21/9/19

Stratfor : Το χτύπημα στην Aramco και οι γρίφοι για το πετρέλαιο

Γιατί οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μπορεί να αποδειχτούν σημαντικότερες από τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου. Η αχίλλειος πτέρνα της Σαουδικής Αραβίας και τα μυστικά των δυο εγκαταστάσεων που μπήκαν στο στόχαστρο. Ποια είναι η «πικρή αλήθεια» για τις ΗΠΑ.

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της Σαουδικής Αραβίας έγινε πραγματικότητα με τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου στην μεγαλύτερη εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου στη χώρα στην Abqaiq. Το χτύπημα έθεσε εκτός παραγωγής περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Οι αξιωματούχοι της χώρας έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι μπορούν να αποκαταστήσουν κάποια από την παραγωγή, αλλά αφότου υπονόησαν ότι το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού θα επανέλθει σύντομα, το Ριάντ γνωστοποίησε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για τις επισκευές.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Tυχαία είχε αγοράσει τεράστιο ποσό νάφθας ο Βαρδινογιάννης πρόσφατα, την οποία θα αγοράσει η Aramco για να μη χάσει τους πελάτες της; Κάποιοι κάτι είχαν πάρει το αυτί τους… απο κάπου πρέπει να ήξεραν…

    Ταδε εφη οκος Ζουγανελης. Κι αυτος κατι ξερει ..... Περιεργα πραγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δεν ειναι κακο.Κακα ειναι αλλα που κανει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.