2/10/19

Η πτήση στη Λευκωσία που δεν έγινε και η λεπτή γραμμή που χωρίζει την ψυχραιμία από την υποχωρητικότητα

Είναι τόσο σημαντικό να πετάξουν τα ελληνικά F-16 πάνω από τη Λευκωσία; Η απάντηση είναι ναι. Γιατί θα είναι το επόμενο ερώτημα, απ΄ όσους πιθανόν πιστεύουν ότι εκτός από τον συμβολισμό της πτήσης δεν υπάρχει ουσία.
Στη περίπτωση της Κύπρου, ο συμβολισμός είναι και ουσία. Η πτήση ελληνικών μαχητικών είναι ένα μήνυμα ότι το “η Κύπρος είναι μακριά” δεν θα ακουστεί ξανά…

Παρά το γεγονός ότι ηγεσίες της Κύπρου δεν φρόντισαν αν και είχαν την ευκαιρία να “φέρουν ακόμη πιο κοντά” την Κύπρο επιχειρησιακά, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου, με τα μέσα που διέθετε η Ελλάδα, λειτούργησε, όσα χρόνια του επέτρεψαν.

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν τέθηκε θέμα από τους Τούρκους για να μην γίνουν οι πτήσεις. Δεν το πιστεύουμε, γιατί και πέρυσι οι Τούρκοι έθεσαν θέμα στην πράξη, προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά, πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο και όταν …ξύπνησαν οι Έλληνες πιλότοι έκαναν χαμηλή διέλευση στη Λευκωσία με τον Καμμένο να είναι στην παρέλαση αλλά και στα τηλέφωνα και να “ψέλνει” τους Έλληνες δημοσιογράφους που στο μεταξύ είχαμε γράψει για την πτήση προς την Κύπρο.

Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στην κατεχόμενη Κύπρο, κάθε χρόνο στο πανηγυράκι που κάνουν για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και να τίθεται θέμα για την πτήση ελληνικών μαχητικών στη Λευκωσία.

Δεν μπορεί ο θύτης να εξισώνεται με το θύμα. Στην Κύπρο η Τουρκία είναι κατηγορούμενη και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Αν η επιλογή ματαίωσης της πτήσης ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών έγινε για να μην “πυροδοτήσουμε το κλίμα”, είναι επίσης λάθος. Δεν πυροδοτούμε απολύτως τίποτα με μια τιμητική διέλευση.

Όπως δεν θα πυροδοτήσουμε τίποτα αν επιτέλους καταρρίψουμε ένα από τα drones που οι Τούρκοι προκλητικά τις τελευταίες ημέρες στέλνουν πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία στις Κυκλάδες. Θυμηθείτε ότι αν κάτι τέτοιο γίνει οι Τούρκοι θα κάνουν απλά “το κοροϊδο” και θα δηλώσουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για…το “φόνο” και το drone.

Η ψυχραιμία των ελληνικών κυβερνήσεων δεν είναι λάθος επιλογή. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή που τη χωρίζει από την υποχωρητικότητα. Την αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα.

Όπως όλα δείχνουν οι υποψίες ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν δεν πήγε καλά στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνονται από την συμπεριφορά των Τούρκων ,μετά απ΄ αυτή. Μας “μέτρησαν” και μάλλον έκριναν ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια “στρατηγικής ψυχραιμίας”. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα αποθέματα τελειώνουν…

Πηγή: militaire.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. Ἡ ἐμπιστοσύνη τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ στούς πολιτικούς τῆς μεταπολιτεύσεως, ἔχει λήξει.
    Ἀρκετά τό ἔχουν παίξει "ψὐχραιμοι" χωρίς καμία ἐθνική στρατηγική,
    Ἐπιδεικνύουν μόνο τακτικισμούς πού κυμαίνονται ἀπό ὑποχωρητικότητα χάριν τῆς "Δύσεως", μέχρι προδοσία,
    ἄλλοτε χάριν τῆς τσέπης τους (χρειάζεται Εἰσαγγελέας καί γιά τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν καί γιά τή ὑποστήριξή της ἀκόμη καί σήμερα),
    καί ἄλλοτε χάριν προσωπικῆς ὑποστηρίξεως ξένων κέντρων (ἀκόμη καί παρασκηνιακῶν τοιούτων, ὅπως τό τοῦ Σόρος) στίς διαμάχες μεταξύ τους.

