23/10/19

Χαμένο παιχνίδι;

Ερώτηση για τηλεπαιχνίδι: Σε τι διαφέρει ο δεξιός συνδικαλιστής της Μέσης Εκπαίδευσης από τον αριστερό συνάδελφό του; Η απάντηση: Ο δεξιός αγωνίζεται για την αναβάθμιση του «δημόσιου σχολείου», ενώ ο αριστερός για την αναβάθμιση του «δημόσιου σχολειού».

Κατά τα άλλα, αμφότεροι συμφωνούν, όπως απέδειξε ο απίθανος κ. Τσούχλος, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, με τη θέση περί αριστείας που κατέθεσε σε επιτροπή της Βουλής. 

Ο προερχόμενος από τη ΔΑΚΕ, την προσκείμενη στη Ν.Δ. συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης, θέλει κατάργηση των προτύπων σχολείων, επειδή θεωρεί την αριστεία «αντιπαιδαγωγική»! Το εντυπωσιακό, δε, είναι η άνεση και η φυσικότητα με την οποία παρουσίασε τις θέσεις του, όταν μάλιστα η αποκατάσταση της αριστείας είναι δεδηλωμένη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. All public servants should attend only public schools. Then we wouldn't have that conversation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πρώην υπουργός παιδείας καταργεί την αριστεία κι'όταν πρωτοκλασάτοι εκπαιδευτικοί θεωρούν την αριστεία .....αντιπαιδαγωγική ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδεύουμε -χρεοκοπημένοι όντες - λεφτά σε έρευνες καί αναλύσεις για να βρούμε τους λόγους της διάλυσης της παιδείας μας και της φοβερής αύξησης των αναλφάβητων .
    Τους έχουμε μπροστά μας και οι πρωταγωνιστές αυτού του εγκλήματος χωρίς ψίγμα αιδούς εμφανίζονται στα ΜΜΕ να εξηγήσουν τους λόγους που το έπραξαν κ πράττουν για το ....καλό των νέων γενεών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι «πρωτοκλασάτοι» εκπαιδευτικοί είναι «πρωταγωνιστές αυτού του εγκλήματος» θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι «πρωταγωνιστές» είναι το σύνολο των 7000 εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης γιατί ο κλάδος αυτών των δημοσίων υπαλλήλων λειτουργεί συλλογικά και αποκεντρωμένα με τις κατά τόπους Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) οι αποφάσεις των οποίων δεσμεύουν την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
    Συνεπώς αυτά που λέγει δημόσια ο πρόεδρο της ΟΛΜΕ για την δημόσια εκπαίδευση δεν είναι προϊόν της προσωπικής του άποψης, είναι η θέση των 70000 εκπαιδευτικών δημόσιων υπαλλήλων που λοιδορούνται όταν αποφασίζουν να εκφράσουν διαφορετικές θέσεις από την κυβέρνηση.
    Εκφράζεστε με ευδιάκριτο μένος που φέρνει στο νου μου εποχές πριν από 70 χρόνια , δηλαδή στα χρόνια του φασίστα Ι. Μεταξά, τότε που ο συνδικαλισμός ήταν αποδιοπομπαίος τράγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.