2/10/19

-

Το Άρδην οργανώνει την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στις 19.30  εκδήλωση με θέμα:
«Η στρατηγική του εποικισμού και η ανικανότητα των ελληνικών ελίτ»
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας
Έφη Λαμπροπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος slpress.gr
Άγγελος Συρίγος, βουλευτής
Συντονιστής: Βασίλης Στοϊλόπουλος, Άρδην

στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού, «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
--
Περιοδικό Άρδην
Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557
Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

6 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη,

    Επειδή ξέρω πως γνωρίζετε κάποιους από τους παριστάμενους, να κάνω μια πρόταση; Να τους πάρετε ένα τηλέφωνο να αλλάξουν τον τίτλο σε: H στρατηγική του εποικισμού: Ανικανότητα ή σχέδιο;

    Για να αποφύγω τυχόν ερωτήσεις (προληπτικά απαντώ πως δεν έχω καμιά συμπάθεια προς ΧΑ), δείτε αυτό από το σημείο που σας το έχω:

    https://youtu.be/KJfTwGUlBtE?t=355

    Ο ομιλών δήμαρχος, είναι ανερχόμενο αστέρι της "κεντροδεξιάς" (το δεξιά σε τριπλά εισαγωγικά) της Ελλάδας και εγώ σας λέω στο μέλλον πιθανόν και πρωθυπουργός ή τουλάχιστον υπουργός.

    Στην Ιταλία, όταν μπήκαν το 2015 220.000 και τελικά έμειναν αμανάτι κάπου 120.000, η κεντροαριστερά και η αριστερά, έλεγαν "τι να κάνουμε, έχουν πόλεμο στη Λιβύη, δε μπορούμε να τους πνίξουμε, είμαστε και άνθρωποι". Αλλά, ούτε καν η Μπονίνο, που χρηματοδοτείται ανοιχτά από το Σόρος, δε σκέφτηκε να πει τέτοια χοντράδα, ότι "η ιταλική κοινωνία πρωτοστατεί ανοίγοντας τις αγκαλιές της και μεις μόνο ακολουθούμε".

    Πραγματικά, είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει σωτηρία στην Ελλάδα, γιατί είναι ένα πλοίο που στρίβει μόνο αριστερά. Το μόνο άγνωστο κάθε φορά είναι αν θα στρίβει 1 μοίρα ή αν θα στρίβει 60.

    Ο Ρέντσι στην Ιταλία, που το 2015 έλεγε "πρέπει να έχουμε ανθρωπιά", τελικά έφτασε να λέει το 2017:
    . “Non abbiamo il dovere morale di accoglierli, ripetiamocelo. Ma abbiamo il dovere morale di aiutarli. E di aiutarli davvero a casa loro”.

    "Δεν έχουμε την ηθική υποχρέωση να τους δεχόμαστε, ας το ξαναπούμε. Αλλά έχουμε την ηθική υποχρέωση να τους βοηθήσουμε. Και να τους βοηθήσουμε πραγματικά στο σπίτι τους".
    https://it.blastingnews.com/politica/2017/07/quando-renzi-parlava-di-umanita-verso-i-migranti-001833363.html

    Δηλαδή και ο "αριστερός" Ρέντσι-φίλος του Τσίπρα, "μετανόησε" σε 2 χρόνια, γιατί κατάλαβε πως όλα έχουν τα όριά τους. Στην Ελλάδα, η "κεντροδεξιά", 4 χρόνια μετά, πουλάει περισσότερη ανθρωπιά από τον αριστερότερο αριστερό της Ιταλίας του 2015!

    Είναι κωμικοτραγικό, αλλά μήπως δεν είναι ανικανότητα και είναι ΣΧΕΔΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1/2

    Και για τους φίλους των συνωμοσιών (εγώ δεν είμαι συνωμοσιολάγνος, αλλά δεν αντέχω και την κατάφορη κοροιδία). Τι κρύβεται καμιά φορά πίσω από την ανθρωπιά...

    1) Emma Bonino (πρώην Κομισάριος ΕΕ, βραβείο Open Society 2004, Πρώην Global Board member Open Society, πρώη ΥΠΕΞ Ιταλίας). Εδώ είναι από βράβευσή της το 2016 περίπου από το Σόρος αυτοπροσώπως:
    https://www.lavocedeltrentino.it/2019/05/18/george-soros-dona-200-mila-euro-ad-emma-bonino-di-europa/

    "Να σώσουμε τους εγκλωβισμένους μετανάστες της Λιβύης. Η μετανάστευση δε σταματιέται ούτε με τείχη ούτε με κλειστά λιμάνια ούτε με πολεμικά πλοία. Χρειάζεται να την ελέγχουμε. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται διάφορες λύσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, που να μπορούν να απαντήσουν στις αιτίες που την προκαλούν... Βραχυπρόθεσμα: Ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη Λιβύη άμεσα. Μακροπρόθεσμα: Διάδρομοι νόμιμης εισόδου για εργασία. ΘΥΜΙΖΩ πως το 2016, ο ΣΕΒ, είπε πως στην επόμενη ΔΕΚΑΕΤΙΑ, η αύξηση των μεταναστών, θα πρέπει να είναι 1,6 εκατομμύρια (+35%), δηλαδή 160.000 το χρόνο, για να διατηρηθεί σταθερή στην Ιταλία, το ποσοστό σε εργάσιμη ηλικία (15-64 χρονών)".
    https://www.corriere.it/buone-notizie/19_luglio_10/bonino-salviamo-persone-intrappolate-libia-ci-serve-forza-lavoro-6d1ac0cc-a2ee-11e9-a4d9-199f0357bdd6.shtml

    Με 2 λόγια, η Μπονίνο εκμεταλλεύεται ένα οικονομικό πρόβλημα, για να προτείνει ως λύση, μια σταθερή πηγή Λίβυων ως λύση, με τις ευλογίες του Σόρος φυσικα (με ένα σμπάρο...).

