30/10/19

ΕΛ.ΑΣ.: Γιατί δεν επιχειρήσαμε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο



Τους λόγους που η ΕΛ.ΑΣ δεν προχώρησε σε επέμβαση εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσε το μεσημέρι ομάδα 40 ατόμων, εξηγεί με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, σημειώνοντας ότι η «πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, όπως λέει και η λέξη, είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο διδάσκονται όλες οι επιστήμες. Πώς, λοιπόν, μπορεί μία ανωτάτη σχολή, η οποία έχει συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών (οικονομικά, ή κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες), να ονομάζεται παν-επιστήμιο; Εγώ δεν ξέρω κανένα μαθηματικό, ιατρικό, ή νομικό πανεπιστήμιο.

    Ανωτάτη Σχολή, ναι. Έτσι λεγόταν κι αυτή και η Πάντειος παλιά. Πανεπιστήμιο, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.