    Ἤδη, ἀκόμη καί ὁ συμπράξας πλαγίως ἀλλά σαφῶς στήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν Καμμένος, καλλίτερα τά κατάφερε ἀπό τόν Μητσοτάκη, στό νά πᾶνε τά πολεμικά μας ἀεροπλάνα στή Κύπρο!

    Τό νά θεμελιώνουμε σχέσεις μέ τήν Τουρκία σέ μία "καταλλαγή ἀ λά Ἐρδογάν", ἡ οποία δέν περιλαμβάνει ἀποκλεισμό τοῦ μηνύματος ὅτι "ἡ Κύπρος εἶναι μακρυά", εἶναι ἀπό ἀφέλεια μέχρι ἐθνικό ἔγκλημα.

    ΥΓ. Τελικά οἱ ἀπόγονοι ἐπιβεβαιώνουν μέ τήν ἔκφραση τῆς ταυτότητας τους στίς πράξεις τους, τό ἄν οἱ ἄμεσοι πρόγονοί τους εἶχαν σθένος ἤ ὄχι, δηλαδή τό ἄν πολέμησαν γιά τήν Ἑλλάδα (τήν Μακεδονία...) ἤ τό... παρίσταναν. Χρειάζεται ἱστορική ἔρευνα οὐσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. This is what's gonna happen. A show off in the Eastern Med that even Hollywood would envy where like in '74 we will loose.
    Mitsotakis rewarded for his part will be portrayed as the voice of reason who saved Greece.
    As far as the Greeks, a nation that fears to embrace its past, will have their dark ages omce again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Greece might as well declare the Common Defence Dogma once more, just for show and for political profit. If push comes to shove, Greece will send a symbolic help, some poor bastards in suicide mission, like Operation Niki in 1974 and nothing more. As for the Greeks as a nation, worry not. Greeks as a nation, are heading rapidly towards extinction, both culturally and biological, whatever comes first. Does this concern the greek political elite? Not in the slightest! Their concern is pure an administrative/financial one. They are well accustomed to the idea.

      Διαγραφή
  3. Με δεδομένη πλέον μετά την λήξη της παρελάσεως την ακύρωση της υπερπτήσεως διερωτούμαι πώς ακουγόταν ή πώς άκουγαν οι παριστάμενοι αν προτιμάτε όλα όσα είπε ο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλος !
    Λόγια του αέρα ίσως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, αντιστρόφως θέλει ψυχραιμία και δειλία η προδοσία.

    ΥΓ: με τη διαφορά ότι το δεύτερο συστατικό της προδοσίας δεν μας το δείχνουν που καθ' υπερβολή το έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτέ ο προδότης δεν θεωρεί τον εαυτό του ως τέτοιο.
    Αυτό είναι το πρόβλημα.
    Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση.
    Βλέπετε κάτι τέτοιο;
    Αντίθετα,περιμένουμε τους αμερικανούς και πάλι να μας σώσουν.
    Είμαστε απόλυτα θλιβεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αποφασίσετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά έχετε κάθε δικαίωμα να μας κουνάτε το δάκτυλο. Μέχρι τότε όποτε μπορούμε και όταν μπορούμε.

      Διαγραφή
  6. Τεχνικά οι Τούρκοι σε ελληνικά αεροσκάφη που θα πήγαιναν απο την Ελλαδα στην Κύπρο ΔΕΝ μπορούσαν να κάνουν τιποτα ! Δε μιλάμε για ελικόπτερα αλλά για φ16.Ροδος Κύπρος ειναι σε λεπτά σα να πας στο περίπτερο ... Στο Αιγαίο οι αναχαιτίσεις γίνονται επειδή ... θέλουν να εμμένουν οι Τούρκοι σε αερομαχίες,Αν θες τις αποφεύγεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.