28/10/19

Το διάγγελμα Μεταξά την 28η Οκτωβρίου

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν ήταν εθνάρχης αλλά το παρελθόν του ήταν δεδομένο και φιλοβασιλικός. Δικτάτορας ήταν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χριστός ανέστη,

      Όσο και να σκούζουν οι κομουνιστοσυμμορίτες κι όσο και να έχουν πετάξει λάσπη τα ορφανά του Stalin (άλλος «δημοκράτης» αυτός), οι αισχροί μύθοι που έχτισε η Αριστερά σιγά - σιγά διαλύονται και η Ιστορική έρευνα δικαιώνει τον Ιωάννη Μεταξά.

      Ναι, ο Μεταξάς είχε ιδεολογική συγγένεια με το καθεστώς Benito Mussolini στην Ιταλία, αλλά συμπεριφέρθηκε ως ΓΝΗΣΙΟΣ Έλληνας και φρόντισε να θωρακίσει εγκαίρως την άμυνα της Πατρίδος και να ξεπλύνει την ξεφτίλα της Μικράς Ασίας. Μέσα σε 4 μόλις χρόνια (μέχρι τον θάνατό του) κατάφερε να αφήσει όνομα θρύλο, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΖΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και μια χώρα ανεξάρτητη! Από τότε, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τα κατάφερε καλύτερα!

      Κι αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι το εξής: Ο Παπάγος οργάνωσε την άμυνα κι ο Μεταξάς το κράτος. Κι αν έχεις ακόμη αμφιβολίες (ή κομματικές παρωπίδες) σκέψου το εξής: Το πρωΐ της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους με αλαλαγμούς και ιαχές ενθουσιασμού. Το ξημέρωμα μετά τα Ίμια, ο κόσμος βγήκε σοκαρισμένος χωρίς να ξέρει τι να κάνει! Για δε το ξημέρωμα της Κύπρου (που «κείται μακράν»)... καλύτερα να μην πούμε πως είχε φτάσει το σκατό στην κάλτσα! Ε;

      Δικτάτορας ξε-δικτάτορας, λέγε ότι θέλεις! Αν θες πες πως ήταν κι αρλεκίνος ή vegeterian, δεν με νοιάζει! Εάν δεν ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς αγαπητέ στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, σήμερα θα μιλούσες Ιταλικά και θα υπέγραφες στο φόρουμ ως «Cristo è risorto»!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.