4/9/19

Στρατηγός Ανδρέας Πενταράς: Mε το σπαθί στη θήκη πετυχαίνουν νίκη οι Τούρκοι σε Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν και Ακάρ  προσπαθούν να δημιουργήσουν εκείνο το δυσμενές για εμάς κλίμα  ώστε στο τέλος να υποταχθούμε χωρίς μάχη-πόλεμο, δήλωσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.
«Ο πόλεμος γίνεται και χωρίς οπλικά συστήματα. Ο μεγάλος κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος Sun Tzu στο βιβλίο του η ‘’Τέχνη του Πολέμου’’ λέει πως η καλύτερη τύχη που μπορεί να έχει ένας στρατηγός είναι αυτή που θα την πετύχει με το σπαθί στην θήκη.   Άρα  αυτά που γίνονται από την Τουρκία είναι μια μορφή υβριδικού πολέμου που προσπαθεί να πετύχει μια υποταγή σε Κύπρο-Ελλάδα στο πλαίσιο της Γαλάζιας πατρίδας χωρίς να υπάρξει πυροβολισμός. Αυτό νομίζω δεν θα το πετύχει.», είπε.
Η Ελλάδα αντιδρά σωστά και δεν θα αποτολμήσει η Τουρκία να διενεργήσει  έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή Καστελορίζου και ούτε θα τολμήσει να προβεί σε θερμό επεισόδιο, είπε  σημειώνοντας πως το εσωτερικό πολιτικό σύστημα είναι εύθραυστο  είπε.
Όσο αφορά την Κύπρο, ο κ. Πενταράς είπε πως δυστυχώς  σε μεγάλο βαθμό οι Τούρκοι έχουν πετύχει νίκη με το σπαθί στη θήκη.  «Έχει καταλάβει μια τεράστια περιοχή της ΑΟΖ που περιλαμβάνεται στον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας από το 2006  όπου δεν επιτρέπει ούτε μια βάρκα να πλεύσει. Ασκεί κατοχή χωρίς να ρίξει πυροβολισμό«», σημείωσε.
«Αυτό οφείλεται  στο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν φρόντισε να αποκτήσει  και να δημιουργήσει από το 1974  ναυτική και αεροπορική αποτροπή», είπε τονίζοντας πως ξεκινήσαμε το 2004 με νόμο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου «ξυπόλητοι στα αγκάθια», επεσήμανε.
Μεταξύ άλλων ο κ, Πενταράς μίλησε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας σε συνάρτηση με την Μόσχα. 

1 σχόλιο:

  1. Δημιουργοῦν τετελεσμένα οἱ Τοῦρκοι, καί διακηρύσσουν ὅτι "δέν θά ἀνεχθοῦν τετελεσμένα", δηλαδή ἀνατροπή τῶν δικῶν τους τετελεσμένων.
    Παζαρεύουν μέ τρἰτους τήν καταλήστευση τοῦ θαλασσίου πλούτου τῆς Ἐλλάδος καί τῆς Κύπρου, καί τούς διαβρώνουν μέ ὀφέλη -καί προσωπικά- ὥστε νά παραμερισθῆ τό διεθνές δίκαιοστήν Ἀνατοική Μεσόγειο, καί νά τύχουν ὑποστηρίξεως στήν καταλήστευσή μας, μέ μοίρασμα τῆς λείας.
    Μόνο μέ στρατιωτικά μέσα, θά παύσῃ ἡ ἀπειλή ἐναντίον μας ἀπό τή Τουρκία.
    Στρατιωτικά μέσα μέχρι καί πόλεμο ἄν χρειασθῆ, ἀλλά ὄχι μέ πόλεμο ἀναγκαστικά. Ὁ πόλεμος, εἶναι σήμερα ἀπευκταῖος, λόγῳ τῆς ἤδη περίεργης στάσεως καί τῶν ΗΠΑ, συγκεκαλυμμένα, ἀλλά προφανῶς, καί τῆς Ρωσίας καταδήλως.
    Ἡ διπλωματία πρέπει νά χρησιμοποιηθῆ πρός τοῦτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.