υπερψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2019, προκαλώντας την αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.
Έως το 2026 – 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου F-16, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics - αρμόδιος για την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική - Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης.
Ο ίδιος, πάντως - σύμφωνα με το ΑΜΠΕ - δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο εκσυγχρονισμός των πολεμικών αεροσκαφών να έχει ολοκληρωθεί «και νωρίτερα», ενώ διαβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε εντός των χρονικών προθεσμιών του προγράμματος.
Σημείωσε δε, ότι η Lockheed έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να «ετοιμάσουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία», η οποία και θα υλοποιήσει την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πλέσσας έδωσε το «παρών» στο περίπτερο της αμερικανικής εταιρείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η συμφωνία Ελλάδας – Lockheed είχε υπερψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2019, προκαλώντας την αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.
Πηγή: Σπούτνικ

1 σχόλιο:

  1. ότι η Lockheed έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να «ετοιμάσουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία», η οποία και θα υλοποιήσει την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών.....

    I thought they had started already. I guess the word "will" still dominates the Greek reality.

    As far as LM's insistance on using and improving local facilities is admirable knowing that in the ast Akis rejected the company's plan to invest $400M as a kick back for the "deal of the century". Akis received $50+M instead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.