22/10/19

Μετά τη Συρία ο Ερντογάν θα στραφεί σε Κύπρο και Ελλάδα



Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Η Άγκυρα παρουσιάζεται να είναι κερδισμένη στη στρατιωτική και διπλωματική σκακιέρα μετά και την εισβολή στη Συρία. Τα όσα έχουν διαδραματισθεί είναι γνωστά και όλοι αναμένουν πλέον την επόμενη ημέρα της λήξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Πώς, δηλαδή, θα ενεργήσει η Άγκυρα εφεξής.

Το ενδιαφέρον αφορά και πως θα ενεργήσει η κατοχική Τουρκία με τα άλλα ανοικτά μέτωπα. Μεταξύ άλλων, τα μόνιμα ανοικτά μέτωπα με την Ελλάδα και την Κύπρο. Και το ζητούμενο είναι πώς αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις Λευκωσία και Αθήνα. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν πως, για παράδειγμα, θα πρέπει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό.

Δεν τους νοιάζει προφανώς εάν θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια. Φτάνει να υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Πέραν από τα δεδομένα, που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν κι αυτά που προ πολλού έχουν δημιουργηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ από την επεκτατική δύναμη, την Τουρκία. Κι αυτά προφανώς και καθορίζουν τα επόμενα βήματα και στα… δικά μας θέματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Slpress.gr

2 σχόλια:

  1. Λογικό φαίνεται...
    Γιάυτό να τα δώσουμε όλα από πριν...χωρίς πόλεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κανουμε καθε μερα μπανιο ελπιζοντας,τι αλλο θελει ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.