30/10/19

Ερντογάν: Δεν έχω ακόμα αποφασίσει για την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ


Στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως αυτό δεν έχει καμία αξία, ότι η Αγκυρα δεν το αναγνωρίζει και ότι η τουρκική Βουλή δεν θα αφήσει το θέμα αναπάντητο.

«Μία χώρα η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη με γενοκτονίες, σκλαβιά και εκμετάλλευση, δεν έχει το δικαίωμα να λέει οτιδήποτε στην Τουρκία και να μας κάνει μαθήματα», είπε ο Ερντογάν.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για μια πιθανή επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου, ο Ερντογάν απάντησε πως «δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση». 
Επίθεση κατά Ευρωπαίων που «στηρίζουν τρομοκράτες»
Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Ευρωπαίους, που παρέχουν προστασία στους Κούρδους. 
Οπως μετέφερε μέσω Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο Τούρκος πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος προς την Ευρώπη και τις χώρες που κατά τον ίδιο υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, πως «βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών, τα όπλα θα σκορπίσουν τον θάνατο και θα γίνονται εκτεταμένοι βανδαλισμοί». Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει και τη φράση του Τούρκου προέδρου ότι «το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα με τα ίδια σας τα χέρια θα γυρίσει τελικά και θα σας δαγκώσει».
In Parliament speech today, 's President predicted bombs will start exploding in European streets, guns will rain death and vandalism will spread all over. He accused Europe of supporting and protecting terror groups against his supporters in Turkish diaspora.
220 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Ερντογάν μίλησε και για τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή.
Συμπλήρωσε δε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Αγκυρα η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα, όπως συμφωνήθηκε με τη Μόσχα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε επίσης ότι εάν κριθεί αναγκαίο θα διευρυνθεί η ζώνη ασφαλείας και ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να διεξαγάγει και νέα επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, εάν δεν αποσυρθεί σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Συρία. 
Βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, η YPG είχε διορία μέχρι χθες στις 17:00 ώρα Ελλάδας για να απομακρυνθεί από τις θέσεις της στη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Η Τουρκία σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή μια «ζώνη ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της προκειμένου να τη χωρίζει από τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.
Πριν τον Ερντογάν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε επισημάνει χθες Τρίτη ότι ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων.
«Η απομάκρυνση των ενόπλων μονάδων από την περιοχή στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο», είχε εξηγήσει ο Σόιγκου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.
Αμέσως μετά ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, ανέφερε στο Twitter ότι η Άγκυρα θα επιβεβαιώσει αν όντως έγινε η απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων «μέσω κοινών ρωσοτουρκικών περιπολιών».


1 σχόλιο:

  1. "....ο Τούρκος πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος προς την Ευρώπη και τις χώρες που κατά τον ίδιο υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, πως «βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών, τα όπλα θα σκορπίσουν τον θάνατο και θα γίνονται εκτεταμένοι βανδαλισμοί». Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει και τη φράση του Τούρκου προέδρου ότι «το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα με τα ίδια σας τα χέρια θα γυρίσει τελικά και θα σας δαγκώσει»".

    Δηλαδή ἀπειλεῖ στά ἴσια; Ναί, ἀλλά συγχρόνως μιλάει καί στό μῆκος κύματος τοῦ Τράμο, πού εἶπε ὅτι φταῖνε οἱ Εὐρωπαῖοι πού δέν παίρνουν τούς τρομοκράτες τοῦ ΙΣΙΣ ἀπό τά στρατόπεδα ὅπου τούς φύλαγαν οἱ Κοῦρδοι,
    σχεδιάζοντας, ὁ Τράμπ καί κάποιοι ἀπόκρυφοι περί αὐτόν...,
    νά δώσῃ τό ΟΚ στούς Τούρκους νά μποῦν στήν Β. Συρία, ὥστε διώχνοντας τούς Κούρδους,
    νά ἐλευθερώσουν τούς φυλακισμένους τοῦ ΙΣΙΣ...
    πού φυσικά θά διευκολυνθοῦν ἀπό τή Τουρκία, νά ἐπιστρέψουν στήν Ευρώπη.

    Ἔτσι καί κάποιοι στήν Ρωσία, θά εἶναι εὐχαριστημένοι, ἀφοῦ μόνο ἔτσι ὑπάρχει ἐλπίδα νά καταλάβουν οἱ δυτικο-Εὐρωπαῖοι, μέ πόνο καί μέ δάκρυ, ὅτι ὁ πολιτισμός μας εἶναι κοινός καί εἶναι χριστιανικός, καί ὄχι πολυπολιτισμικός.
    Ὁ Τράμπ θά μείνῃ μέ τό κρύο πιάτο τῆς ἐκδικήσεως ἐπί τῶν δυτικο-Εὐρωπαίων.
    Οἱ ... ἀπόκρυφοι, ὅμως, θά "κάνουν παιχνίδι" καί μέ τόν ΙΣΙ σέ διάφορες μεταμφιέσεις του.

    Ὁ δέ Ἐνρντογκάν ἴσως πιό πολύ ἀπό κάθε ἄλλον ἄνθρωπο τῆς γῆς σήμερα, ἔχει ἀόρατο μέλλον..."Κοινή γαρ ἡ τύχη...", ἀλλά μᾶλλον καί τό ἄμεσο μέλλον,
    ἀφοῦ οἱ ἀπειλές του μεταμφιεσμένες σέ συμβουλές, δέν πείθουν τό ὅτι εἶναι συμβουλές.

    Ἄλλα πράγματα, ἴσως πείσουν, ὅπως μία στροφή του 180 μοιρῶν στό κουρδικό, μέ μιά ὁμοσπονδία λαῶν π.χ., στήν Μικρά Ἀσία, μέ θρησκευτική ἐλευθερία κλπ,
    ἀλλά,
    πρῶτον δέν ἔχει χρόνο οὔτε δυνατότητες γιά τέτοιες πολιτικές προοπτικές,
    καί δεύτερον, δέν πείθει ὅτι πολεμάει τήν τρομοκρατία οὔτε ὅτι χορηγεῖ στόἐσωτερικό της δημόσιες ἐλευθερίες, μία Τουρκία-δημόσιος κίνδυνος γιά τίς ἰσορροπίες στήν περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.