22/10/19

ΗΠΑ: Οι Κούρδοι ενημέρωσαν πως αποχώρησαν από τη «ζώνη ασφαλείας»



Σημαντική εξέλιξη, λίγες ώρες πριν τη λήξη των 120 ωρών κατάπαυασης πυρός, για την οποία είχαν συμφωνήσει ΗΠΑ και Τουρκία - «Περιμένουμε η εκεχειρία να γίνει μόνιμη» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος

Οι Κούρδοι μαχητές γνωστοποίησαν στην Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί είπε ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία θα μεταβληθεί σε μόνιμη "μέχρι το τέλος του απογεύματος", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να κρίνει κανείς την επιτυχία της εκεχειρίας στη βόρεια Συρία, την οποία διαπραγματεύτηκε με την Τουρκία κι ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της.

«Έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας, εντούτοις, ότι η επιτυχία της συμφωνίας «δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.