    Είναι πολύ πιο τίμιο από το να λες "ανοίξατε τις αγκαλιές σας και μεις ακολουθούμε", γιατι και ο λαός, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να πει, αν θέλει, ΑΥΤΗ τη λύση. Και όχι πχ, την άλλη λύση που λέει "και γιατί να φέρνουμε Λίβυους και όχι Βενεζουελάνους". Ή την άλλη που λέει "ας αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης". ¨Η την άλλη που λέει δώστε φοροκίνητρα για περισσότερα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2/2

    2) Θεωρία συνωμοσίας, που θέλει το Ρέντσι "ανθρωπιστή", επειδή, αναλαμβάνοντας η Ιταλία να παίρνει το ΣΥΝΟΛΟ των λαθρομεταναστών της Μεσογείου, έδωσε στο Ρέντσι από τις Βρυξέλλες, αντάλλαγμα το 80ευρω που έδωσε σαν bonus, προκειμένου να κερδίσει τις ευρωεκλογές. Τη θεωρία αυτή, τη στηρίζουν στο γεγονός πως επί Ρέντσι, η Ιταλία ως χώρα-ηγέτης των δυνάμεων διάσωσης στη Μεσόγειο, είχε υπογράψει, πως ανεξαρτήτως ποιας εθνικότητας πλοίο διασώζει, όλοι θα μεταφέρονται στην Ιταλία. Η όλη συνωμοσία στηρίζεται σε αυτό, που είναι γεγονός. Τη θέση αυτή υποστήριξε ο Ντι Μάιο, εμμέσως η ίδια η Μπονίνο (λέγοντας πως αν τους σώσει ισπανικό πλοίο, κανονικά είναι ισπανικό έδαφος, άρα μπήκαν στην Ισπανία, αλλά μεταφέρονταν στην Ιταλία) και ο πρώην υπουργός άμυνας κυβέρνησης Letta (κεντροαριστερά), που είπε πως η επιχείρηση Triton έγινε θαλάσσιο ταξί μεταφοράς στην Ιταλία.
    https://www.ilpost.it/2018/06/12/sbarchi-frontex-flessibilita/

    Ο αντίλογος, λέει πως πρόκειται για συνωμοσία, γιατί, η Λιβύη ήταν σε πόλεμο, η Τυνησία είχε κλειστά λιμάνια και αστάθεια, η Μάλτα ήταν μικρή και είχε ήδη υπερφορτωθεί.

    Ό,τι κι αν αληθεύει, είναι πιο τίμιο αυτό που κάνει η Μπονίνο, παρά να πιλαλάς 4 χρόνια τα περί ανθρωπιάς. Ομοίως, αν ο Ρέντσι το έκανε με διπλή προθυμία για να μοιράσει 80 ευρώ το κεφάλι στον Ιταλό φορολογούμενο, τελικά , ο ψηφοφόρος, είχε τη δυνατότητα να κρίνει και με βάση αυτήν την πληροφορία.

    Το να πουλάς 4 χρόνια το παραμύθι του "ανίκανου, πλην όμως ανθρωπιστή", που "δε θέλει, αλλά τι να κάνει, γιατί θα μας πάνε σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια", είναι ΑΤΙΜΟ.

    Παρεμπιπτόντως, από άρθρο για τους Αυστραλούς, που δε φοβόντουσαν τόσο τον ΟΗΕ και τα δικαστήρια:

    Australia has come under fire by the UN and human rights organizations for allowing asylum-seekers to languish for years on the Pacific island under inhumane conditions.
    https://www.dw.com/en/australia-to-reopen-christmas-island-refugee-detention-camp/a-47489714

    "Η Αυστραλία δέχθηκε πυρά από τον ΟΗΕ και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή άφηνε αιτούντες άσυλο να βολοδέρνουν για χρόνια στο νησί (των Χριστουγέννων) του Ειρηνικού.
    ------------------------------------------------------------------------------------------

    Οι Ελληνικές ελίτ, θα έπρεπε να έχουν τσίπα και να ρωτήσουν το λαό, ποια λύση θέλει στο δημογραφικό. Όχι να αποφασίζουν αυτές τη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. YΓ. Το ότι ο Ρέντσι είχε υπογράψει να οδηγούνται ΟΛΟΙ στην Ιταλία (πάντα από ανθρωπιά), ακόμα κι όταν σώζονται ΕΚΤΟΣ ιταλικών χωρικών υδάτων, είναι γεγονός, όπως φαίνεται εδώ:

    https://www.ilpost.it/wp-content/uploads/2018/06/Triton-800x267.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως ειπε ο εξυπνοφλουφλης Γεωργιαδης ..ο ΟΗΕ...πηγε στο δικαστηριο του Θεου την Αυστραλια...και σημερα ολοι οι Αυστραλοι ειναι ...νεκροι ...απ την τιμωρια.!!! Ειναι και...κομμουνιστες ολοι εκει..Τους βομβαρδισαν τα Ουφο....Κι αυτα τα γελοια επιχειρηματα επιπεδου σαυρας...τα ειπε ο ...Αντιπροεδρος της ΝΔ...οχι οτι κι οτι μπαζο. Αλλα φανερα ...ολο το βουνο με τα μπαζα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.