21/9/19

Reuters: H Αramco της Σ. Αραβίας θα εισάγει πετρελαϊκή νάφθα από την Ελευσίνα

REUTERS/Ahmed Jadallah
Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου, που έπληξαν το 50% της παραγωγής του, ο σαουδαραβικός κολοσσός Aramco παρήγγειλε τουλάχιστον 120.000 τόνους πετρελαϊκής νάφθας για τον Σεπτέμβριο από την Ευρώπη, προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις παραγγελίες που έχει από την Ασία.
Αυτό μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο παράγοντες της βιομηχανίας πετρελαίου και στοιχεία της Refinitiv Oil Research. Τα τελευταία δείχνουν ότι η Aramco μίσθωσε τάνκερ για να μεταφέρει 80.000 τόνους νάφθας από τη Ρωσία στις 17 Σεπτεμβρίου και 60.000 τόνους από την Ελευσίνα στις 24 Σεπτεμβρίου.
«Δεν είναι φυσιολογικό για αυτούς να αγοράζουν από την Ευρώπη, αλλά έχουνε έλλειμμα» σχολίασε trader στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι μέρος της ποσότητας αυτής θα πουληθεί από τους Σαουδάραβες στην Νότια Κορέα.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις των drones, για τις οποίες Ριάντ και Ουάσιγκτον κατηγορούν την Τεχεράνη, αφαίρεσαν 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την παραγωγική ικανότητα της Aramco, με την ποσότητα να υπερβαίνει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς. Η Aramco φοβούμενη ότι θα χάσει πελάτες, από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να συνεχίσει κανονικά τις παραδόσεις.
Σήμερα η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 0,5% στα 64,7 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση παρουσιάζει άνοδο 7%. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.