25/10/19

Υπάρχει χώρα όπου οι υποψήφιοι διδάκτορες δουλεύουν τσάμπα...;

Του Δημήτρη Κουρέτα* 
«Επειδή η δικαιοσύνη της πόλης του Σόλωνα τεχνουργεί την ομοιότητα των πολιτών σε βάση φυσική, δεν υπάρχει ισοκατανομή των αγαθών, ούτε εξομοίωση των ποιοτήτων, ούτε η αταξική κοινωνία. Και οι πολίτες της πόλης του Σόλωνα δεν είναι οι Ουριήλ, οι Γαβριήλ, και οι άλλοι άγγελοι. Ο Σόλων, ο μεγαλύτερος ριζοσπάστης και οραματιστής, είναι συντηρητικός.
Έτσι, η ισότητα της δημοκρατίας του Σόλωνα εδράζεται απάνου στη φυσική ανισότητα των πολιτών, που παρότι ανισότητα κατά το όμοιο, όλοι οι δάσκαλοι λόγου χάρη δεν έχουν το ίδιο ταλέντο, ωστόσο είναι ισότητα κατά το διάφορο, δάσκαλοι και πολιτικοί και μαστόροι λόγου χάρη είναι ίσοι απέναντι στην πόλη.
Μ’ ένα λόγο, η δημοκρατία του Σόλωνα είναι το πιο τίμιο πολίτευμα που δημιούργησε ο άνθρωπος, γιατί ο κάθε πολίτης της Αθήνας έταξε στην πρώτη γραμμή τη σχέση του με τον εαυτό του σα μερίδιο της φύσης (μοίρα το λέγανε τότε), και σε δεύτερη γραμμή τη σχέση του με τους συμπολίτες σα συμβίωση και αφορμή σύγκρισης».
Από «Τα Ελληνικά»του Δημήτρη Λιαντίνη


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζω κάποιον, που ο Επιβλέπων Καθηγητής του, - όπως απεδείχθη πρώην κομμουνιστής και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς με την ΕΔΑ αλλά σήμερα ένθερμος ...."καπιταλιστής" (sic!) -, διέθεσε όλα τα χρήματα που του εξασφάλισε βάσει Νόμου ως αμοιβή του ο υπ΄όψιν Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιό του υπό τύπον δωρεάς, προκειμένου να αγοραστούν τα μηχανήματα που ήσαν απαραίτητα για την επιστημονική του έρευνα.

    Εργάστηκε ο υποψήφιος στο ύπαιθρο εν μέσω σκορπιών και πλήθους φιδιών σαν είλωτας για να εισπράξει στο τέλος τουλάχιστον την διατριβή του.

    Ήταν τυχερός διότι....

    ¨Αλλοι δεν ήσαν τόσο τυχεροί διότι ο Επιβλέπων Καθηγητής τους χρησιμοποίησε την εργασία τους για το ίδιον όφελος, παρουσιάζοντας την ως δική του και απαξίωσετην εργασία τους!

    Ευμένης Καρδριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.