12/9/19

Ισλαμικές τράπεζες και ομόλογα sukuk: Ο Ερντογάν ωθεί την Τουρκία στην αγκαλιά των Αράβων για να σωθεί


Ο πρόεδρος της Τουρκίας και επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως είναι αλλεργικός στα επιτόκια. Επίσης η πολιτική του χαρακτηρίζεται (ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια) από έντονη ισλαμολατρεία και επικροτεί τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον προοδευτικών, δυτικών και οτιδήποτε μη ισλαμιστικό. Τη Δευτέρα παρακολούθησε το πρόγραμμα "Νέοι Ορίζοντες στην Εναλλακτική Οικονομία" που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της προεδρίας, του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά.
"Είναι γεγονός ότι η πραγματική πηγή της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη", δήλωσε ο Ερντογάν και ανέφερε εν συντομία τα εξής:
"Ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Για εμάς, ένα σύστημα που συνεχώς ενθαρρύνει την αδικία πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση σε όλες τις βάσεις. Αντιστεκόμαστε στο σύστημα με βάση τα επιτόκια όχι μόνο λόγω της πεποίθησής μας, αλλά και επειδή το ανθρώπινο βάρος του συστήματος έχει αυξηθεί", δήλωσε ο Ερντογάν.

Για τη συνέχεια capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.