29/10/19

Οι Κούρδοι είχαν "φυτέψει" δικό τους άνθρωπο στο σπίτι που έμενε ο Μπαγντάτι και είχαν δικό τους στέλεχος μέσα στην επιχειρησιακή ομάδα!

SDF: Εσώρουχα του Μπαγκντάντι είχαν εξεταστεί για DNA πριν από την αμερικανική επιχείρηση
  • Δορυφορική εικόνα από το καταφύγιο που πιστεύεται ότι εντοπίστηκε ο Μπαγκντάντι, κοντά στο χωριό Μπαρίσα στη βορειοδυτική Συρία (φωτ.: EPA / MAXAR HANDOUT)
Εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποκτήθηκαν από μυστική πηγή και έγινε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων με στόχο την εξόντωσή του, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.
Ο Πολάτ Τσαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF όπου ηγούνται Κούρδοι, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF βοήθησαν στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τσαν.
Εξάλλου, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι Κούρδοι παρείχαν κάποιες πληροφορίες «χρήσιμες» στην επιχείρηση. Ο Τσαν πρόσθεσε ότι οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε. Ο Μπαγκντάντι ήταν έτοιμος να αλλάξει θέση και πάλι, πηγαίνοντας στην πόλη Τζαμαμπλούς της Συρίας όταν έγινε η επιχείρηση, σημείωσε.
Είπε ακόμη ότι ο εντοπισμός του ηγέτη του ΙΚ ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών που είχαν κάνει οι SDF. «Η πηγή πληροφοριών μας, συμμετείχε στην αποστολή συντεταγμένων, κατευθύνοντας την αεροπορική επιδρομή, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στην επιτυχία της επιχείρησης μέχρι την τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε ο Τσαν.
Η σορός του Μπαγκντάντι ρίχτηκε στη θάλασσα
Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ρίχτηκε στη θάλασσα, μετά την αμερικανική επιδρομή στη Συρία εναντίον του αρχηγού του ΙΚ, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και δεν θέλησε να κατονομαστεί, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή στη θάλασσα, που θυμίζει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011.
Τρεις αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Ρόιτερς υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν αποκάλυψαν πού πραγματοποιήθηκε η ταφή ούτε πόσο διήρκησε. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά. Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα λείψανά του ρίχτηκαν στη θάλασσα από ένα αεροσκάφος.

2 σχόλια:

  1. Μια αλλη εκδοχη του πραγματπς ειναι η παρακατω:

    https://phibetaiota.net/2019/10/gordon-duff-russia-says-bagdadi-killing-faked-by-us/

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΟΠΩς ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ρίξαν κι'αυτόν στην θάλασσα σαν τον μπινάκο...χαχχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.