19/9/19

Ο βασιλιάς κοιμάται πλέον γυμνός: Η Ελλάδα “τρέχει” να καλύψει το μεγάλο κενό των UAVs


Το χτύπημα στην Σαουδική Αραβία με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη φέρνει στο προσκήνιο το θέμα αυτού του όπλου, που είχε ξεκινήσει ως επιτηρητικό αεροπορικό μέσο, πολύ πιο οικονομικό από ένα αεροσκάφος το οποίο, μέσα από το πέρασμα των ετών αναβαθμίστηκε με πολλά μέσα.

  • Ήταν επόμενο ότι το μέλλον ανήκει σ’ αυτές τις πτητικές μηχανές οι οποίες από ένα επιπλέον ισχυρό «μάτι» πέρα από τα σύνορα, έχει εξελιχθεί σε μια καθαρά πολεμική μηχανή. Μη επανδρωμένο από τον άνθρωπο, επανδρωμένο ωστόσο με βαρέως τύπου πυρομαχικά ικανά να προξενήσουν στρατηγικά πλήγματα.
Η Τουρκία εδώ και λίγα χρόνια έχει καταφέρει ν’ αναρριχηθεί στην πρώτη εξάδα των πιο προηγμένων χωρών στον τομέα της κατασκευής των Μη Επανδρωμένων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει επιτύχει ακόμη και θανατηφόρα αποτελέσματα στο μέτωπο της Συρίας με αυτά.
Στο Αιγαίο αλλά κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της ανατολικής Μεσογείου στην κυπριακή ΑΟΖ, η Άγκυρα έχει καθημερινή παρουσία, επιτηρώντας τα πλωτά γεωτρύπανα και σεισμογραφικά πλοία και με UAVs.

Ο μονόδρομος…

Αν θέλουμε να πρωτοστατήσουμε στον ευαίσθητο γεωγραφικό χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προστατεύοντας τα εθνικά μας γεωπολιτικά συμφέροντα, έλεγε με ιδιαίτερη έμφαση ανώτατη πηγή του πενταγώνου, θα πρέπει αρχικά να αντιληφθούμε την τεράστια σημασία που έχει η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δυνατότητας συλλογής, επεξεργασίας και έγκαιρης διανομής πληροφοριών η οποία μεγιστοποιείται με τη χρήση UAVs.
  • Όμως η Ελλάδα στον τομέα αυτό, αν και «επαναστάτησε» πριν λίγα χρόνια με την κατασκευή του Πήγασου από την Πολεμική Αεροπορία, δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα της τεχνολογικής ανάπτυξης με αποτέλεσμα το ποτάμι αυτό να μην γυρίζει πίσω σε σύγκριση πλέον με την Τουρκία. Η διαφορά τόσο σε ποιοτικό όσο και ποσοτικό επίπεδο είναι τεράστια.
Ακόμη και να πει το μεγάλο ναι η Αμερική, για την προμήθεια των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών MQ-9 Reaper, για τα οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η χώρα μας και περιμένει την απάντηση των ΗΠΑ, εφόσον δεν θα είναι εφοδιασμένα με όπλα, τότε, όπως εξηγούν πηγές που έχουν γνώση του θέματος, θα είναι ένα απόλυτο τίποτα! Το MQ-9 χωρίς όπλα είναι σαν να αγοράσουμε όπλα χωρίς φυσίγγια. Ως εκ τούτου ελαττώνεται ο Συντελεστής Μαχητικής Ισχύος του οπλικού αυτού συστήματος καθόσον απεμπολείται μια καίρια δυνατότητά του.
Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η προμήθεια νέων εντυπωσιακών οπλικών συστημάτων αλλά επιβάλλεται η κατάρτιση δόγματος χρησιμοποίησής τους, συμφωνιών υποστήριξής τους από πλευράς ανταλλακτικών, εκπαίδευσης και συντήρησης αλλά και δημιουργία των δομών εκμετάλλευσης των τεράστιων δυνατοτήτων τους. Και η προμήθειά τους χωρίς όπλα, σίγουρα δεν λειτουργεί αποτρεπτικά παρά μόνο πυροσβεστικά παρέχοντας μόνο κλάσμα των μεγάλων δυνατοτήτων του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

12 σχόλια:

  1. Kala ξυπνητουρια ! Παντως εκεινο που ΔΕΝ πρεπει να γινει ειναι να δωθει βαση στους Αμερικανους στην Αλεξανδρουπολη (https://www.globalresearch.ca/will-us-use-greece-block-russia-black-sea/5689554). Εσεις πιστευετε οτι μας συμφερει το να στριμωξουμε τους Ρωσους τοσο????????????? Το τι συμφερει τον ΠΑΙΑΤ δεν συμφερει αναγκαστικα τη χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τους τα Χασάν. Αν και σε ώτα εθισμένα στην γλώσσα του δολλαρίου.
    Βέβαια η λογική συνέπεια μεταβολής της Αλεξανδρούπολης σε οχυρό ρωσσικού αποκλεισμού από την Μεσόγειο είναι φυσικά η μέχρι και πυρηνική εξαφάνισή της.
    Αλλά ο κ. Δένδιας δεν θα το επιτρέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιποτε δεν χαθηκε.Μονο η θεληση.Πως χαθηκε χωρις μαχη ?? Επεσε στον υπονομο ??? Αν θελεις ..αν...πετας τρισ σε εξι μηνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Χάθηκαν 11 ήδη χρόνια κατοχικής γενοκτονίας δήμευσης υποδούλωσης κτλ. Και έπονται με πολλούς σκυταλοδρόμους της κατοχής, μετά τους, Γιωργάκη, Παπαδήμιο, Σαμαρά, Αλέξιο τον "αριστερό", Κυριάκο τον "δεξιό". Αν δεν αλλάξει κάτι ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ από κάθε πλευρά.

