12/9/19

Στη Σούδα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida



Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ USS Florida (SSGN 728) κατέπλευσε στις 7 Σεπτεμβρίου στη Σούδα στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης. Το USS Florida είχε ξαναβρεθεί στη Σούδα τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ναύσταθμος της Σούδας θεωρείται από τις ΗΠΑ ως κύρια βάση που επιτρέπει στις δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ να εγγυούνται την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία.

Η Σούδα έχει ιδιαίτερη σημασία για το Αμερικανικό Ναυτικό, διότι είναι η μοναδική βάση στην ευρύτερη περιοχή που επιτρέπει στο Ναυτικό των ΗΠΑ τον ελλιμενισμό και την πλήρη εξυπηρέτηση μεγάλων πλοίων όπως αεροπλανοφόρα. Στη Σούδα εκτελούνται επισκευές και συντηρήσεις, καθώς και εφοδιαστική υποστήριξη των πλοίων.

Το USS Florida που κατασκευάστηκε το 1983, ήταν υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SSBN-727) που ανήκει στην κλάση Ohio. Το 2006 όμως μετατράπηκε σε υποβρύχιο πυραύλων cruise, αφού στην θέση των βαλλιστικών πυραύλων τοποθετήθηκαν πύραυλοι Tomahawk σε αρκετά πυκνή διάταξη, μεταφέροντας τουλάχιστον 160. Έτσι από SSBN-727 έγινε SSGN-727.

Με την νέα του αποστολή μεταφέρει 154 BGM-109 Tomahawks σε 22 ομάδες των 7 (ουσιαστικά στην θέση κάθε βαλλιστικού πυραύλου έχουν τοποθετηθεί επτά πύραυλοι Tomahawk).
To USN έχει μετατρέψει σε SSGN τα USS Ohio, Michigan, Florida, και Georgia. Σημειώνουμε πως το USS Florida εκτόξευσε πυραύλους εναντίον της Λιβύης το 2011, παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση Odyssey Dawn, εκτοξεύοντας τουλάχιστον 93 Tomahawk, εκ των οποίων οι 90 εξουδετέρωσαν τους στόχους τους.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

1 σχόλιο:

  1. Σε ποιο σημειο εχει τις τουαλετες ??? Το θαυμαδαμε περισυ.Το θαυμαζουμε φετος.Δεν το βαζουμε και στο ημερολογιο σαν γιορτη μια φορα τον χρονο ?? Αποστηθισαμε και τα οπλα...οποτε αν του χρονου βαλουν κι ενα χαιμαλι...να μας το πειτε...να ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.