1/10/19

Κίνα: Εντυπωσιακή γιορτή για τα 70 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας [video] - «Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του σπουδαίου έθνους»

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της χώρας

Η Κίνα εορτάζει σήμερα την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της χώρας στην πρωτεύουσά της, το Πεκίνο.
Πρώτοι παρέλασαν οι κινέζοι κυανόκρανοι, με τα μπλε κράνη και τα φουλάρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συνολικά συμμετείχαν 15.000 στρατιώτες και 580 άρματα μάχης, ενώ επιδείχθηκαν προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως φορτηγά με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.


«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του σπουδαίου έθνους», τόνισε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, για πολλούς είναι ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας από την περίοδο του Μάο Τσετούνγκ, στην ομιλία του με την οποία άρχισαν οι εορτασμοί. «Η Κίνα αύριο θα ευημερεί περισσότερο», διαβεβαίωσε, διατρανώνοντας την πρόθεση της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας να συνεχίσει στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης.


Οι κυανόκρανοι οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής της παρέλασης έχουν συμμετάσχει σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβερία, στο Μαλί, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στον Λίβανο, στο Σουδάν και στο Νότιο Σουδάν. Η Κίνα έχει αναπτύξει πάνω από 40.000 στελέχη του στρατιωτικού προσωπικού της σε 24 ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, με 13 κινέζους κυανόκρανους να έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στα μέτωπα ή σε επιχειρήσεις. Πάνω από 2.500 κινέζοι στρατιωτικοί συμμετέχουν το τρέχον διάστημα σε τέτοιου είδους διεθνείς αποστολές. Η Κίνα έχει μετατραπεί στη χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση του Σι προσπαθεί να προβάλλει μια εικόνα σταθερότητας και σιγουριάς μπροστά στις ολοένα μεγεθυνόμενες προκλήσεις με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη, ανάμεσά τους τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο Σι, ντυμένος με μολυβί κοστούμι Μάο και συνοδευόμενος από τους προκατόχους του Χου Τζιντάο και Τζιανγκ Ζεμίν, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την αμοιβαία επωφελή πολιτική του ανοίγματος στον κόσμο.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας στην ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση, καλείται να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και να συμβάλλει στην υπεράσπιση της διεθνούς ειρήνης.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τον κινεζικό λαό να προχωρήσει μπροστά», διατράνωσε ο Σι, που εκφράστηκε στην πύλη της επουράνιας ειρήνης, όπου ο Μάο ανακήρυξε την ίδρυση της ΛΔ της Κίνας την 1η Οκτωβρίου του 1949.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, είπε ο Σι, είναι η διατήρηση της διαρκούς ευημερίας και σταθερότητας στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο, η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων με την Ταϊβάν και η συνέχιση της προσπάθειας για την «πλήρη επανένωση της πατρίδας».

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ένοπλων δυνάμεων της Κίνας που έθεσε σε εφαρμογή ο Σι προκαλεί έντονη νευρικότητα στην Ασία — και όχι μόνο.



ΑΠΕ-ΜΠΕ   alfavita


8 σχόλια:

  1. Το μεγαλο Βατερλω των ηλιθιων της Παγκοσμιοποιησης ειναι η Κινα. Τους φερνει σε απελπισια που δεν μπορουν να της κανουν υποβαθμιση ποιοτητας με εποικισμους με οντα χαμηλοτερης ποιοτητας.!!!! Δεν μπορουν να τους εξαπατησουν διοτι ολα τα Κινεζακια πρεπει ναναι κιτρινα και με σχιστα ματακια !!! Κατι βατραχοι σαν τον Σορος και λοιπα βατραχουλια ξελυγωμενα εκει...ειναι ορατα απο μιλια.!! Δεν περνανε τα καρναβαλια εκει !!! Σε αρπαζουν και πας να βγαλεις σπανιες γαιες στα ορυχεια...μεχρι να τα φτυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτικό το θέαμα και πιο εκπληκτική η ακρίβεια και η πειθαρχία που για να την παρουσιάσεις έτσι όπως όλοι οι συμμετέχοντες την παρουσίασαν δεν γίνεται αλλιώς παρά μόνο με βαθειά πίστη στα ιδεώδη και στην αξία τους που τους κάνει να θέλουν την διαιώνιση της ύπαρξης τους. Πιστεύουν ακράδαντα στην αξία τους και για αυτό διαφυλάσσουν τη συνέχεια τους.

    Τέτοιος λαός δε μπορεί παρά να επικρατήσει στην ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πηγαν για μαλλι οι αμερικανοι και τωρα ειναι ...γουλι,εκαναν την μαλακια και πατησαν την ουρα τοπυ τιγρη που κοιμοταν ,τωρα τρεχουν και δεν φτανουν.ΚΙΝΑ , ο μεγαλυτερος κινδυνος για τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ακομα και απο την ρωσια του πουτιν.Τωρα ειναι αργ για δακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπούργος ο Ανωφελής ο Καπιταλιστικός...
    http://ardin-rixi.gr/archives/213276

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κινα ειναι η ελπιδα του πλανητη.Θα καθαρισουν ολη την σαβουρα.Λαος ιστορικος οσο εμεις.Αλλα οχι σημερα τοσο κουρελι σαν εμας.θα διωξουν απ τον πλανητη το μικροβιο που ετρωγε τα παντα. Η εξαπατηση οπλο των αλλων δεν πιανει εκει.Δεν παει να αλλαξει ονοματα..να κανει λεσχες..ναναι στην αφανεια με μυρια κολπα ?? Που να πεις εκει ...ειμαι ιπποτης , Νιμπελουγκεν,η οτι καραγκιοζης με τιτλο τιμης.Και ναναι...καμαρι.Σε εφαγε η μαρμαγκα αν δεν εισαι κιτρινος με κατι σχιστο.Τους την εφερε η φυση.Απατη ρε κιαραταδες εεε ??Πσρτε τωρα να στανιαρετε κατι που δεν το πιανει το ματαφετι...Και οχι νανο. Ενα και μισο δις !! Να βγουν ολα τα ματακια...Και λαο ιστορικα των επιστημων.Οχι απ τα μπαζα που κανετε διασταυρωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που μ΄εντυπωσίασε πάνω από όλα, ήταν η εκπομπή ατσάλινου ηθικού, η πίστη στο ανίκητο. Εκεί που χωλαίνει δηλαδή όλη η Δύση.
    Και το θέμα είναι ότι όλο αυτό το τόξο Κίνας-Ρωσίας-Ιραν-Τουρκίας, έχουν εκπαιδεύσει τον στρατό τους σ' αυτό το πνεύμα. Ίσως γι αυτό αλλάζουν κάθε τρείς και λίγο οι σχεδιασμοί του Πενταγώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τους ...γκαιυ τις...γκεισες τις εχουν ολες μαντρωμενες στο Χογκ Κογκ..οποτε λαχει τις κανουν ντηλιτ....Να δουμε τα φλουρια τα αλλα τι θα κανουν σε ...αψιμαχιες σοβαρες..κι οχι με εχθρο σαγιοναρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.