      Διαγραφή
  4. Τι ηττοπαθεια ειναι αυτη ?? Φτιαχνουν οι ...Χουτι και τακα τακα !! Ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και που ανησυχεί και τι θα κανει;;; Πράξεις θέλουμε και δε θα τις πάρουμε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας πάρουμε όλους για σεμινάρια ηθικού στο στράτευμα.
    Χασάν, αν δεν καταλαβαίνεις το γιατί δεξιές κι αριστερές κυβερνήσεις συμφωνούν σε κάποια πράγματα, τότε είναι ανώφελο να το αναλύουμε. Αν το θέλεις όμως, είναι το ανάποδο εκείνης της ιστορίας του αγωγού Πύργου - Αλεξανδρούπολης, όπου στην ουσία βάζαμε σαν εγγυητή των συνόρων μας τη Ρωσία. Εγώ πάντως - με οδηγό την ιστορία, λέω μακρυά κι αλάργα από τν Ρώσο. Με όρους πιάτσας, όσο πιό μακρυά είναι ο νταβατζής σου, τόσο πιό καλά περνάς, πχ οι χώρες του πάλαι ποτέ Συμφώνου της Βαρσοβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο ρε Δημήτρη Κ.έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα.
    Αφήστε επί τέλους τον Πιάτ να παίζει lego και να ονειρεύεται, και μαζί μ΄αυτόν και οι ηλίθιοι των Αθηνών.
    Αυτός ο άνθρωπος έσπασε και τα δυό του ποδάρια κι ακόμα να καταλάβει ποιός του φταίει,ευρίσκεται εκτός κλίματος αφενός,αλλά το σπουδαιότερο δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα....καινούργιος πονοκέφαλος του Τράμπ.
    Για φαντάσου.... να κυνηγάς τον εχθρό σου τον Ρώσο υποτίθεται κι αυτός να σε προφυλάσσει απ΄τις ύαινες του πενταγώνου,της cia,το st.department και δεν συμμαζεύεται,(ο λόγος απλός, δεν είναι ηλίθιος ο Πούτιν να βγεί εντελώς Κ.Ο. η πολύφερνη USA,και η Κίνα να θρονιαστεί φαρδιά πλατιά δεξιά κι αριστερά).
    Είπαμε ο κινέζικος Δράκος θα καθιερωθεί όσον ούπω,αλλά κι ο Πούτιν διεκδικεί κι αυτός ένα κάποιο μερίδιο, να ζήσει,για λίγο το όνειρο του πλανητ@ρχη.
    Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί οι Ρώσοι να ετοιμάζουν το χαλί για το παρανάλωμα της υπερδύναμης, το τσουβάλιασμα όμως της happy bebe USA θα το ευχαριστηθούν οι Κινέζοι.
    Αυτό για τελευταίο και για να μην ξεχνιόμαστε.
    Και κάτι ακόμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι στο φινάλε κρατά αυτόν τον εξατμισμένο-εξαερωμένο Πιάτ στην περιοχή μας ο Τράμπ,αν και τώρα τελευταία τον βλέπω ετοιμόρροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αλεξανδρου ο Παιατ ειναι υπαλληλος της υπερδυναμης.Οτι του λενε κανει.Μην τον διαχωριζετε απ το κρατος του.Γιατι προσωποποιειτε τα πραγματα ?? Αν το λεμε για συντομια το ονομα του για.να μην πουμε Αμερικη αυτο.δεν θα πει οτι ειναι αυτος η αιτια για ολα.Γιατι μπαινουμε στα εσωτερικα τους πραγματα αν συμφωνει ο Τραμπ η οχι ?? Τι οφελος εχει αυτο..?? Για να τον εχουν εκει...συμφωνει.Αλλιως θαταν σπιτι του.Αυτα τα ...φαξ παιρνει ..αυτα κανει.

      Διαγραφή
  8. Το UCAV nEUROn είναι σχεδόν έτοιμο για γραμμή παραγωγής και οι Γάλλοι θα μας δώσουν ότι όπλα θέλουμε να το εξοπλίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Κωνσταντινε δεν ειναι ετσι απ οτι ξερω.
      Το Νεουρον ειναι προγραμμα επιδειξης τεχνολογιας κι οχι παραγωγης.Αλλο ειναι αυτο.Και αυτο το αλλο αργει πολυ..και δεν συμμρτεχουμε εκει ακομη.Στο Νεουρον συμμετεχουμε.Αλλα οταν κι αν γινουν ολα αυτα οκ.Μεχρι τοτε ειναι το θεμα,γιατι αυτα θελουν 10 χρονια κι αν...

      Διαγραφή

    2. http://www.proelasi.org/oi-aporrhtes-dokimes-tou-ellhnogallikou-thpsab-neuron/

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.