27/10/19

Η Τουρκία πιάστηκε στα... πράσα - Ο αρχιτρομοκράτης Αλ Μπαγντάτι "κρυβότανε" 5χλμ από τα τουρκικά σύνορα

Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και όσα ακολουθούν, τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.
Πάντως αν αληθεύουν, αποδεικνύεται ότι μέχρι χθες το βράδυ, ο αρχιτρομοκράτης, ηγέτης της πιο αιμοσταγούς τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο, Αλ Μπαγντάτι, ήταν υπό την προστασία της Τουρκίας, κάτι που αποδεικνύεται για τους εξής δύο λόγους.
Πρώτον, "κρυβόταν" στην επαρχία Ιντλίμπ, που είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας και του τουρκικού στρατού και
Δεύτερον, όχι απλά κρυβόταν στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά στο χωριό Μπαρίσα, που απέχει μόλις 5χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να περνούσε στο τουρκικό έδαφος για διάφορες επιχειρησιακές ή... άλλες ανάγκες.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα για την επιχείρηση, σ' αυτήν συμμετείχαν 12 επιθετικά ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ (ίσως και αεροσκάφη), με άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων, ενώ αναφέρεται ότι τις πληροφορίες για την παρουσία του αρχιτρομοκράτη στην εν λόγω περιοχή, τις έδωσαν οι Κούρδοι του YPG.
Άλλες πληροφορίες θέλουν τα αεροσκάφη και ελικόπτερα να έχουν χρησιμοποιήσει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας για την επιχείρηση, και τον Ερντογάν να έχει "πουλήσει" τον Μπαγντάτι στις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα στο πράσινο φως για την επιχείρηση "Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, εναντίον των Κούρδων στη Β. Συρία.
Τέλος, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναμένεται εξέταση DNA της σορού που φέρεται να ανήκει στον αρχιτρομοκράτη, μέχρι χθες προστατευόμενο του Ερντογάν.




10 σχόλια:

  1. Aλλη μιά απόδειξη της αγαστής συνεργασίας ΗΠΑ-Ερδογανικής τουρκιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαφανησαν τις αποδειξεις του αισχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Σαββα..

    Την Τουρκια της εχουν χαριστεί σε ενα σωρα αλλα σοβαρότερα θεματα,οπως των σφαγών,εισβολήςκλπ
    κλπ και θα κολλήσουν σ σε κατι τέτοιες μικρολεπτομέρειες?
    Οτσν αυτη η χωρα ειναι η πηγή αναταραχών και αναθεωρητισμού οχι μονο με τις όμορες χωρες της που συνορεύει,αλλα μεχρι την Κίνα... και ολοι οι λεγόμενοι μεγάλοι τον σουλτάνο τον χαιδολογουν και ζητάνε συγνώμη στα πόδια του γιατι τόλμησαν να πουν που και που και καμια αληθεία...
    Πολυ φοβουμαι μη δουμε τον αμερικανό να τον ευχαριστεί και δημόσια για την ευγενική του χειρονομία ..στα πλαίσια των πανανθρώπινων ιδανικών που διακατέχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επί τόπου αναφορές, λένε πως υπήρξε αντιαεροπορικό πυρ εναντίον των ελικοπτέρων που έκαναν την επιδρομή. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως τα ελικόπτερα κατά την αναχώρησή τους από την περιοχή μετέφεραν εκτός από τις σωρούς και δύο ζωντανά άτομα. Οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται πως έδωσαν πληροφορίες για τον Αλ Μπαγκτατί στους Αμερικανούς. Μαζλούμ Αμπντί (SDF): Μια επιτυχημένη ιστορική επιχείρηση φέραμε σε πέρας με ανταλλαγή πληροφοριών με τους Αμερικανούς. Τούρκος ανώτερος αξιωματικός: Απ’ όσο γνωρίζουμε ο Αλ Μπαγκτατί έφτασε στον τόπο όπου έγινε η επίθεση τις τελευταίες 48 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο που κατεδαφίστηκε χτίστηκε την περασμένη άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πόσα άρθρα είχαν αναρτηθεί (κι εδώ μέσα), τα οποία βεβαίωναν τον λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ ΙΚ και υιού Ερνοτγάν και μάλιστα είχαν παρουσιάσει και βίντεο από τον βομβαρδισμό φάλαγγας πετρελαιοφόρων από την ρωσσική αεροπορία, αναφέροντας επίσης και την ζημιά καθ' υπολογισμό; Δυστυχώς, δεν υπάρχει πια μηχανή αναζήτησης στο ιστολόγιο κι έτσι δεν μπορώ ν' αναφέρω κάτι συγκεκριμένο.

    Λοιπόν, προς τι η έκπληξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα τα λετε. Κι εγω ο αδαης, οταν ειδα τον τιτλο της ειδησης αυτο σκεφτηκα. Πιαστηκε ο αρχηγος του ΙΣΙΣ στην ΒΑ Συρια, ηταν ο τιτλος. Οποτε στο μυαλο μου (εμου του αδαους) ηρθαν οι τζιχαντιστες συμμαχοι του Ερντογαν στην ΒΑ Συρια και σκεφτηκα οτι επιασαν εναν απ τα τσιρακια του Σουλτανου.
    Ομως η ελληνικη κρατικη τηλεοραση στη συνεχεια της ειδησης με πληροφορησε πως για τη συλληψη του αρχιτρομοκρατη συνεργαστηκαν οι ΗΠΑ, το Ιρακ, η Συρια και ....η Τουρκια!!!!!
    Τωρα, πως γινεται για ενα θεμα για το οποιο ειχαν ελαχιστες πληροφοριες (ανεμεναν ανακοινωσεις του Τραμπ για περισσοτερες λεπτομερειες), ειχαν την πληροφορια οτι συνεργαστηκε και η Τουρκια; Εκαναν κανεναν κοπο αραγε να διασταυρωσουν την πληροφορια οπως προσταζει το δημοσιογραφικο καθηκον ή σερβιραν αμασητη στον ελληνικο λαο την προπαγανδα οποιων φροντισαν να τους ταϊσουν με την ειδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να δούμε αν αυτή τη φορά σκότωσαν τον αληθινό, γιατί μέχρι τώρα τον έχουν ήδη σκοτώσει 5 φορές τα τελευταία 3 χρόνια και όλο ζει. Εκτός και αν είναι εφτάψυχος όπως οι γάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πιο ωραιο το ειπε ο Σισυ...
    :" σκοτωσαν τον ...Ερτογαν ???"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.