1/10/19

Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι φίλοι της Τουρκίας σήμερα στην Ουάσιγκτον

Πρώην στρατιωτικοί και επιχειρηματίες, κορυφαίοι λομπίστες και πολιτικοί εξακολουθούν να προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, με το αζημίωτο φυσικά, καθώς η Άγκυρα έχει «επενδύσει» μόνο τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να κάνει λόμπινγκ στις ΗΠΑ

Προσπαθούμε να φέρουμε την Τουρκία πίσω στο πρόγραμμα των F-35... Η Τουρκία είναι μια πολύ σημαντική σύμμαχος», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου.
Από τους πιο στενούς φίλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στο Κογκρέσο (στον οποίο Τραμπ ωστόσο παλαιότερα ο ίδιος είχε ασκήσει έντονη κριτική), ο 64χρονος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα ξεχωρίζει παράλληλα και ως ένας από τους μεγαλύτερους... εναπομείναντες φίλους της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Ενδεικτικά, ήταν ο Γκράχαμ που είχε υποστηρίξει μιλώντας με την τουρκική πλευρά τον περασμένο Ιούλιο (από τηλεφώνου, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου) ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις (που προβλέπονται από τον νόμο CAATSA)... εάν τελικώς δεν ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400, παρά το γεγονός ότι θα τους έχει παραλάβει.


Για τη συνέχεια Ethnos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.